bezienswaardigheden Italie

Deze bezienswaardigheden in Italië mag je niet missen: top 10

Italië is één van de populairste vakantiebestemmingen ter wereld. Jaarlijks komen er veel toeristen naar dit land om te genieten van het heerlijke eten, mode en stijlvolle design. Daarnaast kun je in Italië ook veel mooie en interessante bezienswaardigheden bezoeken. Welke bezienswaardigheden mag je nu absoluut niet missen gedurende je vakantie in Italië? In dit artikel lees je meer over de leukste en interessantste bezienswaardigheden top 10 in Italië die zeker de moeite waard zijn.

1. Colosseum: één van de moderne wereldwonderen

In de stad Rome kun je het Colosseum vinden. Een bouwwerk dat jaarlijks ontzettend veel toeristen trekt. Het colosseum is een amfitheater en gebouwd in opdracht van de Flavische keizers. De bouw is in de eerste eeuw na Christus begonnen. De tribune heeft een bijzondere constructie waar toeristen erg benieuwd naar zijn. Als je in het Colosseum staat, besef je pas hoe ontzettend groot het amfitheater is. Er zijn al meerdere natuurrampen geweest die het bouwwerk meerdere malen beschadigd hebben, het opbouwen lukt echter altijd nog goed zodat het open blijft voor het groot publiek. Het Colosseum is zeker een bezoekje waard als je in Italië bent.

2. Toren van Pisa: de populaire scheve toren

Het klinkt iedereen wel bekend in de oren, de scheve Toren van Pisa. Jaarlijks komen er ontzettend veel toeristen naar de stad Toscane om deze populaire klokkentoren te bekijken. De toren is scheef, maar tijdens de bouw van de toren was dit niet de bedoeling. Toen het bouwwerk bijna klaar was, begon het licht te hellen. Dit probeerde ze te voorkomen door de bouw van de top anders aan te pakken, maar toch bleef de toren hellen. De Toren van Pisa heeft momenteel een overhelling van maar liefst vier meter. Er zijn wel de nodige maatregelen genomen om dit ook zo te houden. Veel toeristen komen om hier de populaire foto te nemen van zichzelf duwend tegen de Toren van Pisa zodat deze op de foto lijkt om te vallen. Dit levert leuke foto’s op.

3. Venetië: varen in de kanalen met een romantische gondel

De meeste mensen hebben direct het beeld van Venetië in hun hoofd zodra ze ‘Italië’ horen. Je kunt in het historische centrum veel kanalen vinden. In de kanalen kun je varen met de beroemde gondelbootjes. Het bijzondere is dat bijna al het vervoer in de stad over het water gaat. Venetië is zeer geschikt voor een heerlijke wandeling waarbij jij je ogen uit zult kijken. Je kunt naar het gezellige Sam Marcoplein waar je tevens een kijkje kunt nemen bij het Dogenpaleis. Er staat ook een schitterende basiliek die je hier kunt bewonderen. Wil je een prachtig uitzicht over de stad? Dan kun je naar de hoge uitkijktoren die maar liefst 300 meter hoog is.

4. De Dom van Milaan : gotische elementen en bijzondere vormgeving

Italië heeft veel mooie kerken, maar de Dom van Milaan is zeker een bezoekje waard. Het heeft een bijzondere vormgeving en bevindt zich centraal in Milaan. De kathedraal is een mooi voorbeeld van gotiek, je kunt er veel versieringen en typische gotische elementen vinden. Wil je een mooi uitzicht over het schitterende Milaan? Dan heb je de mogelijkheid om de dak van de Dom te bezoeken. Hier zal je wel wat voor moeten betalen, maar dan heb je ook wel wat.

5. Florence : prachtige musea, lekker eten en veel bezienswaardigheden

De stad Florence heeft je ontzettend veel te bieden. Je kunt hier veel interessante musea bezoeken, denk hierbij aan het Uffizi. Daarnaast heb je veel goede restaurants waar je heerlijk kunt dineren onder genot van heerlijke drankjes. Als je de stad binnenkomt, dan zal je al gauw opvallen hoeveel mooie gebouwen er in deze stad staan. De pleintjes die je hier tegenkomt zijn ook gezellig en zeker de moeite waard om eens te bekijken.

6. Cinque Terre : een gezellige schilderachtige dorpje

Cinque Terre bestaat uit vijf dorpjes die aan de Italiaanse kust liggen. De sfeer die hier heerst is erg fijn en ontspannen. Je kunt er veel kleurrijke huizen en straten vinden die schitterend zijn om te zien. Cinque Terre heeft zichzelf zeker bewezen, het staat namelijk opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Jaarlijks komen veel toeristen naar Cinque Terre om de schoonheid van deze dorpjes met eigen ogen te zien. Dit gebied is zeer geschikt voor een ontspannen wandeling.

7. Rome : één van de belangrijkste steden van Europa

De hoofdstad van Italië is een prachtige stad. Het is al zelfs een hele tijd één van de belangrijkste steden van Europa. In Rome kun je veel historische bezienswaardigheden vinden. Rome omsluit Vaticaanstad. Vaticaanstad is erg belangrijk voor de Rooms-katholieke kerk. Zeker een bezoekje waard zijn het Forum Romana, het Pantheon, het Colosseum en de Palatijnse heuvel. In deze stad zal jij je ogen uitkijken.

8. Pompeï : een goed bewaarde oude Romeinse stad

De stad Pompeï  is erg bijzonder om te zien. In 1979 vond er een vulkaanuitbarsting plaats van de Vesuvius. Het was vreselijk voor de bewoners. Ze stierven door enorme hitte en puinstukken. De stad is redelijk goed bewaard gebleven door as dat is vrijgekomen. Pompeï  is inmiddels voor meer dan de helft opgegraven en dient als een mooi voorbeeld van een stad in de Romeinse tijd. Als toerist is het erg interessant om hier eens rond te kijken.

9. Meren in Italië zijn adembenemend

Als je een bezoek brengt aan Italië, dan is het zeker de moeite waard om de prachtige meren in dit gebied te bekijken. Er zijn veel interessante meren, maar vooral de Gardameer, Comomeer, Lago Maggiore zijn schitterend.

10. Palazzi dei Rolli

De Palazzi dei Rolli kun je vinden in Genau, een prachtige havenstad. Palazzi dei Rolli is een groep van schitterende paleizen die je kunt bewonderen. De Palazzi dei Rolli staan inmiddels opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

In dit artikel heb je meer gelezen over de bezienswaardigheden top 10 van Italië. Italië is een vakantiebestemming die geschikt is voor iedereen, ongeacht je interesses en leeftijd. Of je nu interesse hebt in natuur, architectuur of lekker eten, in Italië kun je voor iedereen wel wat vinden dat geschikt is. Bekijk welke bezienswaardigheden passen bij jouw interesses en plan ze in voor je reis naar dit geweldige land.

Plaats een reactie