bezienswaardigheden myanmar

Bezienswaardigheden Myanmar Top 10 die de moeite waard zijn

Myanmar is het buurland van Thailand en is een schitterende vakantiebestemming. Je kunt het land vinden in het zuidoosten van Azië en tot 2011 heerste hier nog een militaire dictatuur. Tegenwoordig is de rust weer teruggekeerd en kun je hier de mooiste authentieke bezienswaardigheden bewonderen. De bevolking heeft waardering voor toeristen, maar op sommige gebieden in het land mag je niet komen. In deze gebieden kun je dat door middel van een bordje wel duidelijk zien. Omdat de meeste bewoners boeddhistisch zijn, kom je hier schitterende tempels tegen waar bijzondere rituelen worden gedaan. Een vakantie naar Myanmar zal zorgen voor een bijzondere culturele ervaring waar je kennis kunt maken met de prachtige landschappen en bouwwerken van het land. In dit artikel lees je meer over de bezienswaardigheden Top 10 van Myanmar die je niet mag missen.

1. Het schitterende Mandalay aan de rivier Irrawaddy

Mandalay is een relevante handelscentrum en heeft daarnaast ook veel mooie kloosters en boeddhistische tempels. Om deze reden gaat het met de economie van deze stad beter dan de andere steden die je kunt vinden in Myanmar. Veel toeristen komen naar deze stad om de Mandalayheuvel te beklimmen. Dit is niet zomaar een klim, je zal namelijk circa 1.730 treden moeten lopen voordat je bij de top bent. Als je echter boven bent, is alles het wel helemaal waard geweest. Het uitzicht vanaf dit punt is namelijk schitterend. De Mahamuni pagode en het Fort van Mandalay zijn ook zeker een bezoekje waard.

2. De populaire Botataung Pagode twee keer gebouwd

Deze populaire Pagode kun je vinden in de stad Yangon. De Pagode die je tegenwoordig kunt vinden is eigenlijk een nieuwe Botataung pagode. Er stond namelijk eerst een ander gebouw die door diverse bombardementen is verwoest gedurende de oorlog. Pas na de 2de wereldoorlog werd de Botataung pagode gebouwd zoals we die nu kennen. Tijdens het bouwen van de nieuwe Pagode is er een mysterieuze ruimte ontdekt. In deze ruimte werden allemaal waardevolle spullen gevonden. Denk hierbij aan juwelen, zilver en goud. In deze ruimte werd ook iets waardevols ontdekt. Er werd namelijk een kist gevonden met een kleine gouden pagode. Hier werd een haar gevonden die in schitterende goud was opgerold. De boeddhisten geloven dat dit een haar was van de grote Boeddha. Als je hier komt, dan voel je een ontspannen, maar toch mysterieuze sfeer hangen.

3. Voormalige hoofdstad Yangon is de grootste stad van Myanmar

Yangon was voor 2005 de belangrijkste hoofdstad van Myanmar. Het is tevens de grootste stad die je kunt vinden in dit land. Na 2005 werd de stad Naypyidaw benoemd als hoofdstad. Als je in Yangon bent, dan hoef jij je zeker niet te vervelen. Bezoek de populaire boeddhistische tempels zoals Ngahtatgyi Pagode, Botataung Pagode en de Shwedagon Pagode. Ben je een liefhebber van musea? Dan is het ook zeker een aanrader om het Nationale Museum eens te bezoeken. In deze stad kun je ook een heuse drijvende markt vinden en is het mogelijk om te leren hoe je de heerlijke traditionele gerechten kunt maken van het land. De stad Yangon is ook uitermate geschikt voor een heerlijke wandeling waarbij je de kleurrijke stad kunt bewonderen.

4. Gouden rots met haar van de heilige Boeddha

Deze bijzondere plek in Kyaikto wordt gezien als een echte bedevaartsoord. Om bij de gouden rots te komen, moet je eerst over de 1100 meter hoge berg Kyaiktyo. Helemaal hierboven, hoog in de lucht, kun je de bijzondere pagode vinden waar een haar ligt van Boeddha. Als je eenmaal boven aankomt, dan staat je iets heel moois te wachten. Het uitzicht vanaf deze berg is adembenemend mooi.

5. Myanmar grootste en heiligste plek: de Schwedagonpagode

Als je een bezoek brengt aan de Schwedagonpagode, dan bezoek je de heiligste plek van Myanmar. Deze bijzondere pagode is de vijfde eeuw voor Christus gebouwd. Tegenwoordig is het een echte boeddhistisch bedevaartoord en komen hier jaarlijks duizenden toeristen een kijkje nemen. De grote tempel is met schitterende bladgoud versierd en daarom omheen kun je nog wat tempels vinden die een kleiner formaat hebben. Je korte en open kleding kun je beter thuis laten als je hier komt. Er gelden hier namelijk kledingeisen. Je mag hier alleen komen met blote voeten en bedekte benen en armen. Hier kun je een onvergetelijke ervaring opdoen.

6. De prachtige Pindaya grotten in de stad Pindaya

In Myelat zijn de Pindaya grotten erg populair. Deze bedevaartsoord is erg bijzonder om te bezoeken. In donkere grotten kun je namelijk een enorme hoeveelheid Boeddha beelden bewonderen in allerlei formaten en soorten. Toeristen die je voor zijn geweest hebben het over duizenden beelden. Je kunt de grotten inkomen met een handige lift of met trappen. Bezoek in deze regio ook de mooie Shwe u Min pagode.

7. Vissen in het mooie Inle Meer

In het noordoosten van de hoofdstad Naypyidaw kun je dit prachtige meer vinden. De bevolking vist graag in dit meer en daarnaast wordt het ook intensief gebruikt om handel te drijven. Om het meer kun je meerdere dorpen vinden die de bewoners hier zelf hebben gebouwd. Als je hier komt zal jij je ogen uitkijken. De bewoners hebben het hier zelfs voor elkaar gekregen om drijvende tuinen te maken. Er is in dit gebied zelfs een drijvende markt waar je terecht kunt voor hele leuke spullen.

8. De Hpo Win Daung grotten met mooie plafond beschilderingen

Je kunt deze prachtige grotten bereiken met de boot, hierna moet je een stukje met de auto en je bent er al. Veel toeristen komen naar de ze grotten omdat je in de grotten veel bijzondere afbeeldingen kunt vinden van de heilige Boeddha. De grotten zijn helemaal uit rotsen gehakt en zijn van de 14de – 18de eeuw. In deze grot kun je veelal de kleur rood vinden. In de grotten zelf kun je behalve de mooie schilderingen ook veel beelden vinden die je kunt bewonderen.

9. Bezoek de Anandatempel in de stad Bagan

De stad Bagan is zeker de moeite waard om te bezoeken. Je kunt in deze stad maar liefst 2.000 boeddhistische gebedshuizen bekijken. Vanaf de grond, maar ook vanuit de lucht. In dit gebied kun je namelijk veel ballonnenvaarten maken. De populairste, en volgens toeristen ook de mooiste, tempel is de Anandatempel. De Indiase architectuur van deze tempel is schitterend om te zien. Als je de tempel binnenkomt, kun je veel boeddha beelden van goud vinden. Deze tempel is gedurende de maand december op haar mooist. Gedurende deze feestmaand is de tempel extra mooi versierd.

10. De bijzondere stratovulkaan Mount Popa

De Mount Popa is een stratovulkaan die je kunt vinden in een hele mooie omgeving. De vulkaan is erg hoog en steil. Helemaal boven de vulkaan kun je een klooster vinden. De Taung Kalat is voor de boeddhisten heilig. Het uitzicht vanuit deze klooster is schitterend en zeker de moeite waard.

In dit artikel heb je meer gelezen over de top 10 bezienswaardigheden van Myanmar die je niet mag missen gedurende je reis. Of je nu wilt backpacken door Myanmar of wilt genieten van de stranden Myanmar, dit land kan je alles bieden. Een vakantie naar Myanmar zal zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Plaats een reactie