bezienswaardigheden Frankrijk

Op reis naar Frankrijk? Bezienswaardigheden Frankrijk top 10

Frankrijk is niet voor niks één van de populairste vakantiebestemmingen ter wereld. Jaarlijks zijn er miljoenen toeristen die reizen naar Frankrijk om de populaire bezienswaardigheden van het land te bekijken. De Eiffeltoren is razend populair, maar er is nog zoveel meer. In dit artikel geven wij je een top 10 van interessante en leuke bezienswaardigheden die je gedurende je reis in dit bijzondere land kunt bezoeken.

1. Parijs : stad van de liefde en veel bezienswaardigheden

Als je naar Frankrijk gaat, dan is het natuurlijk bijna vanzelfsprekend dat je een kijkje gaat nemen in Parijs. De stad van de liefde is razend populair en jaarlijks zijn er veel mensen die hier speciaal naar toe komen om een huwelijksaanzoek te doen. Daarnaast heeft de stad ook veel interessante plekjes te bieden. Je moet in deze stad zijn als je de Eiffeltoren wilt bekijken, het Louvre, de Sacre Coeur, de Arc de Triomphe en de Notre Dame. Enkel een wandeling door de prachtige stad is al schitterend. Door de stad loopt namelijk een hele bekende rivier, de Seine. Om de Seine over te steken, moet je gebruik maken van bruggetjes. Het uitzicht dat je vanaf de bruggetjes hebt is adembenemend. Ben je geïnteresseerd in het bruisende nachtleven? Dan kun je in deze stad een bezoek brengen aan de Moulin Rouge. Deze nachtclub is wereldwijd bekend en trekt jaarlijks veel bezoekers die een geweldige avond/nacht willen beleven. Als je hier een avondje bent, is het zeker aan te raden om hier eens een kijkje te gaan nemen.

2. Louvre : het wereldberoemde museum met de Mona Lisa

Als kunstliefhebber mag je Frankrijk niet verlaten zonder een bezoek te brengen aan het wereldberoemde Louvre museum. Het Louvre is één van de populairste musea die je wereldwijd kunt vinden en om deze reden is het er ook bijna altijd druk. Per jaar ontvangt het Louvre circa 8 miljoen bezoekers die geïnteresseerd zijn in alle bijzondere en interessante kunstwerken die het Louvre heeft. Het Louvre heeft grote werken zoals De Mona Lisa (Leonardo da Vinci) en de Venus (Milo) in bezit.

3. Lourdes : een grote bedevaartsoord

In Frankrijk kun je een grote bedevaartsplaats vinden. Jaarlijks komen er ontzettend veel katholieken naar Lourdes toe om de bijzondere Mariagrot te bezoeken. Bij het Franse meisje Bernadette Soubirous verscheen meerdere malen Moeder Maria. Dit gebeurde in de 19de eeuw en sindsdien is Lourdes zelfs één van de grootse bedevaartsoord die je in Europa kunt vinden. Je kunt in Lourdes een bezoekje brengen aan de Mariagrot, maar ook meerdere kapellen en basilieken.

4. Versailles : één van de grootste kastelen ter wereld

Lodewijk de dertiende liet in de zeventiende eeuw het bijzondere Kasteel van Versailles bouwen. Dit kasteel kun je net buiten de stad Parijs vinden. Zijn zoon, Lodewijk de veertiende heeft vervolgens nog gezorgd voor een uitbreiding van het kasteel. Het Kasteel van Versailles is niet zomaar een kasteel, het is één van de grootste kastelen die je wereldwijd kunt vinden. Sinds 1979 staat Versailles zelfs opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco, een hele bijzondere prestatie. Ga je in de zomer naar dit kasteel? Dan moet je er rekening mee houden dat het er dan ontzettend druk is. Veel mensen staan in de rij om de populaire Spiegelzaal te zien. Volgens eerdere bezoekers is dit de mooiste kamer die je kunt vinden in dit kasteel.

5. Provence-Alpes-Côte d’Azur : populaire vakantiegebied

In Frankrijk is dit vakantiegebied erg populair. Veel toeristen weten dit gebied al gauw te vinden. De ligging van deze regio is perfect, het ligt aan de Middellandse zee, aan Italië en daarnaast omsluit het ook nog eens Monaco. De Romeinen hebben een lange tijd delen van het gebied in bezit gehad. Hier kun je tegenwoordig nog overblijfselen van bekijken, voorbeelden hiervan zijn de Pont du Gard en een theater bij Orange.

6. Tijd voor wijn: bezoek Beaujolais, Bordeaux, Bourgogne, Champagne, Côtes du Rhône, Elzas en de Provence

Als je een echte wijnliefhebber bent, is het gedurende je tijd in Frankrijk ook erg leuk om diverse wijngebieden te bezoeken. Je kunt maar liefst kiezen uit viertien diverse wijnstreken waar je terecht kunt voor de lekkerste wijn. De meeste wijnboeren verwachten toeristen en vinden het ook geen probleem om je de wijn te laten proeven. Bevalt het je? Dan kun je zo enkele flesjes wijn kopen.

7. Rhône-Alpes : een heerlijke wandeling met uitzicht op de Mont Blanc

Deze prachtige regio in Frankrijk grenst aan Zwitserland en Italië. Veel wandelliefhebbers komen naar dit gebied om een stevige wandeling te maken door de schitterende omgeving. In de Alpen kun je de Mont Blanc vinden, dit is de hoogste berg die je in Frankrijk kunt vinden. De Mont Blanc is maar liefst 4808 meter hoog.

8. Mont Saint Michel : dit eiland is bij eb te voet te bereiken

Voor de kust van Bretagne kun je dit schitterende eiland vinden. Het bijzondere is dat je het eiland op circa 1 kilometer afstand kunt vinden van de kust. Bij eb betekent het dat je Mont Saint Michel zelfs te voet kunt bereiken. Als er sprake is van vloed, is dit natuurlijk niet mogelijk. De enige manier om hier dan te komen, is via een verhoogde weg. Het eiland en baai staan opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

9. Kastelen bekijken: Kasteel Chambord, Kasteel van Villandry, Kasteel van Versailles en het Kasteel van Chinon

In Frankrijk kun je veel kastelen vinden. Als je in Frankrijk bent, is het dan ook erg leuk om een kijkje te nemen bij enkele bekende kastelen. De meeste kastelen zijn in goede staat en schitterend om te zien. In de zomer worden veel kastelen opengesteld voor bezoekers om een kijkje te nemen. Vaak is er een gids aanwezig die informatie geeft over het kasteel.

10. Disneyland Parijs

Met of zonder kinderen, Disneyland Parijs blijft leuk om te bezoeken. Disneyland is de populairste pretpark die je kunt vinden in Europa en is geschikt voor groot en klein. Het park bestaat al sinds 1992 en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers die hier een gezellige tijd komen beleven. Je kunt voor één dag naar dit park, maar je hebt ook de mogelijkheid om in dit pretpark te overnachten. Sinds 2002 bestaat Disneyland uit twee delen. Als je hier komt, dan heb je de keuze uit vijf diverse thema gebieden. Je kunt naar de volgende gebieden: Main Street USA, Discoveryland, Fantasyland, Adventureland en Frontierland.

In dit artikel heb je gelezen welke 10 bezienswaardigheden in Frankrijk zeker de moeite waard zijn. Bekijk de bezienswaardigheden en plan ze in voor jouw reis naar Frankrijk zodat je niks hoeft te missen. Dit zal gegarandeerd een onvergetelijke reis worden.

Plaats een reactie