bezienswaardigheden filipijnen

Bezienswaardigheden Filipijnen Top 10 die je niet mag missen

De Filipijnen kun je vinden in het zuidoosten van Azië. Het is een eilandengroep van maar liefst 7641 eilanden. De twee grootste eilanden van de Filipijnen zijn Mindanao en Luzon. Op Luzon kun je Manilla vinden, dit is de hoofdstad van de Filipijnen. Je kunt op de Filipijnen veel soorten landschappen vinden. Je komt hier schitterende vulkanen, rivieren, meren, regenwoud en bossen tegen. Het klimaat van de Filipijnen is heerlijk wat ervoor zorgt dat je ook veel tropische planten en dieren kunt vinden. Sommige planten kun je nergens anders meer ter wereld vinden. In dit artikel lees je alles over de top 10 bezienswaardigheden van de Filipijnen.

1. De schitterende rijst terrassen

De provincie Ifugao staat bekend om de populaire rijst terrassen. Hier kun je Nagacadan, Bastad, Bangaan, Mayoyao en Hungduan vinden. Op hele hoge bergen, die vaak erg steil zijn, worden deze prachtige terrassen gebouwd. Vaak worden deze rijst terrassen omringd door een stenen muur. Dit doen ze niet zomaar, ze leggen namelijk handige irrigatiesystemen aan zodat ze genoeg water uit de natuur kunnen halen voor de terrassen. De terrassen die je hier kunt vinden zijn maar liefst 2000 jaar oud. Deze terrassen zijn opgenomen in de Werelderfgoedlijst van Unesco.

2. Manilla met internationaal luchthaven een echte miljoenenstad

Als toerist zegt deze luchthaven je vast iets. De meeste toeristen komen namelijk aan op deze luchthaven. Manilla is druk en is een echte miljoenenstad in Azië. In de stad kun je veel verkeerd, diverse winkelcentra en hoge gebouwen vinden. In de sloppenwijken kun je er echter ook veel armoede vinden. Als je als toerist verder kijkt, zijn er echter wel veel bezienswaardigheden die de moeite waard zijn:

 • Je kunt er een museum vinden over de geschiedenis van Azië
 • Er zijn veel gezellige ambachtelijke marken waar je lekker kunt eten
 • De bevolking is erg vriendelijk
 • Het uitgaansleven is bruisend en levendig
 • Breng een bezoekje aan Makati, dit is een moderne stad die gezien wordt als het centrum van Manilla

3. Ontspannen op de schitterende stranden van de Filipijnen

Omdat de Filipijnen bestaat uit prachtige eilanden, kun je hier natuurlijk ook veel stranden bezoeken. Het bezoeken van alle stranden gaat je niet lukken, maar er zijn wel enkele stranden die je zeker gezien moet hebben als je in de Filipijnen bent. De stranden zijn wit en worden omringd door tropische palmbomen. Hier komen de toeristen dan ook massaal op af. Echte aanraders zijn het Nacpan Beach, Alona Beach en het Corong Corong Beach

4. Het eiland Siquijor met een magische sfeer

Dit bijzondere eiland is niet groot, het is namelijk zelfs één van de kleinste eilanden die je kunt vinden in de Filipijnen. Toch is dit eilandje zeker een bezoekje waard omdat het bekend staat als eiland van vuur. Isla del Fuego is de populaire bijnaam voor dit eiland en dat komt omdat er veel aan magie, voodoo en hekserij wordt gedaan. Daarnaast valt er echter genoeg te beleven op dit eiland. Leuke bezienswaardigheden op Siquijor  zijn:

 • het Bandila-an natuurpark
 • Een schitterende vlindertuin
 • Stranden, hier heb je bij het koraalrif ook prachtige snorkelgebieden
 • watervallen

5. Vigan, een stad met veel goed bewaarde Spaanse koloniale architectuur

Vigan kun je vinden op Luzon. De stad heeft een schitterende historisch centrum die zelf staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het centrum is erg bijzonder omdat je hier veel gebouwen kunt vinden met het typische Spaanse koloniale architectuur. Het schaakbord patroon is hier dan ook veel in te herkennen. Wereldwijd wordt deze bijzondere stad zelfs gezien als één van de nieuwe Wereldwonderen. Dit is een hele bijzondere prestatie. Om deze reden zijn er veel toeristen die graag in de stad een kijkje komen nemen. Dit is een grote aanrader als je op Luzon bent.

6. De meest actieve vulkaan ter wereld: Mount Mayon

De Mount Mayon staat wereldwijd bekend als de meest actieve vulkaan ter wereld. De vulkaan is circa 2500 meter hoog en is prachtig om te zien. Het gebied rondom de vulkaan is erg vruchtbaar waardoor je kunt genieten van een schitterende omgeving. In dit gebied kun je deelnemen aan diverse activiteiten. Je kunt er een wandeltocht maken, fietsen of mountainbiken. Ga je voor meer actie? Dan heb je ook de mogelijkheid om met de quad het gebied te verkennen. Ben je van plan om de Mount Mayon te beklimmen? Dan is dit mogelijk, het is alleen wel aan te raden om dit te doen in de maanden februari, maart of april. Het weer is dan erg gunstig voor deze tocht die circa twee dagen zal duren.

7. Het schitterende Princesa rivier in het Princesa Subterranean River National Park

In dit nationale park valt er veel te ontdekken. De Princesa rivier loopt voor ongeveer 8,2 kilometer onder de grond. Uiteindelijk mondt deze uit in de Zuid-Chinese Zee. Dit gebied is inmiddels een goed beschermde natuurgebied. Dit gebied is bijzonder omdat de mens hier niet heeft ingegrepen. De grotten zijn nog steeds donker en er is niks aangedaan om toeristen te trekken naar dit gebied. De overheid wilt het aantal toeristen zelfs verminderen in dit gebied om de grotten te beschermen. Als je de kans krijgt om hier rond te kijken, dan is dit een kans die je zeker moet grijpen.

8. Cebu City, de oudste stad van de Filipijnen

In deze prachtige stad kun je veel Spaanse elementen ontdekken. Het is de oudste stad van de Filipijnen en de grootste stad die je kunt vinden op het eiland Cebu. Aan de kust kun je het Fort San Pedro vinden die zeker een bezoekje waard is. Deze fort is gebouwd door Miguel Legazpi in 1565. In deze stad kun je een oude kathedraal vinden. Deze kathedraal is tussen 1719-1811 gebouwd. In deze stad kun je een mooi stukje van de geschiedenis van de Filipijnen ontdekken.

9. Één van de beste duiklocatie ter wereld: Tibbataha Reefs

Als je een liefhebber bent van duiken, dan mag je dit gebied niet overslaan gedurende je vakantie in de Filipijnen. Hier kun je namelijk één van de mooiste duiklocaties ter wereld vinden. Het Tibbataha Reefs kun je vinden in de Sulu Zee. Je kunt bij dit gebied komen met de boot via Puerto Princesa. Boven dit schitterende koraalrif kun je Tubbataha Reef National Park vinden. In dit gebied kun je veel zeedieren ontdekken, je kunt ze goed zien omdat het water zo helder is:

 • 350 soorten koraal
 • schidpadden
 • dolfijnen
 • haaien
 • walvissen
 • heel veel diverse soorten vis, maar liefst meer dan 500

10. Eiland Bohol met rijstvelden, witte stranden en mooie restaurants

Het Eiland Bohol is zeker de moeite waard. Je kunt je hier namelijk erg goed vermaken. Heerlijk ontspannen op de witte stranden, eten in de luxe restaurants en een bezoek aan de Chocolate Hills  mag je niet missen. In de zomer zijn deze heuvels helemaal bruin. De heuvels hebben een hoogte van circa 30 tot 50 meter. Daarnaast is het ook leuk om de Tarsier de bezoeken. Dit is de kleinste primaat die je wereldwijd kunt vinden met bijzondere bedreigde nachtdieren.

In dit artikel heb je alles gelezen over de top 10 bezienswaardigheden in de Filipijnen. De natuur is schitterend en daarnaast valt er nog genoeg te ontdekken op historisch en cultureel gebied. Bekijk welke bezienswaardigheden passen bij jouw interesses zodat je ze kunt gaan inplannen voor je reis naar dit bijzondere eilandengroep.

Plaats een reactie