bezienswaardigheden Hongarije

Bezienswaardigheden Hongarije die je niet mag missen: top 10

Je gaat op vakantie naar Hongarije. Als je een reis maakt naar dit bijzondere land, dan wil je natuurlijk niks missen. Door je goed voor te bereiden, kun je ervoor zorgen dat je de mooiste plekjes en bezienswaardigheden van dit land in ieder geval hebt gezien. In dit artikel vertellen wij je meer over de top 10 bezienswaardigheden in Hongarije die je absoluut niet mag missen.

1. Balatonmeer: het grootste meer van Midden-Europa

De Balatonmeer is de grootste meer die je kunt vinden in Midden-Europa. Met maar liefst 600 vierkante kilometer is het uitzicht in de buurt van dit meer schitterend. De Balatonmeer kun je vinden in het westen van Hongarije. Gedurende de warmere maanden is het in de buurt van de Balatonmeer ontzettend druk. Hier wordt ontzettend genoten van het water en de mooie omgeving. Neem een verfrissende duik in het water of neem deel zwemwedstrijden die hier regelmatig worden gehouden. Ben je een surfliefhebber? Dan kun jij je in dit gebied ook prima vermaken.

2. Boedapest : de hoofdstad én grootste stad van Hongarije

De grootste stad van Hongarije is de hoofdstad, Boedapest. Boedapest is een hele interessante stad om te bezoeken. Als je een cultuur- en historieliefhebber bent, is dit een stad waar jij je goed zal vermaken. Je kunt hier diverse populaire historische bezienswaardigheden vinden zoals de Citadel van Boeda en het Millenniummonument. Boedapest is verdeeld in drie gebieden. Pest, Óbuda en het oudste gedeelte Boeda. Als je deze stad bezoekt, dan zal je versteld staan van hoe modern Boedapest eigenlijk is. Boedapest wordt steeds populairder als vakantiebestemming.

3. Pécs : een populaire universiteitsstad

In het zuidwesten van Hongarije kun je de stad Pécs  vinden. Deze stad staat vooral bekend als een populaire universiteitsstad.  In deze stad kun je genieten van een ontspannen sfeer. Ben je een musea liefhebber? Dan zal je verbaasd zijn over het grote aantal musea die je hier kunt vinden. Je kunt in de stad Pécs een bezoek brengen aan de volgende musea:  een mijnbouwmuseum, oudheidkundig museum, etnografisch museum, een renaissance museum en het Csontváry museum. In deze stad kun je ook een populaire moskee vinden met een groen gekleurde koepel en kun je de Dom van Pécs ‘Pécsi székesegyház’ bewonderen, een hele oude kerk.

4. Neem deel aan het Sziget festival

In Hongarije kun je bijna geen andere festival vinden die zo populair is als het Sziget festival. Bij het Sziget festival staat muziek centraal en dat wordt zeven dagen lang gevierd. Ook kun je hier gedurende deze dagen genieten van leuke circusacts, diverse dansvoorstellingen en shows op het gebied van mode. Wil je hier naar toe? Dan is het goed om te weten dat het Sziget festival vaak in de eerste week van augustus wordt gehouden. Dit festival kun je bezoeken op het Óbuda eiland en Boedapest. Wie weet ben jij dan één van de 80.000 bezoekers die hier dagelijks komen feesten. Binnen Europa is het Sziget festival nog steeds één van de populairste festivals.

5. Debrecen : ‘het calvinistische Rome’

Na Boedapest is Debrecen de grootste stad van Hongarije. Je kunt Debrecen in het oosten van Hongarije vinden, in de buurt van de grens met Roemenië. Om deze reden heeft Debrecen een bijnaam gekregen, het wordt ook wel het het calvinistische Rome genoemd. In deze stad kun je heerlijk ontspannen met diverse thermale baden. Het water bevat mineralen wat volgens velen een geneeskrachtige werking heeft. Wil je dit eens proberen? Dan is het een aanrader om Aquaticum Spa in Debrecen te proberen. Dit is een hele populaire spa in deze stad. In augustus kun je hier genieten van een geweldig Flower Carnaval Festival. Een feest waarbij alles draait om bloemen. Heb je meer tijd in de stad Debrecen? Dan is het een aanrader om eens een kijkje te nemen bij het millenniumfontein, de kerk Református nagytemplom en het gezellige pleintje Kossuth ter.

6. Donauknie : een schitterend stukje Hongarije

De Donauknie is een bocht in de rivier de Donau. Deze begint bij de stad Esztergom en loopt vervolgens nog door tot Boedapest. De omgeving van de Donauknie is schitterend. Je kunt hier een kijkje nemen bij Esztergom Basilica, dit is de grootste kathedraal die je kunt vinden in Hongarije. Er zijn hier ook veel kastelen en burchten die je kunt bekijken.

7. Aggteleki National Park : bekijk hier de Baradla grot

In het Aggteleki National Park krijg je de kans om een kijkje te nemen bij de Baradla grot. De stalactieten en stalagmieten formaties die je hier ziet zijn indrukwekkend en trekken jaarlijks veel bezoekers. Dit nationale park is opgenomen in de lijst van werelderfgoederen van Unesco. Ben je toe aan meer actie? Dan kun je ervoor kiezen om deel te nemen aan een paardtocht, een vaartocht of een fietstocht door de prachtige omgeving van het park.

8. Szeged : een stad die in de 19de eeuw verwoest is geweest door een overstroming

De stad Szeged kun je vinden aan de rechterkant van de Tisza rivier. Deze stad heeft een bijzondere geschiedenis. In de 19de eeuw werd de stad namelijk compleet verwoest door een overstroming. De meeste gebouwen in deze stad zijn dus allemaal nieuw. Toch zijn er veel interessante bezienswaardigheden waar je een kijkje kunt nemen. Ga naar het Reök Paleis, mooie Votiefkerk en het városháza. Je kunt hier ook erg goed winkelen.

9. Hortobágyi Nemzeti Park : het oudste park van Hongarije

In dit park kijk jij je ogen uit. Rivieren, moerassen en weides, in dit nationale park kun je het allemaal vinden. Voor Hongarije is dit park van grote waarde, het is namelijk het oudste park van dit land. Bij het bezoekerscentrum kun je terecht voor interessante informatie over de dieren in het park, routes en geschiedenis. Vervolgens kun je het Hortobágyi Nemzeti Park op verschillende manieren verkennen. Maak een wandeltocht, kies voor een fiets of ga te paard door dit gebied.

10. Miskolc : een moderne industriestad

Miskolc is een interessante industriestad. Je kunt hier goed winkelen, lekker dineren bij luxe restaurants en daarnaast genieten van een bruisend nachtleven. In de stad is er veel te doen, je kunt bijvoorbeeld naar de interessante warmwaterbronnen gaan die zich bevinden in de grot van Miskolctapolca. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan het Diósgyõr kasteel, het theater en het Hámori meer. De stad is ten opzichte van de andere steden in Hongarije erg levendig en modern.

In dit artikel heb je meer gelezen over de top 10 leukste en interessantste bezienswaardigheden van Hongarije. Breng in beeld welke bezienswaardigheden jij wilt bezoeken en plan deze in voor je reis naar Hongarije. Dit gaat een onvergetelijke ervaring worden.

Plaats een reactie