bezienswaardigheden-bolivia

Bezienswaardigheden Bolivia Top 10 die de moeite waard zijn

Als je op vakantie gaat naar Bolivia, dan staat je een schitterend en kleurrijk vakantie te wachten. Bolivia kun je vinden in Zuid-Amerika en beschikt over veel verschillende landschappen. Je kunt hier prachtige wijnvelden bewonderen en veel andere interessante bezienswaardigheden ontdekken. Toeristen komen hier om te genieten van een rustige, maar indien je dit wilt, ook een hele avontuurlijke vakantie. Bolivia is sinds 1800 onafhankelijk, het werd namelijk in de zestiende eeuw veroverd door de Spanjaarden. Om deze reden is de officiële taal van Bolivia nog steeds Spaans. Het is een land die vooral bekend staat om de productie van textiel, maar daarnaast leven de inwoners vooral van hun eigen bosbouw, visserij en landbouw. Bolivia is als vakantiebestemming zeker de moeite waard omdat Bolivia zelfs één van de meest veelzijdige landschappen heeft die je kunt vinden in heel Zuid-Amerika. In dit artikel kun je meer lezen over de top 10 bezienswaardigheden die je kunt vinden in Bolivia.

1. Stijg naar grote hoogte in de schitterende stad La Paz

Als je een bezoekje gaat brengen aan de stad, dan zal je stijgen naar grote hoogte. De stad ligt namelijk tegen een berg aan, de Mount Illimani. Ook de stad zelf is adembenemend. Door heel Bolivia wordt La Paz aangemerkt als een belangrijke stad, het kloppende hart van dit mooie land. Het is een sfeervolle stad met leuke markten, een bruisend uitgaansleven en een diverse bevolking. Een aanrader is om een bezoekje te brengen aan de Witches Market, hier kun je veel traditionele items vinden die de bevolking gebruikt voor belangrijke rituelen. Erg leuk om mee naar huis te nemen als souvenir. De stad La Paz mag je niet verlaten door nog een glimp op te vangen van de mooie kerk Iglesia San Francisco.

2. Bezoek Salar de Uyuni, de grootste zoutvlakte ter wereld

Een bezoek aan Salar de Uyuni zal zeker zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Het is namelijk een zoutvlakte van circa 12.000 vierkante kilometer. Een witte zoutwoestijn die er wonderlijk uitziet als je deze bezoekt. Indien je hier bent gedurende de maanden december, januari, februari, maart en april, dan zal dit een extra bijzondere bezoek worden. De witte vlakte is dan bedekt met water en dat is erg bijzonder om te zien. Overal waar je kijkt zie je reflecties. Als je hier aankomt, dan zal één vraag je direct binnen schieten: hoe kan dit moois hebben ontstaan? Deze witte zoutwoestijn is maar liefst 40.000 ontstaan uit een zoute meer, het Minchin meer. Dit kwam door de verdamping ervan. Het is aan te raden om dit gebied te bezoeken met een gids. Een hele leuke tips is om gedurende je bezoek te  overnachten in het bekende zouthotel dat je hier kunt vinden.

3. Het robuuste eiland Isla del Sol met een schitterende landschap

Isla de Sol is een eiland die zeker de moeite waard is. Het bevindt zich in het Titicacameer en trekt veel bezoekers vanwege haar mooie landschap. De zonnegod Inti is volgens de Inca geboren op dit eiland. Op dit eiland bevinden zich daarnaast veel eucalyptusbomen, de geur van het eiland is dan ook heerlijk. Op dit eiland kom je veel dorpjes tegen die gebouwd zijn tegen rotsen. Bekijk hier interessante ruïnes van de Inca’s bij Pilko Kaina. Deze kun je vinden in het zuiden van het eiland.

4. Het schitterende Laguna Verde met helderblauwe water

In Bolivia is Laguna Verde zeker één van de mooiste meren die je zal tegenkomen in Bolivia. Je kunt het op een hoogte van ongeveer 4.500 meter vinden en grenst aan Chili. Als je hier bent is het uitzicht schitterend, op de achtergrond zie je de Licancabur vulkaan. Met een hoogte van bijna 6.000 meter zorgt dit voor een ontzettend mooi contrast. Heb je altijd felroze flamingo’s willen zien in de natuur? Dan is het aan te raden om vanuit hier naar Laguna Colorada te gaan waar je kunt genieten van deze bijzondere vogels.

5. Het surrealistische Valle de Luna de droogste plek op aarde

In de buurt van San Pedro kun je ervaren hoe het ongeveer op de maan zal moeten zijn. Wereldwijd wordt dit vallei gezien als de droogste plek ter aarde. Om deze reden wordt Valle de Luna ook wel maanvallei genoemd. Het is een schitterende plek die je niet meer zal tegenkomen gedurende je andere reizen. Deze ervaring tussen de duinen van zand is onvergetelijk. Het zand kleur mooi mee in het licht en is vooral gedurende een zonsondergang of zonsopgang schitterend om te zien. Sinds 1982 is Valle de Luna een monument.

6. Het tropische Madidi National Park met bijzondere vogels en dieren

Dit park bevindt zich in een tropische regenwoud. Dit beschermde gebied zit vol met spectaculaire vogels en bijzondere dieren. Het gebied bevat de berg Cordillera Real tot aan het Amazonegebied en is zeker de moeite waard om te bezoeken gedurende je reis. Dit gebied is zeer geschikt om te wandelen of te kanoën over de schitterende oever.

7. De onbekende hoofdstad van Bolivia is Sucre

Niet veel mensen weten dit, maar de hoofdstad van Bolivia is Sucre. De stad wordt vooral gezien als politieke hart van dit land. Je kunt in de hoofdstad veel Spaanse invloeden vinden, de architectuur is hier schitterend om te zien. Daarnaast valt hier nog veel meer te beleven. Breng een bezoek aan het Plaza 25 de Mayo plein, de authentieke markten of spot dinosaurus afdrukken in het Parque Cretacico.

8. Tiwanaku, oorspronkelijke woonplaats voor de indianen

Een hele tijd geleden kon je in Tiwanaku indianen vinden. Tegenwoordig is het een archeologische plaats waar je veel moois kunt ontdekken. Oude gebouwen en spectaculaire ruïnes kunnen hier bekeken worden door toeristen. Bezoek hier ook een hele oude kerk uit het jaar 1600 en er is zelfs een museum aanwezig die je kunt bezoeken.

9. Laguna Colorado, een spectaculaire rode meer

Deze bijzondere meer heeft een prachtige rode kleur. Het is een zout meer waar je meer dan honderden flamingo’s kunt spotten. De kleurcombinatie van de roze flamingo’s met het rode water is dan ook echt een feestje om te zien. De rode kleur van het water wordt veroorzaakt door algen die hier leven.

10. Vogels, dieren en schitterende landschappen in Amboro National Park

Natuur liefhebbers mogen dit mooie park gedurende hun reis door Bolivia zeker niet overslaan. In dit nationale park kun je meer dan 100 soorten zoogdieren spotten en maar liefst meer dan 800 vogelsoorten. De omgeving is zeer interessant voor een mooie wandeling waarbij je regelmatig naar boven zal kijken om de verschillende vogels te bewonderen die boven je vliegen.

In dit artikel heb je meer gelezen over de top 10 bezienswaardigheden van Bolivia. Het is een land met veel diverse landschappen en schitterende bezienswaardigheden. Bekijk welke bezienswaardigheden passen bij jouw interesses zodat je ze kunt inplannen voor je onvergetelijke reis naar Bolivia.

Plaats een reactie