4 juli independence day in new york

Dit moet je weten over 4 juli, Independence Day in New York- Handige tips

Independence Day wordt in de Verenigde Staten gevierd op 4 juli. Dit is één van de belangrijkste feestdagen die ze in New York vieren. De New Yorkers kijken elk jaar weer uit naar Onafhankelijkheidsdag omdat het dan overal feest is. Op deze dag staat vooral de schitterende vuurwerk centraal die wordt afgestoken. Elk jaar zijn er circa twee miljoen mensen die hierop af komen. Deze adembenemende show duurt een klein half uur en heeft circa 40.000 explosies. De vuurwerkshow in New York op 4 juli, Independence Day is één van de grootste vuurwerkshows ter wereld. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over 4 juli, Independence Day in New York.

4 juli, Independence Day in New York: waarom wordt dit gevierd?

Op 4 juli is het feest in New York. In Amerika is dit een dag die uitbundig wordt gevierd. Als je in juli in Amerika bent, is het fijn om te weten wat de Amerikanen precies vieren op deze bijzondere dag. In 1765 hebben de Britten de dertien staten van Amerika in handen. De Amerikanen voeren protest tegen de belasting die ze aan de Britten moeten betalen. De protesten gaat er steeds heftiger aan toe en bereikt in 1773 een hoogtepunt. Deze hoogtepunt staat ook wel bekend als de Boston Tea Party. Tijdens dit protest wordt er een grote levering gesloopt die door hun belastingen is bekostigd. De Patriotten, ook wel bekend als de strijders tegen de Britten, zijn een jaar later druk bezig met het opbouwen van een eigen overheid zodat de protesten nog beter georganiseerd konden worden. In 1776 gebeurd er iets bijzonders, er komt een motie in het Continental Congress en in 1789 werd er een grondwet aangenomen. Op 2 juli vonden er vervolgens stemmingen plaats en er werd unaniem gestemd voor de onafhankelijkheid. Na 1783 werd 4th Of July gezien als een feestdag. Het feestvieren was destijds nog wel rustig en bescheiden. Er werden kaarsjes aangestoken, klokken geluid en zo nu en dat werd er een geweer afgeschoten. In 1983 is Independence Day in Amerika een officiële nationale feestdag geworden. Iedereen is op deze dag vrij en viert feest. Op 4 juli, Independence Dat is vooral het afsteken van vuurwerk erg populair.

4 juli, Independence Day in New York: feest vieren

Tijdens deze belangrijke feestdag in New York is bijna iedereen vrij. Independence Day is voor de meeste bewoners van New York een dag om te herdenken wat er in het verleden is gebeurd en vaak wordt dit gevierd met familie, vrienden of collega’s. In New York gaan veel mensen naar Fire Island en Long Island om hier deze feestdag door te brengen. Vaak wordt er samen gepicknickt of gebarbecued. Veel mensen reizen ook naar het strand om hier een heerlijke ontspannende dag te hebben. Als je met het openbaar vervoer wilt reizen, is het goed om rekening te houden met extra drukte. Wil je graag winkelen? Dan is de kans groot dat je vandaag geen succes gaat boeken. De meeste winkels zullen op deze dag namelijk wel gesloten zijn. Sommige winkels zijn wel even open, maar gaan ook weer op tijd dicht. Ook postkantoren, scholen en banken zullen op deze dag dicht blijven. Wil je tijdens deze dag tóch iets leuks gaan doen? Dan is het een aanrader om een bezoek te brengen aan het Empire State Building of Top of The Rock, deze musea zijn op Independence Day namelijk wel open. De kans bestaat wel dat je te maken hebt met gewijzigde openingstijden. Controleer die daarom even goed voordat je daadwerkelijk vertrekt naar het museum.

4th of July: ga naar een vuurwerkshow

Als je op 4 juli, Independence Day in New York bent, dan is het een grote aanrader om live de vuurwerkshow bij te wonen. Deze vuurwerkshow is namelijk één van de mooiste en grootste vuurwerkshows die je ter wereld kunt vinden. Als je naar deze show gaat kijken, dan is het goed om te weten dat het behoorlijk druk kan worden. Vaak komen er namelijk circa twee miljoen mensen live kijken naar deze adembenemende vuurwerkshow om de onafhankelijkheid te vieren. Er bestaan verschillende manieren om te genieten van een vuurwerkshow op 4 juli, Independence day in New York:

  • Vuurwerk kijken vanaf het Empire State building: alleen op 4 juli is het Empire State Building geopend voor een 4th of July feestje. De deelnemers zullen verzamelen op de 80ste verdieping. Hier worden de bezoekers welkom geheten en is er tijd voor een hapje en drankje. Als het tijd is voor de show, zal iedereen naar de 86ste verdieping gaan om te genieten van een adembenemende uitzicht op het vuurwerk.
  • Vuurwerk kijken vanaf een dinnercruise : Dineren is nog nooit zo spectaculair geweest als op 4 juli tijdens deze dinnercruise. Terwijl je geniet van heerlijke gerechten spat het vuurwerk op de achtergrond. Dit is een hele spectaculaire en romantische manier om Onafhankelijkheidsdag te vieren. Tijdens een dinnercruise kun je genieten van live muziek en worden er ook luxe drankjes geschonken. Alle ingrediënten om een geweldige avond te beleven.
  • Vuurwerk kijken vanaf een avondcruise: als je niet wilt dineren, maar de vuurwerkshow wel van dichtbij wilt zien, is de avondcruise een grote aanrader. Vaak is het wel mogelijk om hapjes en drankjes te bestellen tijdens de cruise. Door op tijd een ticket te regelen, is het mogelijk om te profiteren van een extra voordelige prijs. Deze cruise is vaak goedkoper dan de dinnercruise.
  • Dagprogramma Independence Day: wil je de gehele dag feest vieren? Dan is het misschien leuk om een dagprogramma te reserveren. Vaak gaat het dan om een exclusieve tour waarbij je eerst kennis maakt met Lower Manhattan. Je zal op een terras zitten waarbij je uitzicht hebt op het bruisende Times Square. Tegen de avond zal er een boot klaar staan, zodat jullie het vuurwerk van dichtbij kunnen meemaken.

4th of July: leuk om te weten

Onafhankelijkheidsdag is erg bijzonder voor de Verenigde Staten. Hieronder kun je enkele leuke en interessante weetjes vinden over deze grote feestdag.

  • op 4 juli vinden er in Amerika erg veel honkbalwedstrijden plaats.
  • Op Onafhankelijkheidsdag worden er ontzettend veel hotdogs gegeten. De schatting is dat er alleen op deze feestdag 160 miljoen hotdogs worden gegeten.
  • Denemarken viert de Onafhankelijkheidsdag van de Verenigde Staten ook.
  • Pas in 1938 werd Onafhankelijkheidsdag een betaalde feestdag. Dit duurde erg lang als je weet dat deze onafhankelijkheid in 1776 al plaatsvond.
  • Naast 4th of July, is kerst in New York ook erg populair

Heb je het spetterende Independence Day op 4 juli meegemaakt en wil je graag meer zien van New York? Dat kan! In New York valt er namelijk ontzettend veel te beleven. De volgende artikelen zijn interessant om te bekijken:

Plaats een reactie