bezienswaardigheden gran canaria

De mooiste bezienswaardigheden van Gran Canaria die je niet mag missen

Gran Canaria is wereldwijd een populaire vakantiebestemming. Gran Canaria kun je vinden in de Atlantische Oceaan, vlak voor de kust van Marokko. Gran Canaria is een Spaanse eiland waar je goed kunt genieten van zon, zee en strand, maar daarnaast valt er zeker nog van alles te beleven. Er zijn veel bezienswaardigheden op Gran Canaria die zeker de moeite waard zijn. Gran Canaria is voorzien van een prachtige natuur, een rijke geschiedenis en daarnaast kun je er ook veel bijzondere gebouwen bekijken en heerlijk winkelen. In dit artikel kun je meer lezen over de leukste en bekendste bezienswaardigheden die Gran Canaria te bieden heeft.

Bezienswaardigheden Gran Canaria: zorg voor een goede voorbereiding

Als je op vakantie gaat naar Gran Canaria, dan zijn er bepaalde zaken die je zeker niet gemist mag hebben. Om deze reden is het relevant om van te voren al te bekijken waar je graag naar toe zou willen gedurende je vakantie. Het feit dat jij dit artikel leest, betekent dat jij het fijn vindt om te weten wat zeker een bezoekje waard is gedurende je vakantie in Gran Canaria. Hieronder kun je onze top 9 vinden van de mooiste bezienswaardigheden van Gran Canaria.

Park Doramas : schitterende flora en fauna

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Park Doramas. Park Doramas is voorzien van prachtige watervallen, fonteinen, palmbomen en ontzettend veel soorten planten. Gran Canaria is daarnaast natuurlijk ontzettend populair om de vulkanen en mineraal rotsen, deze kun je hier dan ook bekijken. Dit gebied is schitterend en je zal versteld staan wat de natuur je allemaal te bieden heeft. We hebben nog wel een handige tip voor je: vergeet je camera niet! Alles wat je hier ziet is namelijk zeker een foto waard.

Pico de Bandana : een oude krater

Gran Canaria maakt deel uit van een vulkanische eilandarchipel. De Pico de Bandana is een oude krater en adembenemend om te zien. Als je hier naar toe wilt, dan kun je eenvoudig in de omgeving een excursie boeken. Samen met een ervaren reisleider kun je hier komen. Op deze manier ontvang je tijdens deze bijzondere ervaring ook veel informatie over de Pico de Bandana.

La Vegueta : historische stadsgedeelte

Als je als toerist geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Gran Canaria, dan is het zeker leuk om hier even een kijkje te nemen. La vegueta is namelijk een oude stadsgedeelte van Las Palmas. Je kunt hier veel historische gebouwen vinden. Heb je genoeg gezien? Dan is het tijd voor een hapje en drankje bij de vele leuke restaurantjes en cafés.

Barranco de Guayadeque : een prachtig natuurgebied

Dit is een prachtig natuurgebied waar elke natuurliefhebber graag zou willen rondlopen. Je kunt hier bijzondere grotten en ravijnen vinden die zeker de moeite waard zijn om te bekijken. Dit is een zeer geschikte gebied voor een fijne lange wandeling. Het uitzicht is hier prachtig en je zal je ogen uit kijken. Het is wel belangrijk dat je de klok goed in de gaten houdt als je hier een bezoekje brengt. Het advies is om in de ochtend of namiddag een bezoekje te brengen aan dit gebied. De hoge rotsen en bomen zorgen er op deze momenten voor dat je het niet te warm krijgt. In de middag kan het hier namelijk behoorlijk warm worden en dat is natuurlijk niet zo fijn gedurende een wandeling waarbij je wilt genieten van de omgeving. Als je nog een bijzondere rots wilt zien, is het ook zeker leuk om eens een kijkje te nemen bij Fuente de Los Azulejos. Deze grote rots heeft door mineralen een blauwe en groene kleur gekregen. Een echt plaatje om te zien. Als je bent gekomen om de kleuren van de rots goed te bekijken, is het aan te raden om niet te dichtbij te gaan staan. Hoe verder je ervan af staat, hoe beter je in de gelegenheid bent om de schitterende kleuren te zien van de rots.

Calle Triana : heerlijk winkelen

Het is tijd om te winkelen! Calle Triana is één van de bekendste winkelstraten die je tegenkomt op Gran Canaria. De winkels die je hier kunt vinden zijn zeer gevarieerd en bieden je een groot assortiment. De kans dat jij met lege handen vertrekt uit Calle Triana is dan ook zeer klein.

Dunas de Maspalomas : wandelen door het zand

Ben je in de woestijn de Sahara? Nee, maar het is zeker niet gek dat deze gedachte in je opkomt. De enorme zandmassa die je hier tegenkomt laat je dit namelijk even denken. Het is zeker een aanrader om hier even lekker te gaan wandelen, de omgeving is hier schitterend. Het is zeker een aanrader om voldoende drinken en eten mee te nemen als je hier naar toe gaat. Op Dunas de Maspalomas heb je namelijk weinig plekjes waar je terecht kunt voor een drankje en hapje.

Roque Nublo : een bijzondere rots

Waarschijnlijk zegt de naam Roque Nublo je al wat. Deze rots is namelijk een van de symbolen van Gran Canaria. Als je bovenaan komt, kun je genieten van een adembenemende uitzicht over het eiland. Er zijn diverse excursies die je mee nemen op ontdekkingstocht.

Iglesia de San Juan Bautista : een gotische kerk

In het hart van Gran Canaria kun je de Iglesia de San Juan Bautista vinden. Dit is een schitterende gotische kerk van Las Palmas. Als je al van ver aankomt, vallen de kerktorens al direct op. Deze zijn namelijk erg hoog. Je kunt de Iglesia de San Juan Bautista ook van binnen bekijken. Steek hier een kaars aan of geniet gewoon van alle pracht en praal om je heen.

Teror: een historische dorpje

Teror is een klein, maar indrukwekkende dorpje. De straatjes die je hier komt zijn een feest om te belopen. Je ziet veel schattige huisjes, pleintjes en hebt op veel plekjes de gelegenheid om even te stoppen voor een kopje koffie.

In dit artikel heb je meer kunnen lezen over de populairste en mooiste bezienswaardigheden van Gran Canaria. Voordat je op vakantie gaat, is het belangrijk dat je al in beeld hebt gebracht wat je graag zou willen bekijken. Op deze manier mis je niks van het land en kun je onbezorgd genieten van een geweldige vakantie.

Plaats een reactie