bezienswaardigheden colombia

Bezienswaardigheden Colombia Top 10 die je niet mag missen

Jaarlijks komen er ontzettend veel toeristen om te proeven van de Colombiaanse sfeer. Republiek Colombia kun je vinden in Zuid-Amerika en heeft een rijke historie. In het land kun je veel musea vinden waar je meer kunt zien en horen over de Spanjaarden en de diverse indianenstammen die een grote rol spelen in de Colombiaanse geschiedenis. Behalve prachtige stranden, mooi musea en een fijn klimaat valt er in Colombia nog genoeg te beleven. Ga je een rondreis Colombia maken? In dit artikel lees je meer over de top 10 bezienswaardigheden van Colombia die absoluut de moeite waard zijn.

1. De mooie Tequendama watervallen met een oorverdovende lawaai

Dat de natuur van Colombia schitterend is, blijkt uit de schitterende Tequendama watervallen die je hier kunt vinden. Vanaf een hoogte van circa 130 meter valt het water naar beneden. Dit zorgt voor veel lawaai, maar is erg bijzonder om mee te maken. Wil je de watervallen erg graag zien? Dan is het aan te raden om dit bezoekje dan niet te brengen gedurende de maand december. In december is de waterval dan namelijk droog gevallen en kun je er dus niks van ervaren. De Colombia beste reistijd voor deze bezienswaardigheid is dan ook bijna het gehele jaar behalve december.

2. Schitterende baaien, stranden en palmbomen in Tayrona National Park

Het Tayrona National Park beschrijven veel toeristen als één van de mooiste parken die je in Colombia kunt bezoeken. Je kunt in dit park veel baaien vinden waar je heerlijk tot rust kunt komen. Ook de goudgele stranden zijn uitnodigend en zorgen ervoor dat je lekker kunt ontspannen. Bezoek Cañaveral Beach en Cabo San Juan Beach als je optimale rust wilt ervaren. Daarnaast is hier ook veel groen te vinden, de palmbomen en jungles staan je hier namelijk al op te wachten. Vergeet ook niet om je snorkel spullen mee te nemen, het gebied is hier namelijk zeer geschikt voor.

3. Festivals en cultuur in de stad Medellín

Toeristen die graag zoveel mogelijk cultuur en festivals willen meemaken van Colombia moeten in de stad Medellín zijn. Als je hier in augustus naar toe kunt, dan is het zeker een goede tip om eens het Feria de las Flores te ervaren. Dit is een prachtige festival die erg populair is vanwege de bijzondere parade met bloemen die je kunt bekijken. Op het gebied van dans is het Festival Internacional de Tango ook erg leuk. In Medellín kun je daarnaast ook heerlijk eten, wandelen over de vele pleintjes en bijkomen in de schitterende parken. Ken je de serie Narcos? Dat is het misschien leuk om te weten dat de stad Medellín hier een grote rol in speelt. In de stad kun je deelnemen aan rondleidingen waarbij je meer informatie kunt krijgen.

4. Triángulo del Café: koffiegebieden Risaralda, Quindio en Caldas

De meeste mensen die aan Colombia denken, moeten denken aan de beroemde koffiebonen uit dit gebied. Als je in deze zone komt, dan heb je de mogelijkheid om zelf te ervaren hoe het hele koffiebonenproces in de praktijk gaat. Het Triángulo del Café bestaat uit de beroemde gebieden Risaralda, Quindio en Caldas. Als je hier komt, dan hoef jij je zeker niet te vervelen. Je kunt koffieplantages bezoeken en daarnaast heb je hier zelfs een Parque Nacional del Café en het Museo del Café waar je nog meer kunt ervaren omtrent de koffie van Colombia.

5. Schitterende koloniale bouwwerken in de stad Popayán

In de 16de eeuw werd deze prachtige stad gesticht. De koloniale bouwwerken die hier staan, zijn zeker de moeite waard om eens te bekijken. De meeste bouwwerken hebben een lange geschiedenis. In 1983 kwam er echter een aardbeving waardoor veel gebouwen van historische waarde zijn beschadigd. In deze charmante stad kom je veel schrijvers en kunstenaars tegen. Op het gebied van cultuur valt er erg veel te beleven, je kunt een bezoek brengen aan Silvia, dit is een indianen dorp. Daarnaast is het ook leuk om de st. Augustine kerk en het Munchique National Park te bezoeken.

6. Catedral de Sal de Zipaquirá gebouwd in een bijzondere zoutmijn

Als je in de stad Zipaquirá bent, dan heb je de kans om een hele unieke kathedraal te bezoeken. De Catedral de Sal de Zipaquirá is namelijk gebouwd op een bijzondere plek. Het staat namelijk in een zoutmijn. Tegenwoordig is de kathedraal een echte museum en heb je de mogelijkheid om diverse kunstwerken te bekijken in het gebouw. Er staan zoutsculpturen en er wordt gespeeld met licht om een prachtige sfeer te creëren.

7. De tijd heeft stil gestaan in Villa de Leyva

Als je in de stad Villa de Leyva komt, dan heerst er een hele bijzondere sfeer die je zeker moet ervaren gedurende je tijd in Colombia. Het lijkt namelijk eventjes alsof de tijd honderden jaren heeft stilgestaan. Je kutn er een dinosaurus park vinden, koloniale gebouwen en veel uit de Muisca indianencultuur.

8. De hoofdstad van Colombia is Bogotá

De hoofdstad van Colombia is in de 16de eeuw gesticht door de indianen. Inmiddels is de stad sterk gegroeied en heeft het een grote politieke rol. De stad wordt tegenwoordig steeds meer ontdekt door toeristen. Je kunt er fijn winkelen en daarnaast zijn er ook nog genoeg bezienswaardigheden die je kunt bekijken. De Catadral Primada de Colombia,  stadsdeel La Candelaria en Casa Museo Quinta De Bolívar zijn zeker de moeite waard.

9. Jaguars, schildpadden en 550 vogelsoorten in Los Katios National Park

Het Los Katios National Park is een beschermd natuurgebied van meer dan 70.000 hectaure. De flora en fauna van dit gebied is schitterend. Je komt er schildpadden, jaguars en zelfs meer dan 550 diverse soorten vogels tegen. Ook het landschap van dit park is zeer divers. Je komt er hoge bergen, schitterend watervallen en zelfs tropische regenwouden tegen. Het klimaat van Colombia zorgt ervoor dat dit gebied zeer geschikt is voor een stevige wandeling zodat je het gebied op eigen tempo rustig kan ontdekken. Kijk gedurende de wandeling regelmatig omhoog om de bijzondere vogels te zien vliegen boven je hoofd.

10. Havenstad Cartagena is voorzien van bijzondere kastelen

Toeristen komen erg graag in deze schitterende havenstad aan de Carbische Zee. Je kunt deze stad vinden in het noordwesten van het land. De stad is erg belangrijk voor Colombia omdat via deze haven veel goederen worden ingevoerd en uitgevoerd. Als je in deze stad bent, is het aan te raden om eens het kasteel van San Felipe de Barajas te bezoeken. Daarnaast is er ook een kathedraal, Le Catadral de Santa María la Vieja, die je niet mag missen.

In dit artikel heb je meer gelezen over de top 10 bezienswaardigheden in Colombia die zeker een bezoekje waard zijn. Colombia heeft veel interessante musea, prachtige bouwwerken en een schitterende natuur. Bekijk welke bezienswaardigheden voor jou interessant zijn zodat je ze kunt inplannen voor je reis.

Plaats een reactie