Backpacken Nieuw-Zeeland

Backpacken Nieuw-Zeeland In 2018, wat zijn de kosten? Hoelang is verstandig als je alleen bent?

De warmte van de zon en het ontspannen gevoel van de vrijheid om te gaan waar je wilt. Backpacken is tegenwoordig een geweldige manier om een prachtig land of continent te ontdekken. Je kunt je eigen route kiezen en zelf het besluit nemen om ergens te stoppen of juist sneller door te trekken. Je ziet nu dat steeds meer jongeren besluiten om te backpacken in Nieuw-Zeeland. Hier hebben ze ook alle redenen voor, Nieuw-Zeeland is een geweldig land om door te reizen. Gedurende je reis is er alle tijd om feestjes te bezoeken, te ontspannen maar ook om de natuur en cultuur te leren kennen van dit bijzondere land. Om deze redenen is Nieuw-Zeeland terecht één van de populairste backpack bestemmingen. Ben jij benieuwd naar het backpacken in dit geweldige land? Wij vertellen je graag alles over een backpack reis door Nieuw-Zeeland.

Backpacken in Nieuw-Zeeland: waarom?

Als je nog niet overtuigd bent om te backpacken in Nieuw-Zeeland, zijn er talloze redenen te noemen om dit toch wel te gaan doen. Nieuw-Zeeland is voorzien van een schitterende natuur en veranderende landschappen. In dit bijzondere land heb je zelfs de mogelijkheid om grotten te zien die vol zit met prachtige lichtgevende wormen. Als je een liefhebber bent van outdoor, zal een backpack reis door Nieuw-Zeeland zeker in de smaak vallen. Trek rond door dit bijzondere land en maak kennis met extreme sporten. Een rondreis over het Noorder- en Zuidereiland zal je enorm veel schoonheid laten zien van de wereld waarop we leven. Ga je backpacken in Australië? Dan zijn er veel backpackers die hun reis door Australië combineren met een bezoek aan Nieuw-Zeeland. Een bezoek aan deze twee landen in één reis is iets waar je zeker geen spijt van kunt krijgen.

Backpacken in Nieuw-Zeeland: hoe ga je backpacken?

Als je ervoor kiest om te gaan backpacken in Nieuw-Zeeland, dan zijn er diverse manieren waarop je kunt reizen door het land. Als je aankomt in het land heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om een camper te huren. Dit kan overal vrij eenvoudig en het zorg ervoor dat je altijd en overal een veilige en vertrouwde plek hebt om even te eten of te slapen. Het enige wat je hoeft te doen is het huren van de camper en je reis door het land kan beginnen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om je per bus te verplaatsen door Nieuw-Zeeland. Als je weinig geld hebt te besteden als backpacker, is dit zeker wel een aanrader. Het reizen met de bus is namelijk relatief goedkoop. Je stapt de bus in en stapt er vervolgens in de buurt van je bestemming weer uit. Op deze manier hebben honderden backpackers al Nieuw-Zeeland verkend. Je kunt op deze manier gemakkelijk mooie plekken met vulkanen, stranden en gletsjers bezoeken. In de meeste bussen heb je ook altijd wel een chauffeur die je de weg kan wijzen of iets kan vertellen over de omgeving. Dit is een goede manier om goedkoop en op eigen tempo Nieuw-Zeeland te ontdekken.

Backpacken Nieuw-Zeeland: bezienswaardigheden

Als je gaat backpacken door Nieuw-Zeeland, dan zijn er diverse zaken die je écht gezien of gedaan moet hebben voordat je het land verlaat. Hieronder informeren wij je over de absolute hoogtepunten van het land.

Sportief in Nieuw-Zeeland

Als je een sportief type bent, is het zeker een goed idee om eens te gaan bungeejumpen, kajakken of skiën. Als je op zoek bent naar adrenaline, dan is Queenstown op het Zuidereiland een perfecte bestemming. Er zijn talloze activiteiten waar je voor kunt kiezen. Ben je een echte wandelliefhebber? Dan kun jij je uren vermaken tijdens de prachtige wandeltochten door de bijzondere gebieden van Nieuw-Zeeland. Het is zelf mogelijk om prachtige walvissen te spotten. Dit kun je doen in Kaikoura. Ben je op zoek naar leuke activiteiten om te ondernemen in het zuiden? Dan zal een bezoek aan het mooi Doubtful Sound en Milford Sound je versteld doen raken.

Natuur in Nieuw-Zeeland

Ook als echte natuurliefhebber zal je zeker aan je trekken komen tijdens het backpacken in Nieuw-Zeeland. Het is daarom zeker verstandig om je kampeerspullen mee te nemen, want de natuur is prima van dichtbij te bekijken. Beklim gletsjers of bezoek eens één van de vele nationale parken. Het is zeker aan te raden om je fotocamera mee te nemen, want wat je gaat zien wil je zeker vastleggen.

De bevolking van Nieuw-Zeeland

Als je Nieuw-Zeeland goed wilt leren kennen, is het leuk om eens kennis te maken met de lokale bevolking van het land. Deze mensen worden ook wel kiwi’s genoemd. Ze zijn soms moeilijk te volgen vanwege een zwaar accent, maar het zijn hele gezellige mensen om mee in de kroeg te hangen.

Grote steden van Nieuw-Zeeland

Als je naar Nieuw-Zeeland gaat, dan zijn er veel steden die je kunt bezoeken. Enkele interessant steden die het zeker waard zijn om te bezoeken zijn Wellingtong, Auckland en Christchurch. In deze steden valt er ontzettend veel te zien en te ontdekken tijdens je backpack reis.

Backpacken in Nieuw-Zeeland: beste reistijd

Als je van plan bent om te gaan backpacken door Nieuw-Zeeland, kan jij je afvragen welke tijd nu het beste is om dit te doen. Start de winter in Nederland? Dan kun je overwinteren in Nieuw-Zeeland, hier zal namelijk dan net de zomer beginnen. Als je Nieuw-Zeeland bezoekt van november tot en met maart, dan zit je hier het best. In Nieuw-Zeeland is het dan namelijk heerlijk weer. Het is verstandig om te voorkomen dat je hier gaat backpacken gedurende de winter. Gedurende de winter kan het namelijk erg koud worden in Nieuw-Zeeland. In de nacht kan het zelfs 10 graden vriezen. Overdag is het dan wel iets warmer, denk hierbij aan temperaturen rond de 7 tot 8 graden. De meest drukke tijd in Nieuw-Zeeland is van december tot en met februari. In Nieuw-Zeeland is het dan hoogseizoen en dit is aantrekkelijk voor veel mensen.

Backpacken in Nieuw-Zeeland: goede voorbereiding

Als je een backpack reis gaat maken door Nieuw-Zeeland, is het verstandig om te zorgen voor een goede voorbereiding. Je wilt namelijk niet gedurende je reis aanlopen tegen ongewenste verrassingen. Door alles op tijd te regelen voor je tijd, kun je zorgeloos genieten van een leuke tijd in Nieuw-Zeeland. Onderstaande vragen kunnen je helpen om goed na te denken over je backpack reis in Nieuw-Zeeland:

  • Wat zijn mijn verwachtingen van het backpacken in Nieuw-Zeeland?
  • Wat wil ik écht doen tijdens het backpacken in Nieuw-Zeeland?
  • Wanneer vertrek ik naar Nieuw-Zeeland?
  • Hoelang ben ik van plan om te gaan backpacken in Nieuw-Zeeland?
  • Wat is het budget voor deze reis?
  • Hoe ga ik backpacken door het land?
  • Ga ik alleen of ga ik met meerdere personen beginnen aan deze reis?

Kosten backpacken in Nieuw-Zeeland

Een backpack reis brengt ook kosten met zich mee. Voordat je start aan je reis is het al verstandig om je budget in beeld te brengen. Op deze manier is het namelijk mogelijk om te handelen naar je budget. Als je minder te besteden hebt, is het namelijk niet verstandig om een duur vervoersmiddel te kiezen. De bus is een betere optie als je graag geld wilt besparen. Je kunt het backpacken door Nieuw-Zeeland in principe zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Hieronder kun je een overzicht vinden van de kosten die je ongeveer kunt verwachten.

Ticket naar Nieuw-Zeeland De kosten van je reis begint met het kopen van een ticket naar je bestemming. Een goedkope ticket naar Nieuw-Zeeland kosten ongeveer 800 tot 1200 euro. Als je te maken hebt met een stop-over, dan is het goed om rekening te houden met een prijs van 1100 tot 1500 euro.
Overnachten Als je gaat overnachten in Nieuw-Zeeland, dan doen de meeste backpackers dat in een hostel. Je moet hierbij rekenen op circa 25 NZD per nacht. Wil je liever een privékamer, dan moet je al gauw rekening houden met meer dan 60 NZD per nacht.
Reizen Hoeveel geld je kwijt bent aan het daadwerkelijk reizen, hangt af van welk vervoersmiddel je gaat kiezen. Heb je een eigen auto? Dan is het goed om te weten dat brandstof 25% goedkoper is dan in Nederland. Als je weinig te besteden hebt, dan is de bus ook een goede optie. Dit is gemakkelijk en relatief ook goedkoop.
Eten Op dit gebied kun je het ook zo goedkoop en duur maken als je zelf wilt. Indien je zo goedkoop mogelijk wilt eten, kun je bij goedkope restaurant goed terecht voor circa 15 tot 20 NZD. De kosten die je maakt voor het zelf koken, hangt ook erg af van wat je kookt.
Drank Drank is net als in Australië niet goedkoop. De hoeveelheid die je krijgt is wel meer dan wat we gewend zijn dan in Nederland. Dus eigenlijk komt het erop neer dat je niet meer of minder betaalt dan in Nederland.
Leuke dingen De leuke activiteiten die je in Nieuw-Zeeland kunt doen, kosten ook zeker wat. Voor veel backpackers zijn de activiteiten echte budgetkillers. Vaak kun je bij de activiteiten ook foto’s en video’s voor een hoge prijs bij bestellen. Veel backpackers kiezen hiervoor omdat ze ook graag herinneringen willen meenemen. De prijzen kunnen per activiteit sterk verschillen.

Zoals je kunt zien is het backpacken in Nieuw-Zeeland niet goedkoop, er zijn echter ontzettend veel manieren waarop je veel geld kunt besparen. Als roker is het bijvoorbeeld niet verstandig om sigaretten te kopen in Nieuw-Zeeland, daar zijn ze namelijk een stuk duurder dan wat we hier gewend zijn in Nederland. Natuurlijk wil je graag een wifi verbinding, maar hier hoef je niet voor te betalen in je hostel. Ga naar een restaurant of andere openbare plek waar je gebruik kunt maken van gratis Wifi. Daarnaast zijn er ook veel gratis activiteiten te doen en kun je er zelfs voor kiezen om gedurende het backpacken in Nieuw-Zeeland een bijbaan erbij te nemen. Op deze manier kun je werken en reizen door Nieuw-Zeeland tegelijkertijd.

Dankzij bovenstaande informatie ben je op de hoogte van de belangrijkste zaken omtrent een backpack reis door Nieuw-Zeeland. Ga op tijd bezig met de voorbereidingen, koop een ticket en vertrek naar een prachtige bestemming voor onvergetelijke ervaringen.

Plaats een reactie