australie tijd

Australië tijd, hoe zit dat met het tijdsverschil?

Als wij hier om 9:00 uur ons kopje koffie opdrinken, dan is het in Australië al tijd om te beginnen aan het avondeten. Als je van plan bent om te reizen naar Australië, dan is het tijdsverschil een relevant punt waar je rekening mee moet houden. Het tijdsverschil, zomer en wintertijd is in Australië erg ingewikkeld. Het is dus zeker waard om hier extra aandacht aan te besteden door middel van een blogbericht. Zo weet je waar je rekening mee moet houden en wat je moet verwachten als je van plan bent om dit geweldige land te bezoeken.

Australië tijd: hoeveel verschil is er?

Als je wilt weten hoeveel het tijdsverschil is met Nederland, dan is het relevant om te weten van waar je reist. In feite kun je Australië namelijk verdelen in drie tijdzones. Hieronder vertellen wij je per tijdszone hoeveel tijdverschil is met Nederland. Hoe laat is het nu in Australië? Na deze informatie hoef je deze vraag niet meer te stellen en kun je de tijd gemakkelijk zelf uitpuzzelen.

Wes-Australië Zeven uur later dan in Nederland
Zuid-Australië
Northern Territory
8,5 uur later dan in Nederland
New South Wales

Australian Capital Territory
Victoria
Tasmanië
Queensland

9 uur later dan in Nederland

Daarnaast is het ook nog eens relevant om te bekijken of het gaat om de winter of standaardtijd. Is het in Nederland zomertijd? Dan is het de bedoeling dat je een uur van het tijdsverschil aftrekt. De zomertijd van Australië is niet gelijk met de zomertijd van Nederland. Is er in Australië sprake van een zomertijd? Dan moet je een uur optellen bij het tijdsverschil.

Australië tijd: verschillende zomertijden

In diverse delen van Australië worden er ook nog eens andere zomertijden gehanteerd. Hieronder kun je overzichtelijk vinden welke zomertijden er worden gehanteerd in New South Wales, Australian Capital Territory, Victoria, South Australia en Tasmanië. In Queensland, West Australië en Northern Territory is geen sprake van zomertijd.

New South Wales
Australian Capital Territory
Victoria en South Australia
zomertijd van eind oktober tot eind maart
Tasmanië begin oktober tot eind maart
Northern Territory
West Australië
Queensland
Geen sprake van zomertijd

Australië tijd en reizen

Als je gaat reizen naar Australië, is het verstandig om rekening te houden met een jetlag. Dit komt door het grote tijdsverschil. Het is daarom verstandig om de eerste dag niet al te veel in te plannen, probeer de eerste dag even vrij te houden zodat je rustig bij kunt komen. Reis je naar het oosten? Dan heb je te maken met een heftige tijdverschil. Je mist een groot gedeelte van de dag omdat je tegen de tijd in reist op deze manier. Een jetlag is erg vervelend, je zal je heel vermoeid voelen en het kan ook voorkomen dat je gedesoriënteerd raakt hierdoor. Er zijn tips die de kans op een jetlag verkleinen. Wij geven je graag enkele handige tips om een jetlag te voorkomen als je naar Australië gaat.

  • Probeer je bij aankomst direct aan het geldende dag- en nachtpatroon te houden. Is het middag als je aankomt? Ga dan nog niet slapen, doe dit pas als het nacht wordt. Op deze manier heb je het kortst last van een jetlag.
  • Begin de reis ontspannend en zorg ervoor dat je goed uitgerust bent. Op deze manier begin je de reis rustig en zal de jetlag minder impact hebben.
  • Probeer thuis al een beetje te wennen aan het tijdsverschil. Dit kun je op allerlei manieren doen. Als je naar Australië gaat, dan is het bijvoorbeeld goed om iedere dag een uur eerder naar bed te gaan. Sta dan wel ook een uur eerder op. Dit zal ervoor zorgen dat het tijdverschil minder effect zal hebben op je lichaam.
  • Blijf in beweging tijdens het reizen. Als je naar Australië gaat, dan zal je een hele tijd in dezelfde positie moeten zitten. Dit is niet goed voor je lichaam en de kans op een jetlag is daardoor ook groter. Probeer jezelf tijdens het reizen in beweging te houden door allerlei oefeningen.

Aan de hand van deze tips is het wat gemakkelijker om mee te gaan in het tijdverschil. Probeer serieus om te gaan met het tijdsverschil, omdat het natuurlijk erg jammer is als je hier de eerste dagen last van hebt. Deze tijd kun je prima besteden aan leuke zaken in dit avontuurlijke land.

Australië tijd: jaargetijden in Nederland en Australië

Als wij hier onze winterjas en sjaals uit de kast halen, is het in Australië tijd voor zomerjurkjes en T-shirts. Ook op het gebied van seizoenen zijn er veel verschillen. Als je graag het koude weer tijdens de winter in Nederland wilt ontvluchten, dan is Australië the place to be, hier begint namelijk de zomer. Dit komt omdat de jaargetijden van Australië het tegenovergestelde zijn ten opzichte van het noordelijk halfrond. Hieronder kun je de seizoen verdeling vinden met de bijhorende maanden. Zo weet je ook precies wat voor soort kledingstukken je moet meenemen als je op vakantie gaat naar Australië.

Zomer december tot en met februari
Herfst maart tot en met mei
Winter juni tot en met augustus
Lente Van september tot en met november

Als je de seizoen verdeling zo ziet, dan kun je ook gelijk zien dat je de Kerstdagen en Oud en Nieuw prima kunt vieren in een zomerjurkje. In Nederland is onze outfit dan meestal niet eens te zien, omdat we een dikke winterjas dragen. Verschil moet er zijn, toch?;)

Australië tijd: tips voor je rondreis

Als je op avontuur gaat naar Australië, dan is het wel fijn als je hier mooie temperaturen bij hebt. Op deze manier kun je namelijk het best genieten van een mooie omgeving. De beste tip hiervoor is om tijdens de zuidelijke winter te reizen vanuit het noorden naar het zuiden. Wat het voordeel hiervan is? Hoe meer je naar het zuiden reist, hoe hoger de temperaturen worden. Als je juist te maken hebt met de zuidelijke zomer, dan kun je beter de hele hoge temperaturen en regen in het noorden ontlopen. Dit kun je het beste doen door vanuit het zuiden te reizen naar de noordelijke richting. Probeer hier tijdens het plannen van je reis rekening mee te houden.

Voorbereiding Australië tijd

Zoals je kunt lezen kan de Australië tijd behoorlijk ingewikkeld zijn. Als je van plan bent om een reis te maken naar dit land, is het aan te raden om je goed voor te bereiden. Breng in beeld wanneer je reist, en bekijk dan met wat voor verschillen je te maken krijgt op het gebied van de tijd en seizoen. Op deze manier heb je duidelijkheid en weet je welke maatregelen je moet ondernemen om te genieten van een fijne en zorgeloze vakantie in één van de mooiste landen ter wereld.

Plaats een reactie