Alice springs

Alles over de bezienswaardigheden en weer van Alice Springs in Australe

In Centraal-Australië kun je Alice Springs vinden. Het is een plaats die je kunt vinden in het zogenoemde Rode Centrum. In Australië wordt deze plaats ook wel Alice genoemd. Alice Springs heeft circa 30.000 inwoners en heeft een geïsoleerde ligging. Om deze reden wordt Alice ook vaak de hoofdstad van de Outback genoemd. Ik vertel je alles wat je moet weten over Alice Springs.

Alice Springs ontstaan bij aanleg Telegraaflijn

Het plaatsje Alice Springs in Australië is op een bijzondere manier ontstaan. Toen ze in 1872 bezig waren met aanleg van de Trans Australische Telegraaflijn, hadden ze een tussenstation nodig. Een telegraafverbinding kon namelijk enkel een bepaalde lengte aan, dit was het gevolg van weerstand. Alice Springs ontstond toen als tussenstation. Mede dankzij aanwezigheid van een klein waterbron, werd dit een hele populaire verbinding. Deze bron werd Alice Todd genoemd. Dit van destijds de vrouw van de bouwopzichter. Deze stad begon pas in 1929 echt op te bloeien, in dit jaar werd er namelijk een spoorlijn gebouwd en kwamen er verharde wegen. Toen de stad Alice Springs werd genoemd in 1933 waren er nog maar 500 mensen die hier woonden. De jaren daarop is dit sterk gegroeid en nu is het een hele interessante plek om te wonen en te werken.

Klimaat van Alice Springs

Als je aankomt in Alice Springs, dan zal je zeker geen dikke trui nodig hebben. Alice Springs heeft namelijk een woestijnklimaat. In de zomer is het er erg heet en droog en de winters zijn er mild. Het is er nooit echt koud.  Gedurende een winternacht kan het zo min 10 graden vriezen, maar vaak is het dan overdag wel weer zonnig. Af en toe krijg je in Alice Springs te maken met stortregen. Tropische moessonregens dalen dan vanuit het Noorden. Voor de bewoners van Alice Springs is dit een bijzonder moment. Dit houdt namelijk in dat de rivier de Todd gaat stromen. Dit is een prachtige rivier in Alice Springs die het grootste gedeelte van het jaar droog staat.

Alice Springs een goede ligging

Alice Springs is aantrekkelijk voor reizigers omdat het een goede ligging heeft als je wilt reizen naar andere populaire bezienswaardigheden en bestemmingen. Elk jaar komen circa 400.000 toeristen langs om eens een kijkje te nemen in deze stad. De rode monoliet Uluru kun je bijvoorbeeld ten zuidwesten van Alice Springs vinden. Er zijn natuurlijk veel mensen die deze bezienswaardigheid willen zien en dan komen ze al gauw bij een plaatsje als Alice Springs.

Alice Springs: bezienswaardigheden

Gedurende een bezoek aan Alice Springs  hoef jij je zeker niet te vervelen. Ik heb de hoogtepunten van Alice Springs opgezocht zodat je weet welke plekjes jij gedurende je reis zeker niet mag overslaan:

 • Rivier de Todd in Alice Springs
  Alice Springs ligt aan de rivier de Todd. Het is zeker bijzonder om hier eens een kijkje te nemen. Een groot gedeelte van het jaar staat deze rivier droog.
 • Overnachten in Alice Springs 
  Als je in Alice Springs aankomt, dan is het gemakkelijk om een slaapplek te vinden. Als er grote en populaire evenementen plaatsvinden gedurende de periode dat je hier bent, is het verstandig om toch een reservering te maken. Veel reizigers hebben namelijk dezelfde plannen en het is jammer als je om deze reden straks geen accommodatie kunt vinden.
 • Op bijzondere manieren dineren in Alice Springs
  Als je houdt van lekker eten, dan zit je bij Alice Springs helemaal goed. Hier heb je namelijk veel verschillende restaurants waar je lekker kunt eten. Je kunt er restaurants vinden van allerlei soorten keukens. Wat leuk is aan dineren bij de restaurants van Alice Springs, is dat je op hele bijzondere manieren kunt eten. Je kunt bijvoorbeeld eten in een restaurant dat is gebouwd in een oude trein. Ook heb je de mogelijkheid om te ontbijten boven Alice Springs in een prachtige luchtballon. Op deze manier kun je eten mét een geweldig uitzicht.
 • Winkelen in Alice Springs
  Er wonen niet veel mensen in Alice Springs, maar omdat er veel toeristen komen, kun je er wel erg veel leuke winkels vinden. Ga hier heerlijk shoppen bij de vele winkeltjes.
 • Camel Cup
  In Alice Springs maak je iets bijzonders mee als je hier het Camel Cup meemaakt. Elk jaar wordt dit evenement gehouden om te racen met kamelen. Heb je altijd al willen racen op een kameel? Dan krijg je in Alice Springs deze kans.
 • Beani festival
  Beanies zijn mutsen. In Alice Springs wordt er een speciaal evenement gehouden met mutsen. Gedurende dit evenement worden de mooiste materialen, vormen en kleuren gebruikt. Een prachtig gezicht om te zien. Het Beani festival wordt elk jaar gehouden in juni.
 • Alice Desert Art Festival
  Kunstliefhebbers komen in Alice Springs ook goed aan hun trekken bij dit evenement. Dit evenement wordt door Alice Springs georganiseerd in September en staat geheel in het teken van alles dat met muziek, dans en kunst te maken heeft. Hier kun je ook zelf actief aan de slag. Er worden namelijk ook vaak hele leuke workshops gegeven tijdens dit leuke evenement.
 • Henley-on-Todd   
  Heb je ooit gehoord van een bootrace die gehouden wordt in een droge rivier? Zoals je al eerder kon lezen staat de rivier de Todd het grootste gedeelte van het jaar droog. Hier maken de bewoners van Alice Springs mooi gebruik van door elk jaar een geweldige bootrace te organiseren in het droge rivier. Een bijzonder evenement om mee te maken.
 • Alles gemakkelijk te bereiken in Alice Springs 
  Als je een bezoek brengt aan Alice Springs, dan hoef jij je zeker geen zorgen te maken over het vervoer door de stad. De meeste zaken kun je namelijk goed bereiken te voet. Het centrum bestaat uit circa vijf straten waardoor je ook niet echt kunt verdwalen. De infrastructuur is goed, dan als je vervoer nodig hebt, dan is dit ook zeker geen probleem.

Zoals je kunt lezen is Alice Springs een bijzondere stadje in Australië om te bezoeken. Het is leuk om hier gedurende je reis door Australië eens een kijkje te nemen. Een dag of twee in Alice Springs is voldoende, voor langere tijd is het geen aanrader. Het is een mooie tussenstop voor je reis naar andere mooie bestemmingen.

Plaats een reactie