bezienswaardigheden gambia

Bezienswaardigheden Gambia Top 10 die je niet mag missen

Gambia is een interessant land om te bezoeken gedurende de wintermaanden. Het land beschikt over prachtige natuurparken zoals Abuko Nature Park of Kiang West National Park die dan op hun mooist zijn. Gedurende de wintermaanden is het heerlijk warm en kun je het land het best ontdekken. Je kunt in dit land genieten van een ontspannen zonvakantie, maar ook als je liever bezig bent met activiteiten is het een ideale bestemming. Ook op het gebied van historie en cultuur valt er genoeg te ontdekken, denk hierbij aan de slavenhandel en belangrijke gevangenissen. In dit artikel kun je meer lezen over de top 10 bezienswaardigheden van Gambia die je niet mag missen gedurende je reis. 

1. Georgetown : gekleurde huisjes, Freedom Garden en de belangrijkste gevangenis van Gambia

Als je deze stad binnenkomt, dan zal je direct opvallen hoe kleurrijk de woningen in Georgetown zijn. Veel toeristen komen hier om een kijkje te nemen bij het schitterende Freedom Garden. Op het eiland Janjanbureh van Georgetown, kun je ook de belangrijkste gevangenis van Gambia vinden.

2. Baobab Island, een paradijs met meer dan 100 soorten vogels

Als vogelliefhebber mag je Gambia niet verlaten zonder Baobab Island te hebben bezocht. Je kunt dit vogelparadijs vinden in de buurt van Brikama. In dit gebied kom je veel Baobab Grandidier bomen tegen. Waarschijnlijk is dit de reden waarom hier graag veel vogelsoorten komen, ze worden aangetrokken door deze schitterende bomen. Als je naar Baobab Island gaat, dan kun je ook kennis maken met de Bainunkas. Dit is een stam die hier al meer dan 300 jaar woont. De leden van deze stam zijn geweldig in het maken van aardewerk spullen. Als je hier niet alleen wilt lopen, dan kun je dit gebied betreden met een ervaren gids.

3. De schitterende Grote Moskee in hoofdstad Banjul

Omdat het grootste gedeelte van Gambia islamitisch is, kun je in dit land ook veel bijzondere moskeeën vinden. In de hoofdstad Banjul kun je de grootste moskee van Gambia vinden. Je kunt dit museum bewonderen aan de Wallace Cole Road.

4. Katchikally, een waterplas met krokodillen om weer vruchtbaar te worden

De Katchikally is een bijzondere waterplas van 6 hectare die je kunt vinden in de plaats Bakau. Deze waterplas zou onvruchtbare vrouwen weer vruchtbaar kunnen maken. Om deze reden komen hier jaarlijks veel vrouwen om een bad te nemen in de Katchikally. Er is echter wel één aspect dat zo’n bad gevaarlijk kan maken, in deze waterplas leven namelijk ook krokodillen. Deze krokodillen zijn echter behoorlijk tam en lijken alleen maar vis te eten. Bij deze waterplas kun je ook nog eens een winkeltje vinden en een museum waar je terecht kunt voor interessante informatie.

5. Gambia Nationaal Museum : veel kunstwerken en voorwerpen uit de slavernij periode

Met het 20ste jubileum van de onafhankelijkheid van Gambia werd dit museum in 1985 officieel geopend. Als je geïnteresseerd bent in de slavernij geschiedenis van Gambia, dan is het een aanrader om dit museum in de hoofdstad van Gambia te bezoeken. In dit museum krijg je alle informatie over deze zwarte periode uit de geschiedenis. Je hebt ook de mogelijkheid om hier diverse gebruiksvoorwerpen uit die tijd te bewonderen.

6. Lamin Lodge : een prachtige lodge van hout in de mangrovebossen van de Gambiarivier

De Lamin Lodge is een restaurant die je kunt vinden in de buurt van het dorpje Lamin. Deze lodge staat in de magrovebossen en wordt veel bezocht door toeristen die een tocht over de Gambia rivier maken. In dit gebied kom je veel bavianen tegen die een grappige indruk kunnen maken. Als je graag een kajaktocht wilt maken, dan kun je bij de Lamin Lodge terecht als je kajakken wilt huren.

7. James Island : een plek waar de eerste slaven uit de geschiedenis werden verzameld

James Island is een belangrijke locatie geweest voor de geschiedenis van de slavernij in het land. Dit is de plek waar de eerste slaven bij een werden gebracht. Ook was dit een relevante plek voor de handelsroute vanuit Europa naar Afrika. Fort Gambia is in 300 jaar circa 10 keer van eigenaar veranderd. Als je in Gambia bent, is dit zeker een interessante plek om even rond te kijken.

8. Wassu Stone Circles : mysterieuze cirkels van stenen

Op meerdere plekken ter wereld kunnen we mysterieuze cirkels vinden van enorme stenen. Ook in Gambia kun je dergelijke cirkels vinden. Aan de Gambia rivier kun je circa 20 stenen vinden die helemaal rechtop staan. Het blijft nog altijd onduidelijk wat dit voor stenen zijn. De Wassu Stone Circles hebben de aandacht getrokken van wetenschappers die nog altijd bezig zijn met het onderzoek. Veel toeristen komen naar deze plek om meer te zien van deze mysterie.

9. Banjul Markt : een grote markt met lokale- en internationale producten

Als je graag een markt wilt afstruinen, is het zeker leuk om naar de stad Banjul te gaan. Deze stad heeft namelijk een enorme markt waar je heerlijk kunt rondkijken. Op de markt kun je veel producten vinden uit Gambia zelf, maar ook diverse producten uit het buitenland. De meeste internationale producten die je er kunt vinden komen uit de buurlanden van Gambia. Dit deel van Gambia is wel erg warm, de bewoners van Banjul proberen hun klanten te beschermen door grote parasols te plaatsen bij hun kraampjes. Er zijn veel restaurants waar je terecht kunt voor een hapje en drankje. De meeste toeristen die de Banjul Markt hebben bezocht, zijn erg enthousiast.

10. Abuko Nature Park: het populairste natuurpark van Gambia

De bekendste natuurpark van Gambia is het Abuko Nature Park van circa 105 hectare. Het Abuko Nature Park is te bezoeken vanaf 1968 en is erg populair in het land. In dit park kun je erg veel bijzondere dieren bewonderen. Bekijk hier krokodillen, verschillende soorten apen, eekhoorns, reptielen en vleermuizen. In dit gebied heb je zelfs de kans dat je een python tegenkomt. Ook lopen hier enkele stekelvarkens rond. De dieren die wonen in het Abuka Nature Park wonen hier geheel onder natuurlijke omstandigheden.

In dit artikel heb je meer gelezen over de top 10 bezienswaardigheden van Gambia die je niet mag missen. Het Gambia weer is ideaal voor een heerlijke vakantie. Geniet aan het Gambia strand of ga voor een avontuurlijke safari in Gambia gedurende je vakantie. Bekijk welke bezienswaardigheden passen bij jouw interesses zodat je ze in kunt plannen voor je reis.

Plaats een reactie