bezienswaardigheden Costa-Rica

Bezienswaardigheden Costa Rica Top 10 die je niet mag missen

Als je op vakantie gaat naar Costa Rica, betekent dit een en al genieten. Costa Rica staat namelijk bekend als een ‘groen land’. Dit betekent dat je hier in ieder geval kunt genieten van schitterende natuur. Als je hier bent, dan wil je natuurlijk geen mooie bezienswaardigheden missen. Om deze reden kun je hieronder een handige top 10 vinden van de mooiste en leukste bezienswaardigheden die je in Costa Rica kunt vinden.

1. La Paz Waterfall Gardens : beroemde watervallen en wilde dieren

Costa Rica staat bekend om haar prachtige natuur. La Paz Waterfall Gardens laat zien hoe prachtig de natuur van Costa Rica kan zijn. Je kunt in dit gebied schitterende watervallen vinden en daarnaast bestaat zelfs de kans dat je wilde dieren tegenkomt. Dit park bevat een mooi observatiecentrum voor vlinders. In dit centrum kun je veel verschillende soorten vlinders bekijken. Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van dit gebied? Dan is er in de buurt een Costa Ricaanse boerderij waar je terecht kunt voor meer informatie.

2. Tortuguero National Park : jonge schildpadden op het strand

Dit prachtige park die je kunt vinden aan de kust van Costa Rica is met de auto niet te bereiken. Je kunt hier namelijk alleen maar met de boot of vliegtuig komen. Het park is zeker een bezoekje waard. Als je naar het strand gaat, dan bestaat de kans dat je hier allemaal pasgeboren schildpadden tegenkomt. Op het strand leggen schildpadden namelijk regelmatig eieren. Als je geluk hebt, zie je deze jonge schildpadden lopen richting de zee om vervolgens wat onwennig weg te zwemmen. Volgens eerdere bezoekers is dit een prachtig gezicht om te zien. Het uitzwemmen wordt door de schildpadden vooral in de nacht of avond gedaan. Wil je een mooi uitzicht over het park? Dan kun je naar de uitkijktoren. In de toren kun je genieten van een mooi uitzicht.

3. Reserva Biologiva Bosque Nuboso Monteverde : ideaal voor ecotoeristen

Toeristen die geïnteresseerd zijn in ecologische zones, zullen zich helemaal thuis voelen in dit natuurpark. Je kunt hier namelijk maar liefst 6 ecologische zones vinden. In deze zones is er sprake van een hele hoge biodiversiteit. Een verkenningstocht door dit gebied kan behoorlijk avontuurlijk worden. Delen van het regenwoud zijn behoorlijk dichtgegroeid, om deze reden zijn er hangbruggen aangelegd. Via de bruggen kun je het schitterende gebied verder verkennen.

4. Puerto Viejo de Sarapiqu : avontuur en ruige natuur

Als je naar Puerto Viejo de Sarapiqui dan kom je prachtige natuur tegen. In dit gebied kun je terecht voor veel avontuur en activiteiten in de natuur. Je kunt hier de Sarapiqui rivier vinden waar je kajaktochten en raftingtochten kunt maken. Wil je graag in alle rust genieten van schitterende omgeving? Dan kun je ook kiezen voor een tocht met de watertaxi. Op deze manier kun je rustig om je heen kijken en genieten van al het moois. In dit gebied kom je ook veel dieren tegen. Denk aan krokodillen, apen en kaaimannen.

5. Parque Nacional Volcan Arenal : prachtige vulkaan Arenal en Chato

Dit prachtige park is maar liefst 120 vierkante kilometer en kun je vinden ten noordwesten van San Jose. Het park bestaat uit de Arenal en Chato. De vulkaan Chato is een wat oudere vulkaan en de Arenal staat wereldwijd bekend als één van de actiefste vulkanen. In dit park kun je ook terecht voor veel informatie. Er is een museum die je kunt bezoeken en daarnaast is er ook een bezoekerscentrum waar je terecht kunt voor eventuele vragen.

6. Relaxen op de schitterende stranden

Op Costa Rica kun je hele mooie stranden vinden. Een voorbeeld hiervan is Playa Flamingo. Dit strand is roze en heeft een gezellige sfeer. Als je een echte liefhebber bent van surfen, is het strand van Playa Tamarindo zeer geschikt. Playa Carillo is de beste strand om te bezoeken als je op zoek bent naar ontspanning en weinig drukte. Wil je naar een strand waar wat meer te beleven valt? Dan is het een aanrader om naar Manuel Antonio te gaan. Dit strand ligt bij Quepos en is erg sfeervol. Je hebt er een gezellige boulevard en leuke winkeltjes waar je een kijkje kunt nemen.

7. De hoofdstad van Costa Rica, San Jose

In de hoofdstad kun je naar het nationale theater. Dit gebouw is bijzonder omdat het symbool staat voor de goede tijd met de handel in koffie een hele tijd geleden. Ben je wel eens naar een goudmuseum geweest? In San Jose kun je een bezoekje brengen aan Museo del Oro, een schitterende museum waar je hele oude stukken kunt bekijken, sommige stukken zijn wel 300 jaar oud.

8. Bribri indianen : stammen die nog primitief leven

Je kan het je misschien niet helemaal voorstellen, maar in de provincie Limon bestaan er enkele Bribri stammen die nog primitief leven. Ze eten van hun eigen landbouw en drinken van het stromende water dat ze vinden in hun gebied. De Bribri stammen hebben veel respect voor cacao, de cacaoboom is dan ook heilig voor hun. Wil je naar dit dorpje toe? Dan is het aan te raden om hier te komen met een gids die je kan begeleiden.

9. Venado Grotten : een mysterieuze wereld onder de grond

In Arenal kun je de bijzondere Venado grotten vinden. Ga mee met een tour die vaak twee uur duurt en ontdek deze mysterieuze wereld onder de grond. Schrik niet van de vleermuizen die je hier tegenkomt. In deze grotten kun je ook veel aparte kalkstenen rotsformaties vinden.

10. Rincon de la Vieja National Park : een park met 600 jaar oude ecosysteem

In dit gebied kun je prachtige natuur bewonderen, je komt hier warmwaterbronnen, vulkanen en watervallen tegen. Het is indrukwekkend hoeveel verschillende soorten vogels je hier tegenkomt. Het is heerlijk om door dit gebied te wandelen en te genieten van alles wat je tegenkomt. Het uitzicht van de Rincón de la Vieja is adembenemend en zeker de moeite waard.

In dit artikel heb je meer gelezen over de top 10 bezienswaardigheden van Costa Rica. Zoals je kunt lezen is er in Costa Rica veel te beleven. Bekijk welke bezienswaardigheden passen bij jouw interesses zodat je ze direct kunt inplannen voor je reis naar dit groene land.

Plaats een reactie