bezienswaardigheden kenia

Op reis naar Kenia? Bezienswaardigheden Kenia Top 10

Het schitterende Kenia kun je vinden in het oosten van Afrika. Kenia is het land van avontuurlijke safari’s, prachtige stranden en de mooiste natuurparken. Veel toeristen komen naar Kenia om bergen te beklimmen of watersporten te beoefenen. Kenia heeft alle ingrediënten in huis voor een succesvolle vakantie. Naast een geweldige natuur, kun je hier namelijk ook genieten van een rijke cultuur en geschiedenis. In het binnenland van Kenia wonen namelijk traditionele stammen waar je gedurende je reis meer over kunt leren. In dit artikel kun je meer lezen over de top 10 bezienswaardigheden van Kenia die je niet mag missen.

1. Het mooiste strand van Kenia: Diani Beach

Als je in Kenia naar een schitterende strand wilt, dan is Diani Beach een echte aanrader. Dit strand kun je vinden aan de Indische Oceaan en staat bekend als het mooiste strand van Kenia. Als toerist kom je in een paradijs terecht van lodges en hotels. Deze hotels en lodges zijn voorzien van alle luxe. Hier kun je ontspannen en genieten van je tijd in Kenia. Ook als je liever niet stilzit, kun je deelnemen aan leuke watersporten en activiteiten. Je kunt in dit gebied ook goed golfen en winkelen.

2. Bruine water en bossen in Samburu National Reserve

Het Samburu National Reserve kun je vinden aan de schitterende Ewaso Ng’iro rivier en heeft twee ingangen. Je kunt dit park betreden via de Ngare Mare en via Buffalo Spring. De Ewaso Ng’iro rivier is voorzien van bruine water en dieren uit het park komen hier graag om te drinken. In de omgeving van deze rivier kun je veel bomen vinden waar de dieren zich terug kunnen trekken. Als je door dit park loopt, is het aan te raden om je ogen goed open te houden, je komt hier namelijk ontzettend veel verschillende vogels tegen.

3. Nationaal park Tsavo : het oudste en grootste park van Kenia

Het Nationaal park Tsavo is het oudste en grootste park die je kunt vinden in Kenia. Het park is sinds 1948 geopend en sindsdien zit het park al vol met toeristen die hier graag een kijkje komen nemen. Dit nationale park is populair vanwege de overweldigende natuur en het avontuur dat een tocht door het park met zich mee brengt. In dit park kun je namelijk veel wilde dieren vinden die adembenemend zijn om te zien. Als je dit park binnenkomt, dan is het goed om te weten dat het park is verdeeld in gebieden. Het oosten is droog en in het westen kun je vooral veel bergen vinden. Als je een bezoek brengt aan Lake Jipe in dit park, dan kom je nijlpaarden, luipaarden, neushoorns en giraffen tegen.

4. Nakurumeer : vanwege aardbewegingen regenwater niet afgevoerd

In de omgeving van de stad Nairobi kun je het Nakurumeer vinden. Dit is een bijzonder meer, omdat er vanwege aardbewegingen het water in dit gebied niet kan worden afgevoerd. Dit is ontstaan in het jaar 2013. Voor de dieren in dit gebied is dit erg positief. Je kunt er neushoorns, giraffen en veel flamingo’s vinden die hier graag een slokje water komen nemen. In dit gebied is het ook erg interessant om de Makalia waterval en de Menengai krater te bezoeken. Vergeet in ieder geval niet om je fotocamera mee te nemen, dit gebied zal je namelijk schitterende foto’s opleveren.

5. Masai Mara Game Reserve : vernoemd naar de Maasai nomadenstam

Het Masai Mara Game Reserve is één van de populairste parken van Kenia. Dit komt vooral vanwege de cultuur en geschiedenis die je in dit park kunt vinden. Het park is vernoemd naar de Maasai nomadenstam en heeft een oppervlakte van ongeveer 15.00 vierkante kilometer. De bevolking van de Maasai die je hier kunt vinden, leven volgens tradities die al eeuwenoud zijn. De meeste toeristen die naar Kenia komen, hebben dit park bezocht gedurende hun verblijf in het land. Je kunt in dit park ook kiezen voor diverse tours en interessante rondleidingen. Je hebt zelfs de mogelijkheid om in dit park de nacht door te brengen. De kans dat je gedurende deze tour The big five tegenkomt, is ontzettend groot. We hebben het dan over de luipaarden, buggalo’s, olifanten, leeuwen en neushoorns. Ben je hier gedurende de maanden juli tot en met oktober? Dan heb je geluk, je hebt dan namelijk de kans om de trek van de zebra’s te bewonderen.

6. Snorkelen, duiken en zwemmen in het Mombasa Marine National Park

Je kunt het Mombase Marine National Park vinden tussen Mtwapa en Tudor Creeks. Kenia heeft een prachtige onderwaterwereld die zeker de moeite waard is om te bekijken gedurende je reis in Kenia. Je kunt er veel koraal en vissen vinden. Omdat het water erg helder is, is dit een geweldig gebied om te snorkelen. De onderwaterwereld is adembenemend en mag je niet missen. In dit park kun je ook erg goed ontspannen, je kunt hier namelijk goed zonnebaden en zwemmen. Het is in ieder geval verstandig om zonnebrand en drinkwater mee te nemen als je hier komt.

7. Landschap gevormd door weersinvloeden in Hell’s Gate National Park

Dit prachtige park is opgericht in 1984 en nog altijd erg geliefd onder toeristen. Het landschap is hier gevormd door diverse weersinvloeden. Als toerist is het schitterend om dit van dichtbij te zien. Meren die tegenwoordig droog staan laten diepe groeven in de grond zien. Stromend water heeft gezorgd voor bijzondere groeven en kleuren. De wanden van dit meer zijn ontzettend hoog en schitterend om te zien. Dit park is erg geschikt voor een mooie wandeling. In dit park kun je centrales vinden die zorgen voor stroom.

8. Snel groeiende hoofdstad Nairobi

In de hoofdstad van Kenia valt er ontzettend veel te ontdekken. Je kunt de stad vinden aan de Nairobi rivier. Je kunt hier een grote universiteit vinden en het is voorzien van veel zakelijke districten. In de stad kun je een bezoek brengen aan het Uhuru Park, Jamai moskee en ook Nairobi Railway Museum is erg interessant om te bezoeken. Als winkel liefhebber zal jij je geen moment vervelen in deze bruisende stad. Je kunt er veel interessante winkelcentra vinden waar je goed kunt winkelen. Bezoek Nakumatt Ukay Shopping Mall of neem eens een kijkje bij Sarit Centre Shopping en Westgate Shopping Mall.

9. Traditionele Bomas of Kenya met hutten

Als toerist is het erg interessant om in Kenia een traditioneel dorp te bezoeken. In Langata kun je hutten vinden van hout die voorzien zijn van rieten daken. Deze hutten spelen een belangrijke rol in de geschiedenis van de Keniaanse cultuur. In 1971 werd Bomas Of Kenya speciaal ingericht voor toeristen. Hier kunnen toeristen een geweldige culturele ervaring opdoen. In dit dorpje staan dans, muziek, eten en kust van Kenia centraal.

10. Swahileense architectuur bij de Gedi ruïnes

De ruines van Gedi kun je vinden ten noorden van Watamu. De oude historische stad is van de 13de tot 17de eeuw. Je hebt hier de mogelijkheid om een paleis, moskee en huizen met Swahileense architectuur te bewonderen. Ook de Perzische en Arabische elementen ontbreken hier niet.

In dit artikel heb je meer gelezen over de highlights Kenia. Kenia is een veelzijdig land waar iedereen een leuke tijd kan beleven. Of je nu graag bezig bent met watersporten of het beklimmen van een berg, in Kenia kan het allemaal. Je kunt het land op diverse manieren verkennen. Ga voor een safari Kenia of rondreis Kenia om het land zelf rustig te verkennen. Het klimaat van Kenia is ideaal voor een rondreis omdat het er veelal droog is. Bekijk welke bezienswaardigheden passen bij jouw interesses zodat je ze in kunt plannen voor een onvergetelijke reis.

Plaats een reactie