bezienswaardigheden Canada

Op reis naar Canada? Bezienswaardigheden Canada Top 10

Canada is een populaire vakantiebestemming. Je kunt er schitterende ruige natuur en steden vinden die zeker de moeite waard zijn. Als je op reis gaat naar Canada, dan wil je niks missen van het land. Hier kun jij de bezienswaardigheden Canada top 10 vinden. Op deze manier zorg jij voor een goede voorbereiding en hoef jij geen prachtige bezienswaardigheden van het land te missen.

1. De watervallen van Niagara

De meeste mensen die denken aan Canada, denken direct aan de schitterende Niagara watervallen. Deze bijzondere watervallen kun je vinden in Ontario. De watervallen vallen maar liefst van een hoogte van 60 meter naar beneden wat zorgt voor een prachtig spektakel. Als je hier aankomt kun je een vaartocht boeken waarmee je de watervallen van erg dichtbij kunt meemaken. Als je de kans krijgt om de watervallen in de avond te bekijken, is dit zeker de moeite waard. De Niagarawatervallen worden namelijk op prachtige wijze verlicht wat zorgt voor een adembenemend uitzicht.

2. Route 99 : de meest populaire route van Canada

Route 99 is de mooiste route die je in Canada kunt vinden. Het brengt je langs de kust en door British Columbia en laat je onderweg kennis maken met de mooiste bezienswaardigheden in Canada. Bekijk de schitterende rivieren, mooie bergen en heuvels en daarnaast kom je prachtige landschappen tegen die helemaal de moeite waard zijn. In totaal heb je te maken met 409 kilometer als je de gehele route 99 aflegt. Gedurende deze route kom je ook veel steden tegen die je zeker moet bezoeken. Bijzondere steden die je tegenkomt zijn Vancouver, Pemberton, Whistler,Fountain Valley en Lillooet.

3. Vancouver : de best leefbare stad wereldwijd

Als je op zoek bent naar een stad in Canada waar je erg goed kunt genieten, dan is het Vancouver wel. Ter wereld wordt deze stad zelfs genoemd als de best leefbare stad. Veel toeristen komen naar Canada om hier te genieten van een stedentrip in Canada. In korte tijd is er namelijk ontzettend veel te ontdekken en te zien in de stad. Elke wijk die je tegenkomt is anders en dat zorgt ervoor dat er veel te zien is. Wil je heerlijk dineren en winkelen? Dan is het aan te raden om naar de Hornby Street, Robson Street of Granville Street te gaan. Het is heerlijk om hier rond te lopen. Je hebt er ook een mooie haven waar je terecht kunt voor een prachtige wandeling. Wil je graag even ontspannen in een groene omgeving? Dan kan dit ook in Vancouver. In het Stanley Park komen veel mensen om even de drukte van de stad te ontlopen. Als je genoeg hebt gezien van Vancouver, dan kun je met de boot naar Granville Island. Granville Island is een culturele en creatieve plek om te zijn. Hier kun je genieten van mooie kunst, lekker eten en bijzondere winkeltjes terwijl de muziek van de straatartiesten goed hoorbaar zijn.

4. Icefields Parkway : route met meren, gletsjers en bergen

De Icefields Parkway is een prachtige route die helemaal de moeite waard is. Als je deze route neemt, dan ontdek je prachtige delen van de populaire Rocky Mountains. In totaal heb je te maken met een route van circa 230 meter. De Icefield Parkway begint in Jasper en loopt van Banff tot Lake Louise. Huur dus een auto en start met een schitterende route die je brengt langs prachtige delen van Canada.

5. Banff National Park : oudste natuurpark van Canada

Banff National Park is het oudste natuurpark die je kunt vinden in Canada. Veel toeristen komen naar dit park toe om deel te nemen aan leuke activiteiten. Als je in Canada bent gedurende de wintermaanden, is skiën zeker een goed idee. Daarnaast kun je hier ook veel interessante wandeltochten en fietstochten maken. Het gebied is hier zeer geschikt voor. Lake Louise is een prachtige meer die je hier kunt vinden. Wil je hier langer blijven? Dan kun je er ook voor kiezen om in dit gebied te kamperen.

6. Emerald Lake : een schitterende meer

In Canada zijn er veel meren te vinden, maar Emerald Lake is zeker een bezoekje waard als je in Canada bent. Je kunt deze schitterende meer vinden in Yoho National Park en je zal versteld raken van de blauw groene kleur van het water. In de omgeving kun je restaurantjes, bankjes en veel bootjes vinden waar je terecht kunt voor een prachtig uitzicht op het meer.

7. National Gallery of Canada : een paradijs voor kunstliefhebbers

Als kunstliefhebber zal jij je geen moment vervelen in het National Gallery of Canada. Het National Gallery of Canada kun je vinden in Ottawa en is opgericht in 1988. Kunstwerken van Piet Mondriaan, Rembrandt van Rijn en Andy Warhol zijn hier ontzettend populair.

8. De eilandengroep Haidi Gwaii : Queen Charlotte Islands

Haidi Gwaii bestaat uit meer dan 150 eilanden waarvan sommige eilanden behoren tot het Gwaii Haanas National Park. In deze gebieden heb je zelfs nog dorpjes van de Haida indianen. De cultuur van de Haida idianen is zeer interessant en in Old Messett krijg je de gelegenheid om kennis te maken met de cultuur van deze oorspronkelijke bewoners. In dit gebied kun je ook terecht voor leuke kano tochten.

9. Quebec : een stad met een rijke cultuur

Quebec is een stad met een ontspannen sfeer. Het gebied behoort tot de Franstalige gedeelte van Canada en is vroeger zelfs de hoofdstad van Canada geweest. In 1867 werd Ottawa echter benoemd als de hoofdstad wat daarna niet meer is aangepast. Het is één van de best bewaarde koloniale steden die je kunt vinden ter wereld. De sfeer is deze stad is ontspannen en je kunt er veel zien en leren over de interessante cultuur van dit gebied.

10: Bekijk de erfgoederen van de vikingen in Newfoundland

Als je in Newfoundland bent, dan is het erg interessant om de erfgoederen van de vikingen bij L’Anse aux Meadows te bekijken. Daarnaast kun je hier prachtige walvissen spotten en kun je een kijkje nemen bij de adembenemende natuurgebieden Torngat Mountains, Terra Nova National Park en Gros Morne National Park. De restaurants hier staan bekend om hun vis specialiteiten dus het is zeker de moeite waard om dit in Newfoundland te proeven.

Zoals je kunt lezen is er in Canada ontzettend veel te beleven. Je kunt kiezen uit diverse bezienswaardigheden zoals steden, musea, nationale parken en alleen al de natuur van Canada is een feestje om te zien. Bekijk welke bezienswaardigheden passen bij jouw interesses en plan ze in voor een bezoek gedurende jouw vakantie in Canada.

Plaats een reactie