bezienswaardigheden marokko

Op reis naar Marokko? Bezienswaardigheden Marokko Top 10 die je niet mag missen

Marokko kun je vinden in het noordwesten van Afrika. In Marokko kun je genieten van zon, zee en strand. Dit land heeft ook een rijke cultuur. Steden zoals Marrakech zijn erg populair onder toeristen. De beste reistijd voor Marokko zijn gedurende de maanden april, mei, oktober en november. Tijdens deze maanden heb je te maken met aangename temperaturen en is het niet te warm om rond te reizen. In dit artikel lees je meer over de top 10 bezienswaardigheden van Marokko.

1. Modernste stad van Marokko: Agadir

Agadir is de modernste stad die je kunt vinden in Marokko. Je kunt er weinig oude gebouwen vinden, maar wel veel luxe resorts en hotels in de buurt van het strand. Veel toeristen komen hier een kijkje nemen bij de populaire Loubnan moskee die je kunt vinden in de stad. In deze stad kun je ook goed winkelen en heb je overal restaurants en terrasjes waar je terecht kunt voor een hapje en drankje. In de stad heb je ook een stukje groen waar je kunt genieten van schitterende soorten vogels, dit kun je doen bij de Sous-Massa.

2. Rust en een schitterend stukje natuur in Ouzoud

Ouzoud is een dorpje in Marokko waar je terecht kunt voor rust en ontspanning. De natuur in dit gebied is ontzettend rustgevend. Je kunt hier de bekende Cascades d’Ouzoud watervallen vinden. Maak een wandeling langs honderden olijfbomen en bezoek de mooiste waterbronnen waar je terecht kunt voor wat verkoeling. Ook als je in bent voor wat meer actie, zit je hier goed. Je kunt hier onder andere erg goed mountainbiken en zelfs klimmen behoort tot de mogelijkheden. Af en toe wordt er bij de rivier Gorges de Oued el Abid een aap gespot.

3. Versailles van Marokko: Meknes

Meknes is een stad met veel schitterende paleizen. Om deze reden wordt de stad ook vaak Versailles van Marokko genoemd. Het is een oude stad waar je veel interessante bezienswaardigheden kunt vinden. Je kunt er een bezoek brengen aan het Dar Jamai museum of een bezoek brengen aan de Almohaden moskee. Dit oude museum komt uit de 12e eeuw en is erg populair onder toeristen. Ga winkelen aan de straat Skakine of bezoek het Mausoleum van Moulay Ishmael. Als je geen moslim bent, mag je niet alles bezoeken. Er is een gedeelte die wel voor iedereen te bereiken is.

4. Stad Fes : wereldberoemd om de speciale Fes hoeden, rood met een mooi kwastje

Als je in de hoofdstad van Marokko bent, dan is het goed om te weten dat er drie delen te onderscheiden zijn. Je kunt de stad onderscheiden in Ville Nouvelle, Fes-Jdid en Fes el Bali. Bezoek de stad Medina waar ze geen auto’s gebruiken of ga naar de Bou Inania Madrassa om eens rond te kijken. Als je meer wilt zien van de geschiedenis en cultuur van Marokko, dan is het aan te raden om de oude stad Fes el Bali te bezoeken. Hier kun je genieten van een gezellige sfeer en kun je onder andere veel schitterende mozaiken bewonderen. Als je een enorm gebouw wilt bezoeken, dan is Het Paleis Royal een grote aanrader.

5. Marrakech : de rode stad van Marokko

Marrakech is wereldwijd een populaire vakantiebestemming. Als je in deze stad komt, dan zal je direct opvallen hoeveel de kleur rood hier wordt gebruikt. Als je hier komt, dan weet je direct wat ze bedoelen met de sfeer van duizend en één nacht. Er is een grote plein Djema el Fna waar artiesten helemaal los gaan. Hier is het druk en gezellig en kun je veel toeristen vinden, maar ook bewoners van de stad zelf. In de avond is de stad bruisend en valt er ontzettend veel te beleven. Je kunt bezoekjes brengen aan de populaire souks en lekker eten bij diverse kraampjes. Breng een bezoek aan de Bab Agnaou-stadspoort, de minaret van Koutoubia en het Bahia Palace.

6. De hoofdstad van Marokko: Rabat

Gedurende je vakantie in Marokko mag je een bezoek aan de hoofdstad zeker niet overslaan. Rabat is een oude wijk die je kunt vinden op een mooie rots. In de hoofdstad kun je het Mausoleum Mohammed V. vinden. Dit is de belangrijkste grafmonument die je kunt vinden in de islamitische cultuur. Gedurende je verblijf in de hoofdstad is het zeker de moeite waar dom hier eens te gaan kijken. Je kunt in de stad verder ook een paleis en moskee vinden.

7. De prachtige historische binnenstad van Tetouan

De historische binnenstad van Tetouan is zeker de moeite waard. In de binnenstad kun je invloeden vinden uit de Spaanse cultuur, maar ook de Arabische cultuur. In deze stad zijn er nog veel ambachtslieden die nog steeds spullen met de hand maken en deze verkopen. De stad heeft een bijzondere sfeer en de huizen zijn allemaal prachtig versierd. In de buurt van deze stad kun je een bezoek brengen aan de mooiste stranden.

8. Merzouga, een stad met een bijzondere ligging

De stad Merzouga staat bekend om haar ligging. De stad kun je namelijk vinden in de Sahara woestijn. Dit is de perfecte locatie om deel te nemen aan een schitterende safari op een kameel. Veel toeristen willen proeven van het Berbers bestaan en gaan ook overnachten in de woestijn in een tent. Dit is een stad waar je onvergetelijke ervaringen kunt opdoen.

9. Casablanca: een stad met schitterende witte gebouwen

Deze stad in Marokko staat vol met witte gebouwen. De stad is daarom ook Casablanca genoemd, dit betekent witte gebouwen. Casablanca is voorzien van een grote haven. Deze grote haven is kunstmatig aangelegd en behoort tot één van de grootste kunstmatige havens die je ter wereld kunt vinden.

10. Tanger, een stad met een rijke geschiedenis en cultuur

Als je een liefhebber bent van cultuur en geschiedenis, dan is Tanger een stad je niet mag missen. De stad is voorzien van een schitterend landschap en heeft een gezellige plein waar je regelmatig markten kunt vinden. Maak een lange wandeling door de stad en kijk je ogen uit. Het is een kleurrijke stad waar je veel kunt doen. Je kunt een bezoek brengen aan de Mendoubia tuinen. Deze tuinen zijn rustgevend en zijn voorzien van mooie fonteinen. Je kunt in Tanger ook het bekende Forbes Museum vinden, in dit museum kun je slagvelden bekijken die opgesteld zijn met soldaten van lood. Tanger is een interessante stad die erg populair is onder kunstenaars en schrijvers.

In dit artikel heb je meer gelezen over de top 10 bezienswaardigheden van Marokko. Of je nu gaat voor een rondreis Marokko of het liefst wilt reizen naar één van de populaire Marokko steden, een vakantie naar Marokko staat één en al voor genieten van een mooie omgeving en een rijke cultuur. De Marokko natuurgebieden zijn schitterend en zeker een bezoekje waard. Bekijk welke bezienswaardigheden passen bij jouw interesses en plan ze in voor een onvergetelijke reis.

Plaats een reactie