beste reisperiode rome

Beste reisperiode en weer in Rome

Rome is wereldwijd altijd al een hele belangrijke stad geweest. In het verleden was het één van de relevantste steden ter wereld en tegenwoordig is het razend populair als toeristische bestemming binnen Europa. Het is dan ook zeker niet gek dat jij de schitterende hoofdstad van Italië wilt bezoeken. De mensen zijn er vriendelijk, je hebt er veel interessante bezienswaardigheden én je kunt er heerlijk eten. Als je een bezoek brengt aan deze stad met schitterende oude gebouwen, dan is het relevant om je te verdiepen in de beste reisperiode van Rome. Wil je een bezoek brengen aan Rome? In dit artikel lees je precies wanneer je dit het beste kunt doen.

Waarom naar Rome?

Rome is een hele populaire toeristische bestemming in Europa. Je kunt de schitterende hoofdstad vinden in het westen van Italië. De oude gebouwen zijn voor toeristen één van de grootste redenen om een bezoek te brengen aan de stad. Rome bezoeken is zeker de moeite waard. Gooi een muntje over je schouder in de Trevifontein of geniet van het heerlijke eten dat ze daar hebben. De stad zelf is één grote museum, dus zelfs als je nergens naar binnen gaat, is het een en al genieten. Bezienswaardigheden zoals het Colosseum, de Sixtijnse Kapel en de Spaanse Trappen zijn absoluut de tijd en het geld waard. Wil je even bijkomen van alle drukte in de stad? Dan is het een grote aanrader om eens een bezoek te brengen aan het Forum Romanum. Dit was het oude centrum van Rome, hier is het rustig en kun je ontspannen.

Beste reisperiode Rome

Als je graag naar Rome wilt reizen, dan is het fijn om te weten gedurende welke periode je te maken hebt met de beste reisperiode. De beste reistijd voor Rome is tijdens de maanden april, mei, juni, september en oktober. Tijdens deze maand kun je profiteren van heerlijke temperaturen zodat je de stad door kunt reizen zonder enige problemen. Als er sprake is van neerslag, is het al veel minder prettig om door de stad te reizen. Natuurlijk kun je musea bezoeken, dan ben je namelijk binnen, maar juist buiten is het in Rome een grote museum dat ontdekt kan worden. Gedurende de maanden juli en augustus is het een stuk minder prettig om door de stad te reizen, het is er dan namelijk ontzettend druk en het warme weer kan je belemmeren om comfortabel door de stad te reizen. In augustus hebben de bewoners van Italië zelf ook veel vrij. Je ziet dan ook erg vaak dat de Italianen op vakantie gaan in eigen land. Om deze reden staat als beste reistijd dan ook het voor- of najaar. Gedurende juli en augustus is het ook erg druk als je gebruik wilt maken van het openbaar vervoer in Rome.

Klimaat in Rome

In Rome heb je te maken met een gematigd klimaat. In Rome heb je om deze reden dan ook vaak zonnig weer. Gedurende de maanden juli en augustus heb je wel te maken met hete temperaturen, soms meer dan 30 graden Celsius. Dit komt omdat er hete wind vanuit Afrika naar Rome waait. Tijdens de zomermaanden heb je daarom ook altijd te maken met temperaturen die minimaal op 18/20 graden Celcius liggen. Tijdens de wintermaanden heb je in Rome veel te maken met neerslag. Om deze reden zijn deze maanden dan ook niet populair om Rome te bezoeken. Als je Rome bezoekt, dan is het natuurlijk erg fijn als je ook buiten in de stad kunt rondkijken. Ben je hier en regent het toch? Dan is dat geen probleem. Er zijn namelijk genoeg binnenactiviteiten waarmee jij je goed zal vermaken. Denk hierbij aan de interessante basilieken en musea die je dan kunt bezoeken.

Weer in Rome per maand

Als je op reis gaat naar Rome tijdens een bepaalde maand, dan is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe het weer gemiddeld zal zijn in deze maand. Hieronder kun je de gemiddelde temperaturen per maand vinden in Rome.

 • Weer Rome januari
  Als je in januari naar Rome wilt reizen, dan moet je rekening houden met een gemiddelde temperatuur van 13 graden Celcius.
 • Weer Rome februari
  Als je in februari naar Rome wilt reizen, dan moet je rekening houden met een gemiddelde temperatuur van 14 graden Celcius.
 • Weer Rome maart
  Als je in maart naar Rome wilt reizen, dan moet je rekening houden met een gemiddelde temperatuur van 15 graden Celcius.
 • Weer Rome april
  Als je in april naar Rome wilt reizen, dan moet je rekening houden met een gemiddelde temperatuur van 18 graden Celcius.
 • Weer Rome mei
  Als je in mei naar Rome wilt reizen, dan moet je rekening houden met een gemiddelde temperatuur van 23 graden Celcius.
 • Weer Rome juni
  Als je in juni naar Rome wilt reizen, dan moet je rekening houden met een gemiddelde temperatuur van 26 graden Celcius.
 • Weer Rome juli
  Als je in juli naar Rome wilt reizen, dan moet je rekening houden met een gemiddelde temperatuur van 29 graden Celcius.
 • Weer Rome augustus
  Als je in augustus naar Rome wilt reizen, dan moet je rekening houden met een gemiddelde temperatuur van 29 graden Celcius.
 • Weer Rome september
  Als je in september naar Rome wilt reizen, dan moet je rekening houden met een gemiddelde temperatuur van 26 graden Celcius.
 • Weer Rome oktober
  Als je in oktober naar Rome wilt reizen, dan moet je rekening houden met een gemiddelde temperatuur van 21 graden Celcius.
 • Weer Rome november
  Als je in november naar Rome wilt reizen, dan moet je rekening houden met een gemiddelde temperatuur van 17 graden Celcius.
 • Weer Rome december
  Als je in december naar Rome wilt reizen, dan moet je rekening houden met een gemiddelde temperatuur van 14 graden Celcius.

Feestdagen in Rome

Wil je in Rome zijn gedurende een bepaalde feestdag of juist niet? Dat is het goed om te weten welke officiële feestdagen er in Rome zijn. In Rome vieren ze op 25 april Bevrijdingsdag. De Dag van de Republiek is op 2 juni en op 8 december vieren ze in Rome Maria’s Onbevlekte Ontvangenis.

In dit artikel heb je alles gelezen over de beste reisperiode in Rome. Op deze manier kun jij je alvast goed voorbereiden op je reis naar Rome. Natuurlijk wil je Rome zo goedkoop mogelijk ontdekken, om deze reden zijn er Rome kortingskaarten in het leven geroepen. Zo kun je veel in Rome bezoeken voor weinig geld. Bekijk hier de Top 17 bezienswaardigheden in Rome die je niet mag missen gedurende je tijd in deze prachtige stad en de 27 beste Rome tips.

Plaats een reactie