Bezienswaardigheden Oregon

Naar Oregon? Bezienswaardigheden Oregon Top 10 die de moeite waard zijn

Oregon is een veelzijdige staat en kun je vinden in het noordwesten van de Verenigde Staten. Als je op vakantie gaat naar deze indrukwekkende staat, dan wil je natuurlijk niks missen. In dit artikel lees je meer over de bezienswaardigheden top 10 van Oregon zodat je alles kunt bekijken wat de moeite waard is.

1. Bezoek aan de hoofdstad Salem

Als je in Oregon komt, dan is het zeker aan te raden om een bezoek te brengen aan de hoofdstad Salem. Salem heeft een rijke geschiedenis en is op dit moment vooral een ambtenarenstad. De stad is vooral fascinerend om te bezoeken gedurende Halloween. De hele stad krijgt dan een metamorfose en ziet er griezelig uit. De meeste inwoners verkleden zich en gaan de straten op om te feesten.

2. Crater Lake National Park : een schitterend gebied

In Oregon kun je enkel terecht bij deze nationale park. Een bezoek aan het Crater Lake National Park is het echter wel helemaal waard. In de winter heeft het park een magische look en is het er een echte winter wonderland. In de zomer is de begroeiing hier zo mooi dat jij je ogen zal uitkijken gedurende een wandeling door het gebied. Het water van de Crater Lake heeft zo’n bijzondere blauwe kleur en ziet er met de groene omgeving eromheen nog mooier uit.

3. Portland : een havenstad met het grootste stadspark van Amerika

Portland is een sfeervolle havenstad. Als je in deze stad bent, is het aan te raden om te lopen of te fietsen om de stad verder te ontdekken. In deze stad kun je ook Forest Park vinden. Dit park is het grootste stadspark die je kunt vinden in Amerika. Het park is maar liefst 2000 vierkante meter groot en is ideaal voor een lange wandeling. Gedurende een wandeling kun je genieten van de mooie omgeving. In deze stad heb je veel fietspaden waardoor dit een geweldige manier is om de omgeving te verkennen.

4. Mount hood: de grootste vulkaan van Oregon

De grootste vulkaan die je kunt vinden in Oregon, is Mount Hood. Als je in de stad bent, dan zal je circa 75 kilometer moeten reizen om hier te komen. Het gebied van de Mount Hood is erg populair onder toeristen. Vooral backpackers vinden dit een ontzettend mooi gebied om te ontdekken. Is de winter is dit een prachtig gebied om de wintersporten te beoefenen.

5. Multnomah watervallen : bijzonder en schitterend

Bij de Columbia Kloof, aan de zijde van Oregon, kun je deze bijzondere watervallen vinden. De watervallen vallen in twee etappes naar beneden en zijn schitterend om te zien. Het bovenste gedeelte is maar liefst 165 meter hoog en het onderste gedeelte is 21 meter. Je kunt je hier gemakkelijk een hele dag vermaken. De watervallen bevinden zich namelijk in een prachtige omgeving. Het gebied is zeer geschikt voor een lange wandeling. In dit gebied kun je ook een bezoek brengen aan de Oneonta Falls.

6. John Day Fossil Beds: prachtige natuurfenomenen

Dat Oregon over veel natuur fenomenen beschikt, bewijst dit nationaal monument. Je kunt er allereerst de puntige berg vinden, oftewel de Sheep Rock. Daarnaast heb je in dit gebied ook de grillige rotsformaties, oftewel de Clarno rotsen. Tot slot kun je hier de Painted Hills vinden. Dit zijn kleurrijke bergen en prachtig om te zien. Je kunt deze bergen vinden in de buurt van Mitchell. De kleuren worden veroorzaakt door aardlagen uit diverse perioden. De kleuren die je goed kunt zien zijn oranje, rood, geel en zwart. Dit zorgt voor een unieke ervaring in een prachtig gebied.

7. Cannon Beach : populairste badplaats van Oregon

Aan de kust van Oregon kun je het prachtige Cannon Beach vinden. Dit is de bekendste badplaats in Oregon en straalt ontzettend veel luxe uit. Om deze reden komen hier vooral veel mensen die meer geld dan gemiddeld te besteden hebben. Je kunt hier vooral veel luxe hotels vinden, boetiekjes met chique kleding en galerijen waar prachtige kunstwerken bekeken kunnen worden. Ga je hier naar toe in de zomer? Dan is het aan te raden om niet met de auto te komen. Gedurende deze periode zijn er namelijk bijna geen parkeerplaatsen vrij.

8. Haystack Rock : een nestelplaats voor veel zeevogels

Haystack Rock is een monoliet. Deze monoliet steekt bijna 72 meter op uit de zee en ziet er indrukwekkend uit. Haystack Rock behoort tot het Oregon Islands National Wildlife Refuge. Je kunt hier ontzettend veel zeevogels vinden. Wil je in de buurt van de rots komen? Dan kun je hier naar toe via Gower Street. Indien er sprake is van eb, dan heb je zelfs de kans om te lopen naar de rots.

9. Roadtrips door Oregon

In Oregon ligt alles redelijk dicht bij elkaar. Een roadtrip is een geweldige manier om Oregon op eigen tempo te leren kennen. Indien je vanuit de stad richting de natuur rijdt, is het mogelijk om al snel door een heel ander gebied te rijden. De meeste roadtrips die gemaakt worden beginnen of eindigen in Portland. Tussendoor kun je de tijd nemen om te genieten van de prachtige natuur.

10. Ecola State Park : een paradijs voor wandelaars

Ten noorden van Cannon Beach kun je het Ecola State Park vinden. Ben je een wandel liefhebber? Dan mag je dit park zeker niet overslaan. Een grote aanrader is om te wandelen naar Ecola Point. Het uitzicht dat je dan hebt over de rotsen en stranden is adembenemend. Als je van surfen houdt, kun je naar Indian Beach. Dit is een plek waar vooral veel gedaan wordt aan surfen. Als je een wandeling maakt door dit gebied, is het aan te raden om in ieder geval te zorgen voor stevige schoenen. Het gebied waar je door heen loopt kan namelijk behoorlijk modderig zijn.

In dit artikel heb je meer over de bezienswaardigheden top 10 van Oregon gelezen. Oregon is een staat die geschikt is voor iedereen. Het is zo veelzijdig, dat er altijd wel iets te vinden is in de staat wat past bij je interesses. Of je nu geinteresseerd bent in bergen, woestijnen of een rijke cultuur en geschiedenis, in Oregon heb je het allemaal. Bekijk de bezienswaardigheden en beslis welke jij graag wilt zien en bezoeken gedurende je vakantie in deze schitterende staat.

Plaats een reactie