bezienswaardigheden Jamaica

Naar Jamaica? Bezienswaardigheden Jamaica Top 10 die je niet mag missen

Als je op vakantie gaat naar het mooie Jamaica, dan denk je al gauw aan de prachtige stranden, rum en natuurlijk swingen op reggae muziek. Jamaica is een Caribische eiland en heeft een prachtige natuur. Behalve mooie landschappen bekijken kun je natuurlijk veel meer doen op Jamaica. In dit artikel lees je meer over de top 10 bezienswaardigheden in Jamaica die je niet mag missen gedurende je vakantie.

1. Blue Mountains : schitterende bergketen

De Blue Mountains is een schitterende bergketen die je kunt vinden in het oosten van Jamaica. Met een lengte van maar liefst 46 kilometer en een breedte van 20 kilometer is dit een bijzondere plek om te bezoeken. Van het gehele Caribisch gebied zijn de Blue Mountains de langste bergketen die niet worden onderbroken. Als je hier aankomt, dan is het erg leuk om direct een hele tour te boeken door dit gebied. Je hebt diverse tours die je de Blue Mountains laten zien, maar daarnaast ook meenemen naar interessante koffieplantages.

2. Kingston : het kloppend hart van Jamaica

De hoofdstad van Jamaica is Kingston. Deze stad heeft één hele grote trots: Bob Marley. Iedereen kent deze wereldberoemde reggae legende wel. Hij woonde samen met zijn moeder in deze stad. In Kingston kun je een groot deel van het bedrijfsleven vinden van Jamaica. Hij had destijds geen mooi huis, hij woonde in een sloppenwijk van Kingston. Zijn huis in deze sloppenwijk is momenteel een interessante en populaire museum geworden over Bob Marley. Wil je meer zien en horen over de geschiedenis van Jamaica? Dan kun je hier terecht bij het museum Columbus Park. Als je graag een groot en mooi gebouw wilt zien in koloniale stijl, dan moet je hier zijn. In Kingson kun je namelijk een landhuis vinden van meer dan 100 jaar oud, Devon House.

3. Dunn’s River Falls : de bekendste waterval van Jamaica

De Dunn’s River Falls is de bekendste waterval die je in Jamaica zal tegenkomen. Jaarlijks komen er ontzettend veel bezoekers om dit prachtige natuurwonder te bekijken. De watervallen zijn niet zo bekend vanwege de hoogte, met circa 30 meter valt dit namelijk best mee. De watervallen beschikken over een soort van traptreden. Hierdoor is het voor bezoekers mogelijk om de watervallen te beklimmen en zo de watervallen beter te bekijken.

4. Montego Bay : een populair toeristenoord met mooie stranden

Montego Bay kun je vinden in het noorden van Jamaica. Montego Bay is een heerlijk plek om te ontspannen en te genieten van de prachtige stranden. Behalve op het strand liggen, kun je hier ook lekker eten bij de vele restaurants en heerlijk winkelen bij de winkeltjes in de buurt. Op Montego Bay kun je ook een bezoek brengen aan de Rose Hall Great House, dit is een museum. Dit huisje draagt het legende van de witte heks met zich mee. Ooit woonde hier een vrouw die Annie Palmer heette, het was een vrouw die gek was op voodoo en verdacht werd van meerdere moorden. Heb je genoeg gezien en heb je zin in een nachtje uit? Dan is het aan te raden om hiervoor Hip Strip te bezoeken.

5. Negril : watersporten, watervallen en de Appleton Rumfabriek

In het westen van Jamaica kun je Negril vinden, de perfecte bestemming voor watersporten. Hier kun je tijdens je vakantie dus heerlijk actief zijn op het water. Is de dag voorbij? Dan is het een grote aanrader om hier de zonsondergang te bekijken, deze is hier dan namelijk schitterend. Je kunt ook een bezoekje brengen aan Ys. In dit plaatsje kun je watervallen bekijken en natuurlijke bronnen. Ben je een liefhebber van rum? Dan is het zeker leuk om een bezoek te brengen aan de Appleton Rumfabriek.

6. Canoe Valley Park : een vogelparadijs en moerassen

Dit prachtige park bestaat vooral uit kalksteen bossen en mangrove moerassen. Het park is maar liefst meer dan 1.000 hectare groot. 600 jaar geleden maakte de bevolking kano’s van katoenbomen. De naam van het park komt hier dan ook vandaan. Als je dit park wilt bezoeken, is het aan te raden om een gids in te schakelen. Canoe Valley Park is een echt vogelparadijs, je kunt er veel verschillende vogels vinden. Daarnaast heb je hier ook andere soorten dieren, zoals krokodillen, vleermuizen en reptielen. Heb je altijd al een zeekoe willen zien? Dan is de kans groot dat je deze tijdens een boottocht tegenkomt.

7. Nine Miles : de geboortestad van Bob Marley

Nine Miles hoort bij de Saint Ann Parishis. Dit dorp in het noorden van Jamaica is de geboortestad van Bob Marley. Het huisje waar hij in 1945 is geboren, staat er nog steeds. Op Nine Miles kun je een heuvel vinden met een kleine kapel.  Dit is het monumentaal gebouw waar je het graf kunt vinden van Bob Marley. Veel toeristen die fan zijn van Bob Marley komen hier een bloemetje brengen.

8. Ocho Rios : een charmante vissersdorpje met veel activiteiten

Dit charmante vissersdorpje kun je vinden in het noorden van Jamaica. Veel toeristen komen naar dit dorpje omdat er, ondanks de grootte van het dorpje, toch erg veel te doen is. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Cranbook Flower Forest waar je de mooiste bloemen en planten kunt zien. Naast dat er ontzettend veel te zien is, kun je er ook deelnemen aan diverse activiteiten. Neem een verkoelende duik of ga eens avontuurlijk paardrijden door het gebied. In dit dorpje krijg je de kans om te zwemmen met dolfijnen in Dolphin Cove en kun je ook erg mooi duiken.

9. Port Antonio : rustige havenstad

In het noorden van Jamaica kun je deze mooie havenstad vinden. Vroeger werd deze plaats door Amerikanen volop gebruikt als vakantiebestemming. Nu is het vooral een rustige plaats waar je kunt genieten van de schitterende natuur.

10. Dolphin Cove

Heb je altijd al willen zwemmen met dolfijnen? In Jamaica, Dolphin Cove, kan deze droom uitkomen. Je kan hier met mooi dolfijnen zwemmen in een natuurlijke omgeving en mag ze zelfs aaien en voeren. Dit zal zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

In dit artikel heb je meer gelezen over de bezienswaardigheden top 10 van Jamaica. Zoals je kunt lezen hoef jij je in Jamaica in ieder geval geen dag te vervelen. Bekijk welke bezienswaardigheden passen bij jouw interesses zodat jij een planning kunt maken voor je eigen vakantie

Plaats een reactie