bezienswaardigheden israel

Bezienswaardigheden Israël Top 10 die je niet mag missen

Als je op reis gaat naar Israël, dan staat je een bijzondere vakantie te wachten. Israël heeft een rijke geschiedenis. Deze geschiedenis bevat ook veel conflicten. Tussen Palestina en Israël heerst tot vandaag nog spanning. Als je naar het binnenland reist van Israël, dan zal je hier niet zo veel van merken. Israël is een heilige land voor de joden, de basis van hun geloof kun je hier vinden. Ook binnen de christelijke en islamitische religies speelt Israël een belangrijke rol. Israël brengt als land veel verschillende religies bij elkaar en dat is ontzettend bijzonder. Jaarlijks komen er ontzettend veel toeristen naar Israël toe om de religieuze plekken te bezoeken. Op het gebied van historie en cultuur kun je erg veel bezienswaardigheden vinden. In dit artikel lees je meer over de top 10 bezienswaardigheden van Israël die de moeite waard zijn.

1. Het schitterende tempelcomplex Massada

In het zuiden van Israël kun je Massada vinden in het bekende woestijn van Judea. Dit schitterende tempelcomplex is in de eerste eeuw gebouwd. De tempels die je hier kunt vinden zijn gebouwd in een prachtige Romeinse stijl. Herodes I de Grote heeft de opdracht gegeven om deze tempels te bouwen. Deze tempels zijn razend populair en staan als symbool voor het oude Joodse Koninkrijk van Israël.

2. Het Herdenkingsmuseum Yad Vashem grootste Holocaust museum ter wereld

In Jeruzalem kun je dit grote herdenkingsmuseum vinden. Het is zelfs het grootste Holocaust herdenkingsmuseum ter wereld. Het museum is erg bijzonder om te bezoeken, een groot deel van dit museum kun je namelijk onder de grond vinden. Het museum laat vanuit de Joodse perspectief zien hoe de donkere geschiedenis van de Holocaust is ervaren. Je kunt in dit museum van alles bekijken. Denk hierbij aan foto’s en getuigenverklaringen, maar ook persoonlijke bezittingen van de mensen. Als je bent uitgekeken, dan kom je aan het eind terecht bij de Hall of Names. Hier kun je in een grote hal de namen vinden van joden die gedurende de Holocaust zijn overleden.

3. Musea, uitgaan en cultuur in de grote stad Tel Aviv

Als toerist is Tel Aviv erg interessant. Deze stad heeft namelijk alles in huis om jou een geweldige vakantie te bezorgen. Als je op zoek bent naar historie, dan zijn de steden Neve Tzedek en Jaffa erg leuk om te bezoeken. Liefhebbers van uitgaan kunnen zich prima vermaken in Sarona waar je kunt genieten clubs, cafés en restaurants. In Tel Aviv heb je ook leuke musea zoals het Tel Aviv Museum of Art, Eretz Israël Museum en het Israël Defence Forces History. Daarnaast heb je ook een strand in Tel Aviv zodat je even heerlijk kunt ontspannen.

4. Drijven op het water van de Dode Zee

Als je naar Israël gaat, dan is het zeker een aanrader om te gaan drijven in de Dode Zee. Drijven gaat namelijk helemaal zonder moeite. Je kunt drijven in dit water, omdat er sprake is van een hoog gehalte aan mineralen, magnesium en zout in het water. Er gaan veel verhalen rond dat het water van de Dode Zee een genezende werking heeft op bepaalde huidproblemen.

5. Jeruzalem centrum: een groot en interessant museum

Als je naar het centrum gaat van Jeruzalem gaat, dan zal jij je geen enkel moment vervelen. Ga naar Moria, ook wel de Tempelberg van Jeruzalem, om deze Heilige plek zelf eens te ervaren. Joden hechten veel waarde aan deze plek omdat je hier de populaire klaagmuur kunt vinden. De klaagmuur is in principe een restant van een tweede bijzondere heilige tempel in dit gebied. De klaagmuur wordt ook wel Westmuur genoemd. Binnen verschillen religies is deze Westmuur belangrijk:

  • Islam: Ibrahim heeft hier zijn zoon Ismaël moeten offeren
  • Jodendom: De zoon van Abraham, Izaäk, werd hier geofferd
  • Christemdom : Jezus Christus werd op deze plek in de Heilige Grafkerk gewassen en gebalsemd

Veel mensen willen dan ook graag naar deze heilige plek toe. In de stad zijn er daarnaast nog enkele bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Er is een museum die je meer kan vertellen over de Armeense geschiedenis en Via Dolorosa is de plek waar Jezus is langs geweest met zijn kruis. Ook de Al-Aqsamoskee v en de Rotskoepel zijn zeker de moeite waard.

6. De bijbel werd geschreven in de Stad van David

De Stad van David, ook wel de City of David genoemd, is zeker een aanrader om te bezoeken gedurende je tijd in Israël. Jeruzalem is hier ontstaan en zelfs de bijbel is hier geschreven. Als je in deze stad komt, dan zal je veel passages uit de bijbel herkennen. Er is een tour die je alle hoogtepunten van deze stad kan laten zien. Op deze manier maak je kennis met de Hezekiah tunnel  en veel oude delen van de stad.

7. Nationale Park Caesarea met bijzondere Romeinse restanten

Ten noorden van de stad Tel Aviv kun je het Nationale Park Caesarea vinden. In dit gebied kun je veel restanten vinden van oude kastelen, badhuizen en zelfs een Romeins aquaduct. Kenners van dit gebied geven aan dat een deel van dit gebied onder water ligt. Dit komt omdat de kustlijn vroeger een stuk verder weg te vinden was.

8. Kafarnaüm, een schitterend gebied waar Jezus heeft gewoond

Volgens de Bijbelse verhalen heeft Jezus bij Petrus in het dorp van Nahum gewoond. Deze plek wordt ook wel Kafarnaüm genoemd. Dit is zo’n bijzondere plek dat zelfs een orde van Franciscaners heeft besloten om hier te gaan wonen in klooster die ze hebben laten bouwen. Hun doel is om zich bezig te houden met archeologische opgravingen in dit gebied. Tot nu toe hebben ze onder andere een woning blootgelegd wat volgens kenners het huis van Petrus is.

9. Archeologie, kunst en cultuur in het Israël museum

In de wijk Givat Ram kun je vanaf 1965 het Israël museum vinden. In dit museum kun je veel kunst, archeologie en cultuur bewonderen. In dit museum kun je ook de Jesajarol vinden. Dit is het oudste Bijbelse document. De Jesajarol hoort bij het Oude Testament. De kunstenaar Isamu Noguchi. heeft hier in The Billy Rose Art Garden ook schitterende beelden die je kunt bekijken.

10. Ein Gedi National Park met prachtige wandel routes

In het Ein Gedi National Park kun je wandelen door een schitterend gebied. Er zijn wandelroutes beschikbaar die geschikt zijn voor beginners en ervaren wandelaars. In dit park kun je de Chalcolithic tempel ruines bewonderen.  In dit park kun je prachtige bronnen vinden die gezien worden als een oase in de warme woestijn. Voorbeelden van populaire bronnen die je hier kunt vinden zijn:

  • Ein Gedi bron
  • Arugot Stream
  • David waterval

In dit artikel heb je meer gelezen over de top 10 bezienswaardigheden die je kunt vinden in Israël. Als je reist naar dit bijzondere land, dan hoef jij je in ieder geval geen moment te vervelen. Je hebt gelezen dat er veel christelijke bezienswaardigheden Israël zijn, maar ook veel vanuit andere religies. De historische plaatsen Israël zijn ook zeker de moeite waard. Breng in beeld welke bezienswaardigheden passen bij jouw interesses en plan ze in voor je vakantie.

Plaats een reactie