bezienswaardigheden Argentinië

Op reis naar Argentinië? Bezienswaardigheden Argentinië top 10 die je moet zien

In het zuiden van Zuid-Amerika kun je Argentinië vinden. Argentinië ligt in de buurt van de zuidpool en er wordt vooral Spaans gesproken. Een vakantie naar Argentinië zal zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Het land beschikt over adembenemend natuur en de mooiste diersoorten. Met meer dan 30 nationale parken krijg je als toerist voldoende gelegenheid om dit mooie stukje van Argentinië rustig te ontdekken. Of je nu op zoek bent naar geschiedenis, cultuur of schitterende natuur, Argentinië heeft alles in huis om jou een geweldige vakantie te bezorgen. In dit artikel lees je meer over de top 10 bezienswaardigheden van Argentinië.

1. De schitterende hoofdstad Buones Aires : het Parijs van Amerika

De hoofdschat van Argentinië is het prachtige Buones Aires. Je kunt deze mooie havenstad vinden aan de monding van de populaire rivier Río de la Plata. Dat de stad het vroeger zeer goed had, blijkt uit het feit dat het zelfs behoorde tot de top 10 van de meest welvarende landen wereldwijd. Tegenwoordig gaat het nog wel goed in deze stad, maar behoort het niet meer tot de top 10 welvarende landen ter wereld. Als toerist hoef jij je in dit gebied zeker niet te vervelen. Er valt namelijk genoeg te zien en te beleven in deze mooie stad. In de stad kun je een kerkhof vinden, het Recoleta Kerkhof, waar beroemde mensen liggen begraven. Een van de personen die hier ligt is Evita Perón. Daarnaast valt er op het gebied van geschiedenis en cultuur ontzettend veel te beleven. Breng een bezoekje aan het Teatro Colón of bekijk het bekende Metropolitan Cathedral. Ook Plaza de Mayo, Congreso de la Nación Argentina en La Boca zijn helemaal de moeite waard. Buones wordt ook wel het Parijs van Amerika genoemd, dit komt omdat de stad bruisend is en er veel te zien valt.

2. Gletsjers en andere bijzondere natuurverschijnselen in Los Glaciares

Als je graag gletsjers en andere bijzondere natuurverschijnselen wilt bekijken, dan is dit park een echte aanrader. Het Nationale Park Los Glaciares trekt jaarlijks ontzettend veel natuurliefhebbers die een kijkje willen nemen in dit prachtige park. Ze komen hier om lekker te wandelen of om klimtochten te maken. Je hebt hier zelfs de mogelijkheid om je tent op te zetten en te kamperen zodat je kunt overnachten in deze mooie omgeving. Bezoek ook eens het prachtige Lago del Desierto, Ice Fiels en Rock Lake.

3. Perito Moreno, schitterende gletsjers met intense blauwe kleuren

Als je bijzondere gletsjers wilt zien, moet je zeker naar Perito Morena. Het is circa 250 vierkante kilometer en 30 km lang, bijzonder groot dus. Het is leuk om te weten dat de gletsjers hier nog steeds blijven groeien. Perito Morena is zeker de moeite waard omdat lichtinval van de zon ervoor zorgt dat er schitterende blauwtinten ontstaan. Diepe blauw kleuren die je misschien nooit eerder op deze manier hebt gezien. Toeristen krijgen hier zelfs de kans om over gletsjers te wandelen. Het is vernoemd naar ontdekkingsreiziger Francisco Morena die in de hoofdstad van Argentinië is geboren. Meld je aan voor een excursie die vaak vanuit El Calafate worden aangeboden.

4. Zeeleeuwen en zeeolifanten spotten in Peninsula Valdes

Toeristen komen massaal naar het eiland Peninsula Valdes om de bijzondere zeeolifanten en zeeleeuwen in dit gebied te spotten. Dit is prachtig om te zien omdat deze dieren het heerlijk vinden om in de zon te luieren. In dit gebied leven ook pinguïns, walvissen en orka’s. Wie weet spot jij er ook wel eentje. Peninsula Valdes is sinds 1999 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

5. Watervallen van de Iguaçu : groep van 300 grote en kleine watervallen

Als je als toerist graag indrukwekkende watervallen wilt zien, is het aan te raden om de watervallen van de Iguaçu te bezoeken. De Cataratas del Iguazú bestaan uit een groep van 300 kleine en grotere watervallen. Deze watervallen bij elkaar zijn indrukwekkend om te zien. Als toerist kun je genieten van meer dan drie kilometer aan watervallen. Een waterval die erg opvalt, is een waterval van ongeveer 2000 meter hoog. De Garganta del Diablo is adembenemend om te zien en trekt jaarlijks ontzettend veel toeristen.

6. Geschiedenis én toekomstplannen in de historische stad Cordoba

Cordoba is een historische stad die je kunt vinden in het noordwesten van Buenos Aires. In de stad kun je als toerist ontzettend veel schitterende historische monumentale gebouwen bekijken. Een Spaanse veroveraar met de naam Jerónimo Luis de Cabrera heeft de stad in de 16de eeuw opgericht. Daarnaast heeft de stad ook een belangrijke financiële zakendistrict en wonen er veel mensen die volop genieten van het universiteitsleven. De universiteit Manzana Jesuítica y Estancias de Córdoba is erg leuk om te bekijken en ook Museo Superior de Bellas Artes Evita en Catedral de Cordoba zijn leuk om te bezoeken gedurende je tijd in deze stad.

7. Archeologische grotten Cueva de las Manos van grote waard

In de bergen van Lago Buenos Aires kun je de prachtige archeologische grotten Cueva de las Manos vinden. Ga naar Santa Cruz om in de grotten veel bijzondere tekeningen te zien van veel handen. Cueve de las Manos betekent dan ook ‘Grot van de handen’. De ontdekkingsreiziger Francisco Moreno heeft deze ontdekking gedaan en jaarlijks komen er veel toeristen om hier een kijkje te nemen.

8. Schitterende fruitbomen, watervallen en regenwoud in Park Iguazú

In dit mooie park kun je de beroemde watervallen van Iguazú vinden. Het geluid die je hier hoort van het harde kletterende water van circa 200 watervallen is een unieke ervaring. Dit park is zeer geschikt voor het maken van mooie natuurwandelingen. Je zal je ogen onderweg niet geloven, de schitterende fruitbomen, regenwoud en rivieren zijn een feestje om te zien. Parque Nacional Inguazú  heeft de hoogste biodiversiteit die je in Argentinië tegen zal komen.

9. Behoud van cultureel en historisch erfgoed in natuurparken Ischigualasto en Talampaya

De natuurparken Ischigualasto en Talampaya die je in het westen van Argentinië kunt vinden zijn erg belangrijk. Deze parken staan namelijk voor behoud van cultureel en historisch erfgoed. Je kunt hier bijzondere zandstenen beelden, rotsformaties, rivierbeddingen en schitterende woestijngebieden bewonderen. Miljoenen jaren geleden liepen er dieren rond in het triastijdperk, je kunt hier ook fossielen vinden uit die periode.

10. Quebrada de Humahuaca

De Quebrada de Humahuaca vallei kun je vinden in het noorden van Argentinië en is sinds 2003 zelfs ingeschreven in de Werelderfgoedlijst van Unesco. Hier kun je oude grotten, oude dorpjes en bijzondere inheemse volkeren bewonderen. Een grote aanrader is om de bergen van Serrania de Hornocal en de route Inca Trail to Machu Picchute te bezoeken.

In dit artikel heb je meer gelezen over de top 10 bezienswaardigheden van Argentinië. Bezoek gezellige pleinen, interessante musea of bekijk de adembenemende bouwwerken die je in dit land kunt vinden. Voor iedereen is er in Argentinië wel wat interessants te vinden. 

Plaats een reactie