adelaide

Alle informatie over de bezienswaardigheden, klimaat & inwoners van Adelaide in Australië

Adelaide is de prachtige hoofdstad van de deelstaat Zuid-Australië en ligt aan de Golf St. Vincent. Met meer dan 1,3 miljoen inwoners is het één van de grootste steden van Australië. Adelaide is een geweldige bestemming voor je vakantie omdat er ontzettend veel te beleven valt. Er zijn hier veel oude kerken die je kunt bezoeken en daarnaast zijn er ook veel populaire restaurants en cafés waar je zeker eens gegeten en gedronken moet hebben. Tegenwoordig wordt Adelaide steeds populairder om het bloeiende artistieke leven dat je hier kunt vinden. In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over Adelaide in Australië.

Adelaide, the City of Churches

In 1836 werd deze bijzondere stad gesticht en dat brengt met zich mee dat je hier nog veel oude gebouwen tegenkomt zoals het Parliament House. Adelaide wordt ook wel ‘The City of Churches’ genoemd. Dit komt omdat je in de stad veel kerken tegenkomt die bezocht kunnen worden, denk bijvoorbeeld aan het Bethlehem Lutheran Church.  Hieronder geef ik je een handig overzicht van de populairste en mooiste kerken die je in deze stad tegenkomt:

 • St Peter’s Cathedral
  Deze kathedraal kun je gedurende je tijd in Adelaide bezoeken. Het is een grote kathedraal die er indrukwekkend uitziet. De architectuur is schitterend en je kunt er bijzondere glasramen vinden. Ook van binnen is de kerk een bezoekje waard. Het interieur is prachtig en als je geluk hebt kun je hier het prachtige koor horen zingen. In deze grote kerk klinkt dit natuurlijk adembenemend.
 • Holy Trinity Church
  Deze prachtige oude kerk is zeker een bezoekje waard gedurende je tijd in Adelaide, het is de oudste kerk die je kunt vinden in deze stad. Een gids kan je hier van alles vertellen over het prachtige gebouw. Dit zijn vaak vrijwilligers die je met alle liefde meer vertellen over de kerk. Je kunt deze kerk midden in het hart van Adelaide vinden, het is erg gemakkelijk te bereiken.
 • Scots Church Adelaide
  Dit is een mooie en vrij eenvoudige kerk in Adelaide. Als je een architectuurliefhebber bent, is het zeker interessant om hier eens een kijkje te nemen.
 • Pilgrim Uniting Church
  Als je een bezoek brengt aan deze kerk, staat een geweldige orgel je te wachten. Het is een karakteristieke gebouw met een fijne sfeer in het midden van de stad.

Goede bereikbaarheid in Adelaide

Gedurende je tijd in Adelaide hoef jij je zeker geen zorgen te maken over je vervoer en reistijd naar de bezienswaardigheden die je graag wilt bezoeken. Vanwege de goede bereikbaarheid wordt deze stad ook wel ’20 minute city’ genoemd. Deze naam heeft de stad Adelaide gekregen omdat je bijna alle plekken, of het nu gaat om een locatie binnen of buiten de stad, erg snel kunt bereiken. Met een eigen gehuurde auto of het openbare vervoer. Dit komt voornamelijk door het strakke ontwerp van de stad, de stad is door Kolonel William Light ontworpen als een raster met brede boulevards. Deze boulevards zijn weer omgeven door prachtige parken. Hierdoor is het mogelijk om goede en snelle verbindingen te creëren waardoor het mogelijk is om erg snel door Adelaide te reizen.

Belangrijke wijngebieden rondom Adelaide

Als echte wijnliefhebber is het leuk om een bezoek te brengen aan Adelaide. Rondom de stad kun je namelijk veel relevante wijngebieden vinden waar je de lekkerste wijn kunt krijgen. Het is erg bijzonder om te bekijken waar zo’n lekker flesje wijn nu precies vandaan komt. Hier kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Barossa Valley. Dit wijngebied kun je ongeveer 50 kilometer ten noordoosten van de stad vinden en staat bekend als een belangrijk wijngebied.

Veel kunst in Adelaide

Reizigers die houden van mooie kunst, komen in de stad Adelaide zeker aan hun trekken. Adelaide is namelijk erg populair om het ‘Festival of Arts’. Dit is een groot kunstfestivals die elk jaar weer twee keer wordt gehouden in deze stad. Sinds 1960 wordt dit festival gehouden en het is elk jaar nog steeds een groot succes. Voor drie weken staat de stad dan geheel op haar kop en kunnen duizenden bezoekers genieten van concerten, filmvoorstellingen en theater. Het Festival of Arts behoort tot de grootste kunstfestivals ter wereld. Als je hier naar toe gaat, dan kun je verwachten dat je allerlei soorten bijzondere en mooie kunst tegenkomt. Voor bezoekers zijn ook gewoon op zoek naar een gezellige tijd met hun vrienden.

Genieten in Adelaide

In Adelaide kun je genieten van een heerlijk Mediterraan klimaat. Dit brengt met zich mee dat je hier zeker heerlijk kunt ontspannen en genieten van de zon. Overnachten in Adelaide is niet zo duur, je kunt er veel accommodaties vinden voor een redelijke prijs. Ga je gedurende een extra drukke periode? Dan bestaat de kans wel dat veel accommodaties vol zijn geboekt. Het is dan verstandig om op tijd te boeken als je verzekerd wilt zijn van een slaapplek. Een accommodatie dichter bij het centrum is vaak duurder dan buitenaf. Het voordeel is dat je in een wijk buiten de stad een stuk goedkoper kunt overnachten. Als je overnacht in een buitenwijk, dan hoef jij je geen zorgen te maken over hoe je weer het centrum binnenkomt. Vaak rijden er gratis busjes naar het centrum.

Eten in Adelaide

In Adelaide kunt je heerlijk eten. Er zijn ontzettend veel restaurants waar je uit kunt kiezen waardoor er altijd wel iets te vinden is naar wens. De prijzen zijn laag als je deze vergelijkt met de prijzen die je hier in Nederland moet betalen in een restaurant. In het centrum op Rundle Street kun je veel gezellige cafés vinden waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten. Als je in de avond leuke dingen wilt doen, dan moet je wel weten waar je deze kunt vinden. Bezoek hiervoor een bruisend clubgebied of ga naar een leuke theater- of filmvoorstelling waar je een leuke tijd kunt beleven.

Zoals je kunt lezen is Adelaide een bijzondere stad waar jij je zeker niet hoeft te vervelen. Je komt hier de mooiste kerken tegen en daarnaast heb je ook veel andere leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken. Breng een bezoek aan de mooiste wijngebieden of waan je in de wereld van kunst tijdens het Festival of Arts. Een schitterende stad die je niet snel zal vergeten.

Plaats een reactie