Bezienswaardigheden Florida

Naar Florida? Bezienswaardigheden Florida Top 10 die je niet mag missen

Florida is een vakantiebestemming die geschikt is voor iedereen. Voor jong en oud, is dit een perfecte vakantiebestemming. Als je op vakantie gaat naar Florida, dan wil je natuurlijk niks van het land missen. Om deze reden kun je in dit artikel een top 10 vinden van de bezienswaardigheden in Florida die je absoluut niet mag missen.

1. Sanibel Island : een paradijs op aarde

In het zuidwesten van Florida kun je het prachtige Sanibel Island vinden. Als je in Florida bent, is dat een eiland die je zeker niet mag overslaan. Sanibel Island is namelijk een echte paradijs op aarde. Het strand is bezaaid met prachtige schelpen. Je kunt op twee manieren op deze mooie eiland komen. Met de auto kun je een weg nemen met de naam ‘Sanibel Causeway’. Wil je liever niet met de auto? Dan heb je ook de mogelijkheid om er met de boot te komen. Op dit eiland kunnen windsurfers zich erg goed vermaken, deze zie je hier dan ook volop. Je kunt hier een prachtige oude vuurtoren bekijken en daarnaast is er ook een natuurgebied Darling National Wildlife Refuge waar je een kijkje kunt nemen. Heb je altijd al een tocht willen maken om dolfijnen te spotten? Op Sanibel Island is dat mogelijk.

2. Miami Art Deco District : prachtige gekleurde gebouwen in art deco stijl

Liefhebbers van architectuur zullen zich geen moment vervelen in dit gebied. De gebouwen die je in het Miami Art Deco District kunt vinden zijn gebouwen in Art Deco stijl. Deze bijzondere stijl bestaat sinds de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw. Overal in Miami kom je deze stijl tegen wat zorgt voor een schitterende uitzicht. Wil je de drukte even ontlopen? Dan kun je genieten van het week op de prachtige witte stranden van South Beach. Er is een speciale organisatie in het leven geroepen die zorg draagt voor de Art Deco stijl in dit gebied.

3. Plezier in de vele pretparken van Florida

De pretparken die je in Florida tegenkomt staan garant voor veel plezier. Of je nu jong of oud bent: een dagje naar het pretpark in dit land is altijd leuk en bijzonder. In Florida zijn de waterpretparken erg populair vanwege het warme weer. In juli tot en met augustus kan het soms meer dan 40 graden worden. Een grote aanrader als je op zoek bent naar waterpret, zijn de waterpretparken Wet’n Wild Orlando, Blizzard Beach en Typhoon Lagoon. Daarnaast heb je natuurlijk het populaire Disney Park wat je kunt vinden in Lake Buena Vista Orlando. Andere parken die zeker een bezoekje waard zijn, zijn Legoland, SeaWorld Orlando, Kennedy Space Centre, Bush Garden en Discovery Cove.

4. Everglades: een schitterende en avontuurlijke boottocht

Everglades is een natuurgebied van 1,5 miljoen hectare. Dit grote moeras kun je vinden in het zuidwesten van Florida. Als je in Miami bent, dan kun je deze stad natuurlijk niet verlaten zonder een boottocht gemaakt te op de Everglades. Een dergelijke boottocht zorgt vaak voor een onvergetelijke ervaring. Je doet dit namelijk met een airboat of een hovercraft. Deze worden aangestuurd met de wind en dat betekent dat je behoorlijk snel gaat. Liefhebbers van dieren zullen zich in dit gebied niet vervelen. In het waterige gebied kunnen namelijk krokodillen op de loer staan. Wil je meer informatie over Everglades? Dan kun je altijd terecht bij het bezoekerscentrum die je hier kunt vinden.

5. South Beach : sfeervolle strand

Het strand van Miami wordt vaak gebruikt als decor bij mode shoots. Op South Beach heerst een ontspannen sfeer en het is er vaak druk en levendig. Je kunt hier ook veel beroemdheden spotten, maar ook veel mensen vinden die graag ontdekt willen worden als model. Dit zorgt ervoor dat je op dit strand ontzettend veel mooie mensen tegenkomt. Ook op het gebied van architectuur kijk jij je ogen uit. Je kunt er veel art deco bouwwerken vinden en vaak hebben deze gebouwen mooie bijzondere kleuren. Vooral pastelkleuren zie je veel. In de avond is het erg leuk om hier een drankje te drinken, er heerst dan een extra gezellige sfeer en het is er erg levendig.

6. Castillo de San Marcos : een historische plaats

In Sint- Augustine kun je deze bijzondere historische plaats vinden. In 1672 is de bouw van dit fort begonnen, al een hele tijd geleden dus. De Admiraal Pedro Menendez de Aviles gaf de opdracht om te bouwen. De Britten hebben het daarna Fort Marion genoemd. In 1942 kreeg het toch weer zijn oorspronkelijke naam terug. In het fort kun je tegenwoordig terecht als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Amerika. Een hele leerzame ervaring.

7. Kennedy Space Center : een schitterende Amerikaanse ruimtevaartcentrum

De KSC is gebouwd voor lancering van de raket die in 1972 hoorde bij het Apollo maanlandingsprogramma van NASA. Je kunt het vinden op Merritt Island. Hier kun je ook veel interessante wildparken bezoeken zoals Merritt Island National Wildlife Refuge en Canaveral National Seashore.Erg leuk om eens te ervaren gedurende je tijd in Florida.

8. Florida Keys : het meest bezochte en drukste gebied van Florida

Florida Keys is het gebied dat het meest bezocht wordt in Florida. Als je vanuit Miami naar de Keys gaat, dan zorgt dit al voor een geweldige ervaring. Je komt gedurende je reis langs de mooiste dorpjes zoals Boca Chica Key, Park Key, Litlle Duck Key, Grassy Key en Indian Key. Hier heb je ook de mogelijkheid om een duik te nemen in het frisse water met mooie dolfijnen. Geniet aan de pier of bij de vele terrasjes van dit schitterende eiland.

9. Daytona International Speedway : een wereldberoemde racecircuit

Daytona International Speedway is tegenwoordig een van de beroemdste racecircuits die je ter wereld tegen komt. In 1959 werd hier al geraced. Op dit circuit gaat het er heftig aan toe, soms wordt er meer dan 320 km per uur gereden. Race liefhebbers kunnen hier genieten van een unieke ervaring. De kans dat je zo’n racecircuit ergens anders tegenkomt is erg klein.

10. Lowry Park Zoo : bewonder hier prachtige apen, olifanten, giraffen en Manatees

In Lowry Park Zoo kunnen groot en klein zich goed vermaken. Je kunt er genieten van prachtige dieren zoals apen, krokodillen, Manatees, otters, neushoorns, olifanten en giraffen. Als je op vakantie bent met kinderen, zullen zij zich geen moment vervelen. Je hebt hier namelijk ook leuke wildwaterbanen en zelfs een draaimolen.

In dit artikel heb je meer gelezen over geweldige bezienswaardigheden in Florida. Florida beschikt over bezienswaardigheden die geschikt zijn voor zowel volwassenen als kinderen. Bezoek prachtige pretparken, eilanden met een paradijs look en prachtige gebouwen in art deco stijl.  Bekijk welke bezienswaardigheden passen bij jouw interesses en plan ze in voor een geweldige reis in Florida.

Plaats een reactie