bezienswaardigheden Curaçao

Deze bezienswaardigheden Curaçao Top 10 mag je niet missen

Als je op vakantie gaat naar Curaçao, dan staat je een bijzondere tijd te wachten. Je kunt Curaçao vinden in de Caribische Zee en sinds 2010 is het binnen het Koninkrijk der Nederlanden een zelfstandige land. Voor Nederlanders zal hier nooit een taalbarrière ontstaan, in Curaçao is de officiële taal namelijk nog steeds Nederlands. Behalve genieten van de hoge temperaturen, is er op Curaçao genoeg te beleven. In dit artikel lees je meer over de bezienswaardigheden Curaçao Top 10 die je absoluut niet mag missen gedurende je vakantie.

1. Willemstad: de prachtige hoofdstad van Curaçao

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao en is zeker de moeite waard. Deze historische stad is bruisend en bevat veel leuke winkels waar je goed kunt winkelen. Daarnaast kun je er ook lekker eten bij de vele restaurants. In Willemstad kun je twee grote wijken vinden: Punda en Otrabanda. In de schitterende wijk Punda kun je een bijzondere Handelskade vinden. De huizen die je hier kunt vinden zijn prachtig gekleurd en vormen een prachtig gezicht. Toeristen die het leuk vinden om mooie foto’s te maken kunnen zich hier erg goed vermaken.

2. Otrabanda : een mooi uitzicht op de Handelskade

Otrabanda is één van de twee wijken die je kunt vinden in Curaçao . Otrabanda betekent ‘de andere oever’ en is leuk om te bezoeken gedurende je vakantie op Curaçao. In deze wijk kun je genieten van een mooi uitzicht. Otrabanda is door middel van bruggen verbonden met de andere wijk, Punda. Deze bruggen hebben ook  bijzondere namen: de Koningin Julianabrug en de Koningin Emmabrug. Ben je een historie liefhebber, dan kun je hier een bezoekje brengen aan het Kura Hulanda Museum.

3. Kura Hulanda Museum : gericht op de oorsprong van de mens, Afrikaanse slavenhandel en goud

In de wijk Otrabanda kun je het antropologische museum Kura Hulanda vinden. Dit museum heeft aandacht voor de Afrikaanse slavenhandel, goud, de oorsprong van de mens en ook Antilliaanse Kunst. Het is aan te raden om door dit museum te lopen met een gids. Op deze manier krijg je veel achtergrondinformatie over bepaalde stukken die je daar kunt vinden. Als je nog een plek zoekt om te overnachten en graag wat luxe wilt hebben, dan kun je een kamer boeken bij het ‘Hotel Kura hulanda & Beach Club’.

4. Bewonder bijzondere plantagehuizen in Nederlandse stijl

Als je naar Curaçao gaat, dan heb je de kans om plantagehuizen te bezoeken. Als bepaalde mensen eigenaar waren van een plantage, waar ze landbouw of veeteelt moesten verzorgen, werd er al snel in de buurt een huis gebouwd. Dit gebeurde vaak op een heuvel en in een mooie Nederlandse stijl. Op deze manier konden ze goed zicht houden op hun plantage . In de wijk Brievengat kun je één van de bekendste plantagehuizen vinden. Deze werd Brievengat genoemd en komt uit de 18de eeuw.

5. Struisvogelfarm : rijden op een struisvogel

Wist je dat je op een struisvogel kunt rijden? In Curaçao krijg je de kans om deze onvergetelijke ervaring op te doen. Ook als je dit liever niet wilt, is het erg interessant om hier een kijkje te nemen Op de Ostrich Farm is het mogelijk om een rondleiding te krijgen van een ervaren gids. Deze gids kan je alles vertellen over struisvogels. Tijdens de rondleiding krijg je ook de kans om deze bijzondere vogels te voeren.

6. Christoffelpark : de grootste nationale park van Curaçao

In de grootste nationale park van Curaçao  zal jij je ogen uitkomen. De natuur is hier namelijk beeldschoon. Als je een liefhebber bent van wandelen, is dit een uitstekende gebied om te ontdekken. Of je nu een ervaren wandelaar bent of juist een beginner, in dit park kan iedereen een geschikte wandelroute kiezen. In totaal zijn er acht verschillende wandelroutes die je kunt nemen. Wil je graag meer actie? Dan kun je deelnemen aan een avontuurlijke safari door dit gebied. Ook heb je de mogelijkheid om Plantage Savonet te bezoeken. Dit zal een leerzame ervaring worden. Ze vertellen je hier namelijk erg veel over de cultuur en geschiedenis van Curaçao.

7. Maritiem museum : op ontdekkingsreis door de scheepvaartgeschiedenis van Curaçao

Als je meer wilt weten over de scheepvaartgeschiedenis van Curaçao, dan is het zeker een aanrader om een bezoek te brengen aan het Maritiem museum. De rondvaart die je maakt door de haven van Curaçao  is schitterend. Deze rondvaart maak je met een leuke water-taxi. In dit museum leer je ook meer over de olie-industrie van Curaçao.

8. Duiken is Curaçao is schitterend

Liefhebbers van duiken hebben een vakantie naar Curaçao zeer goed gekozen. In Curaçao kun je namelijk erg goed duiken, de locaties die je er kunt vinden zijn schitterend. In het westen van Curaçao kun je Playa Kalki vinden. Dit is één van de mooiste plekken waar je in Curaçao  kunt duiken. Natuurlijk zijn er meerdere plekjes die ook de moeite waard zijn. De gezonken schip ‘Superior Producer’ die je kunt vinden bij Double Reef en de sleepboot Tugboat die je kunt vinden bij de Caracasbaai zijn interessante aanraders.

9. Rif Fort : veel interessante kunstgalerijen en gezellige terrasjes

De bescherming van de haven was vroeger mogelijk omdat de Rif Fort gebruikt werd als relevante uitkijktoren. Op dit moment kun je er goed winkelen, er zijn hier veel luxe winkels met mooie merken te vinden. Heb je genoeg gezien? Dan zijn er prachtige restaurants en terrasjes te vinden waar je een gezellige tijd kunt beleven.

10. Hato Grotten : een rijke historie

Als je naar de Hato Grotten in Curaçao gaat, dan zal je te maken krijgen met druipsteengrotten en bijzondere waterpartijen. Je komt hier bijzondere muurschilderingen tegen, sommige van deze schilderingen zijn zelfs 1500 jaar oud. De muurschilderingen komen uit de tijd dat er nog indianen woonden op Curaçao. De Hato Grotten hebben daarna als een schuilplaats gediend voor slaven. Het is aan te raden om hier te komen met een gids. Een gids kan je informeren en je alle bijzondere verhalen omtrent de grotten vertellen. Schrik niet als je door de grotten loopt en er een vleermuis langs je heen vliegt. Deze zie je hier namelijk volop.

In dit artikel heb je meer gelezen over de bezienswaardigheden die je kunt vinden in Curaçao. Voor iedereen valt er wel wat te beleven in dit bijzondere land. Breng in beeld welke bezienswaardigheden jij niet wilt missen gedurende je vakantie en plan ze alvast in. Een vakantie vieren in Curaçao zal zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Plaats een reactie