bezienswaardigheden Oeganda

Op reis naar Oeganda? Bezienswaardigheden Oeganda Top 10 die je moet zien

Oeganda wordt wereldwijd de parel van het Schitterende Afrika genoemd. Oeganda is als land niet bijzonder groot, maar er valt wel ontzettend veel te beleven. Veel toeristen komen hier om te proeven van het avontuurlijke Afrika. In Oeganda kun je genieten van prachtige ongerepte natuur en kun je veel gorilla’s bewonderen. In dit artikel lees je meer over de top 10 bezienswaardigheden van Oeganda die je niet mag missen gedurende je tijd in dit bijzondere land.

1. Jinja combineert avontuurlijke activiteiten met een prachtige natuur

In deze kleine stad in Oeganda heerst een ontspannen en gezellige sfeer. Jinja is voorzien van schitterende natuur die goed te combineren is  met avontuurlijke activiteiten. Huur een boot en vaar helemaal naar de oorsprong van de Nijl. Wil je graag iets extremer? Dan kun je in dit gebied ook gaan bungeejumping. Jinja is een zeer geschikte plek om dit te doen. Ook raften in dit gebied zal zorgen voor een unieke ervaring.

2. Berggorilla’s bekijken in Bwindi Impenetrable National Park

Als je in Oeganda bent, dan mag je het Bwindi Impenetrable National Park zeker niet overslaan. Dit is namelijk hét gebied om deel te nemen aan een interessante safari door de natuur. De meeste toeristen komen massaal naar dit park toe om meer te zien van de bekende berggorlilla’s. In het Bwindi Impenetrable National Park heb je namelijk de kans om de berggorilla’s te zien in hun natuurlijke leefomgeving. Dit zal zorgen voor een unieke ervaring waar de meeste toeristen geen nee op zullen zeggen. De kans dat jij oog in oog staat met deze prachtige dieren in dit park is erg groot.

3. Meren, besneeuwde bergen en gletsjers in Rwenzori Mountains National Park

Als je een natuur liefhebber bent, dan zit je in dit park helemaal goed. In dit park kun je de Rwenzori Mountians bewonderen. Dit gebied is schitterend, je kunt hier besneeuwde bergtoppen, watervallen en zelfs gletsjers bekijken. Dit gebied is erg geschikt voor avontuurlijke trektochten. Vooral als het heeft geregend, is het gebied modderig en zal het de nodige uitdaging bieden. In dit park kun je genieten van de mooiste uitzichten.

4. De betoverende Murchison Falls

Als je in Oeganda mooie watervallen wilt zien, dan moet je bij de Murchison Falls  zijn. Deze watervallen kun je vinden in het grootste wildreservaat van dit land. De Murchison Falls  kun je ook van heel dichtbij bekijken, dit kun je doen door een boottochtsafari door het gebied te maken. Van dichtbij hoor je het oorverdovende geluid van het water wat zal zorgen voor een adembenemende ervaring. Door dit gebied stroomt ook de Witte Nijl. Als je het gebied hebt gezien, dan kun je ook een bezoek brengen aan Ziwa Rhino Sanctuary. Dit is een opvangcentrum voor neushoorns.

5. Lake Bunyonyi: het Zwitserland van Afrika

Dit schitterende meer in Oeganda wordt vaak het Zwitserland van Afrika genoemd. Lake Bunyonyi kun je vinden in de buurt van de grens met Rwanda. Bij dit meer hoef je niet bang te zijn dat er parasieten zijn, Lake Bunyonyi is namelijk bilharzia vrij. Wat dit meer zo bijzonder maakt, zijn de kleine eilandjes die je in het meer kunt vinden. In Lake Bunyonyi kun je circa 20 van deze mooie kleine eilandjes vinden. In de omgeving kun je ook een bezoek brengen aan de drijvende markt, dit kun je doen met een makoro bootje.

6. Bezoek de prachtige chimpansee op Ngamba Island

In de buurt van Entebbe kun je Ngamba Island vinden. Dit eiland wordt ook erg vaak Chimp Island genoemd. Dit wordt zo genoemd omdat je op dit eiland een opvangcentrum kunt vinden voor deze dieren. Het eiland kun je vinden in het Victoriameer. De chimpansees die je kunt vinden in dit centrum, zijn vaak gered uit de illegale handel. Deze dieren krijgen op dit eiland de kans om weer te leven in hun natuurlijke leefomgeving.

7. De Ssese Archipel: een prachtige bundeling van 84 eilandjes in het Victoriameer

Het Victoriameer is het grootste meer die je kunt vinden in Afrika. in dit meer kun je de Ssese Archipel vinden. Dit is een schitterende bundeling van maar liefst 84 eilandjes. De omgeving van dit meer is zeker de moeite waard. Als je om je heen kijkt zie je een witte strand, prachtige groene natuur en het heldere water. Dit zijn alle ingrediënten om even heerlijk bij te komen.

8. Authentieke dorpjes, Mount Elgon-bonen en de Sipi Falls

In het oosten van Oeganda kun je de Sipi Falls vinden. De omgeving van deze watervallen is één van de mooiste die je tegen zal komen in Oeganda. Om bij deze watervallen te kunnen komen, zal je eerst de nodige kilometers moeten afvallen. De tocht die je zal moeten maken loopt ook door traditionele Afrikaanse dorpjes. Deze mensen ontvangen toeristen met open armen en bieden je graag een kopje koffie van de bekende Mount Elgon-bonen aan. De smaak van deze bonen is onbeschrijflijk.

9. Olifanten en nijlpaarden in het Queen Elizabeth National Park

Dit park in Oeganda beschikt over maar liefst 2.000 km aan savannes. Als toeristen hier komen voor een safari, dan zal dit zeker een safari worden waarbij ze veel wilde dieren kunnen spotten. In dit gebied kom je veel olifanten en nijlpaarden tegen. Schrik ook zeker niet als je plotseling een leeuw ziet klimmen in een boom. Deze leven namelijk ook in dit gebied. Voor dit park geldt dat je zeker je fotocamera niet mag vergeten. Je zal veel adembenemende momenten ervaren die je vast zal willen leggen.

10. Grote kuddes leeuwen, luipaarden en buffels in Kidepo Valley National Park

Als je naar Oeganda bent gekomen voor een onvergetelijke safari, dan zal je dit in het Kidepo Valley National Park zeker ervaren. Dit park kun je vinden in het noorden van Oeganda en is niet gemakkelijk te bereiken. Dit park is de moeite echter wel helemaal waard. Het is een park met diepe ravijnen, savannelandschappen en bergen die vaak erg steil zijn. In dit gebied kun je de wilde dieren in hele kuddes bewonderen. Je komt hier onder andere leeuwen, luipaarden en buffels tegen.

In dit artikel heb je meer gelezen over de top 10 bezienswaardigheden van Oeganda. Oeganda heeft een interessant klimaat die zeer geschikt is voor een rondreis door het land. Bekijk welke bezienswaardigheden passen bij jouw interesses en plan ze in voor een onvergetelijke reis in Oeganda.

Plaats een reactie