beste reistijd canada

Alles over de beste reistijd naar Canada

Canada is een geweldig land om te bezoeken. Canada is het grootste land dat je ter wereld kunt vinden na Rusland.  Een reis naar Canada maakt indruk op allerlei soorten reizigers. Of je nu op zoek bent naar prachtige natuur, de mooiste bezienswaardigheden of interessante musea. In Canada kun je het allemaal vinden. Als je op vakantie gaat naar Canada, dan wil je dit natuurlijk doen in een geschikte periode. Bepaalde maanden zijn zeer geschikt voor een mooie rondreis door het land. Ik vertel je alles over de beste reistijd voor Canada.

Beste reistijd Canada: beste weersomstandigheden

Als je op vakantie gaat naar Canada, dan wil je graag genieten van de beste weersomstandigheden. Als je te maken hebt met lekker weer, dan kun je namelijk ook meer zien van het land en de omgeving. De beste reistijd voor Canada zijn dan de maanden maart, april, mei, juni, juli, augustus, september en oktober. Gedurende deze maanden kun je genieten van aangename temperaturen. Overdag zal het ongeveer 15 tot 25 graden worden. De natuur is gedurende deze periode ook op haar best. De bossen zijn prachtig groen en het water is helder blauw. Het is ook fijn dat de dagen een stuk langer zijn gedurende deze periode, dit betekent dus ook dat je meer tijd hebt om van alles te ondernemen. Het blijft langer licht, dus reizen is dan ook in de avond prima te doen. Wat de beste reistijd is, is ook geheel afhankelijk van je reisdoel. Als je juist gaat voor een wintersportvakantie in Canada, dan zijn voorgaande maanden juist weer niet geschikt. Om de beste reistijd te bepalen is het daarom dus verstandig om eerst te bepalen wat voor soort vakantie je zoekt. Hieronder heb ik een overzicht gemaakt waarin je precies kunt zien wat je van Canada kunt verwachten:

Beste reistijd Canada: alles in een handig overzicht
Juni tot half oktober Prettig weer in Canada, ideaal om te reizen.
De temperaturen zijn aangenaam
en het blijft lang licht.
Juli en augustus Toeristische hoogseizoen.
Als je gedurende deze periode naar Canada gaat,
dan moet je rekening houden met volle hotels
en lange wachtrijen bij populaire bezienswaardigheden.
Mei Het is lente. Je kunt dan ook rondreizen,
maar het is er wel een stuk koeler.
Denk aan temperaturen rond de 8 tot 16 graden.
Oktober Het is herfst.
Je kunt dan ook rondreizen,
maar het is er wel een stuk koeler.
Denk aan temperaturen rond de 8 tot 16 graden.
Het is aan te raden om een regenjas
mee te nemen omdat het dan veel regent.
Eind oktober tot en met mei Het is winter.
Het is dan erg koud in
Canada en veel accommodaties
zijn gedurende deze periode niet open.
Soms is het sneeuw dat valt metershoog.

Beste reistijd Canada: wanneer kan ik orka’s, ijsberen en walvissen zien in Canada?

Als je naar Canada reist om deze bijzondere dieren te bekijken, dan zijn er bepaalde maanden dat je een groter kans hebt dat je deze dieren tegenkomt. Indien je graag een enorme orka wilt zien in Canada, dan is het aan te raden om Canada te bezoeken van mei tot en met oktober. De kans dat je dan een orka kunt zien is dan het grootst. Veel reizigers komen naar Canada met een grote droom, ze willen graag ijsberen zien. In canada is dit het best mogelijk gedurende de maanden oktober en november. Ook kun je in Canada walvissen zien, je hebt de grootste kans dat je deze kunt zien in de maanden juli en augustus.

Beste reistijd Canada: vliegtijd

Als je weet dat je naar Canada wilt, dan heb je de mogelijkheid om te vliegen naar diverse bestemmingen in Canada. Je kunt vanaf het vliegveld Schiphol bijvoorbeeld vliegen naar Toronto, Vancouver, Montreal en Calgary. Dit zijn directe vluchten en houdt dus in dat je rechtstreeks kunt vliegen naar deze grote steden in Canada. Als je een directe vlucht boekt, dan zal je circa 8 tot 11 uur reizen. Wil je naar een andere stad in Canada? Dan is de kans groot dat je deze ook kunt bereiken, maar hiervoor één tussenstop moet maken. Vooral als je naar het noorden van Canada wilt, heb je geen keuze. Het noorden van Canada kun je namelijk alleen maar bereiken met minimaal een tussenstop.

Beste reistijd Canada: goedkoopste ticketprijzen

Als je een ticket boekt naar Canada, dan kan de prijs per maand erg verschillen die je voor een ticket moet betalen. Hierbij is het belangrijk dat je op tijd start met het zoeken naar een geschikte ticket. Vaak zijn er acties en aanbiedingen waar je van kunt profiteren. Het is dus zeker verstandig om reisbureaus in de gaten te houden zodat je direct kunt reageren indien je een interessante aanbod ziet. Voor Canada geldt een positief reisadvies, dus je kunt zonder problemen je reis naar dit schitterende land boeken. Voordat je vliegt is het altijd verstandig om te bekijken of het reisadvies nog steeds positief is.

Beste reistijd Canada: handige tips

Als je op vakantie gaat, zijn er nog enkele andere zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder geef ik je nog enkele handige tips.

  • Rekening houden met feestdagen
    Als je reist naar Canada, is het goed om te weten welke nationale vrije dagen daar gelden. De feestdagen die zij vieren zijn Victoria Dag op 22 mei, Canada Dag op 1 juli, Thanksgiving op 9 oktober en Herdenkingsdag op 11 november.
  • Niet veel verschillende klimaatgebieden
    Canada is groot, maar heeft niet veel diverse soorten klimaatgebieden. Bijna overal heb je een gematigd landklimaat. In het zuiden van Canada heb je een koel landklimaat. Het noorden van Canada is een stuk frisser, hier heerst dan ook een toendraklimaat.
  • Rondreizen gedurende de winterperiode is lastig
    Als je naar Canada wilt om rond te reizen, dan is het af te raden om dit gedurende de winterperiode te doen. Het is er dan namelijk ontzettend koud waardoor je niet aangenaam kunt rondreizen. Ook kan het moeilijk zijn om je voor te bewegen omdat er metershoge sneeuw kan liggen. Rijden met de auto gaat dan niet, maar je kunt ook weinig van de omgeving zien.

Dankzij dit artikel weet je wat de beste reistijd is als je gaat reizen naar Canada. Op deze manier maak je kennis met het land onder de beste omstandigheden. Canada is een interessante land waar veel te beleven valt voor elke soort reiziger.

Plaats een reactie