bezienswaardigheden peru

Bezienswaardigheden Peru Top 10 die de moeite waard zijn

Peru kun je vinden in Zuid-Amerika en is een geweldige vakantiebestemming. Veel toeristen komen naar Peru omdat het een ontzettend veelzijdig land is. Je kunt er verschillende mooie landschappen vinden en daarnaast is er sprake van een rijke cultuur en geschiedenis. In de cultuur en geschiedenis van Peru is de Inca cultuur erg belangrijk. Een hele tijd lang domineerde de Inca’s Peru en dat is nu ook nog te merken. Ook als je op zoek bent naar meer avontuur kun je in Peru een geweldige tijd beleven. Je kunt hier namelijk hiken, raften en zelfs sandboarden. In dit artikel lees je meer over de top 10 bezienswaardigheden van Peru zodat je niks gedurende je reis hoeft te missen.

1. Nazcalijnen, een schitterende erfenis van de Inca’s

De Imca’s hebben ons een schitterende erfenis gegeven, namelijk de Nazcalijnen. De Nazcalijnen zijn schitterende tekeningen van deze indianenstam en zijn naar alle waarschijnlijkheid getekend gedurende periode 200 voor – 900 na Christus volgens schattingen. Je kunt in deze tekeningen duidelijk dieren herkennen. Je kunt er onder andere lama’s, apen en vogels in herkennen. Het is erg bijzonder hoe deze tekeningen zijn ontstaan, ze zijn namelijk getekend in woestijnzand. De droogde heeft er daarna voor gezorgd dat deze tekeningen zijn ontstaan.

2. Valle Sagrado de los Incas, een heilige plek voor de Inca’s

De Valle Sagrado de los Incas  is een schitterend gebied die voor de Inca’s heilig is. Je kunt dit gebied vinden in de buurt van Lima en is omringd door hoge bergen van het Andes gebergte. Bij Sacsayhuamán kun je interessante archeologische plekken vinden. Voor de Inca’s was dit gebied zeer geschikt om te wonen en dorpjes op te bouwen, in de buurt had je namelijk rivieren. Wil je meer interessante bezienswaardigheden zien met betrekking tot de Inca’s? Dan is het aan te raden om naar het dorp Písac en stad Ollantaytambo te reizen.

3. Arequipa, een populaire bestemming voor toeristen

Arequipa is een stad waar toeristen graag naar toe gaan. Het is een historische stad die ook wel vaak La Ciudad Blanca wordt genoemd. Dit betekent ook wel, de witte stad. Deze bijnaam is gekomen vanwege de bouwwerken in de stad die gemaakt zijn van de steensoort Sillar die wit is. Als je in deze stad komt, dan hoef jij je zeker niet te vervelen. Ga naar de kerk La Compañía of kathedraal Basílica Catedral de Arequipa om schitterende gebouwen te zien. De stad is ook voorzien van de prachtige Bolognesi en Grau bruggen die zeker de moeite waard zijn.

4. Machu Picchu, de geheime stad, wordt gezien als wereldwonder

In de Inca beschaving was er een geheime stad, Machu Picchu. Een deel van de geschiedenis die opmerkelijk goed bewaard is gebleven. Pachacuti Inca Yupanqui gaf in de 15de eeuw opdracht om de stad te bouwen en was een thuis voor circa 750 personen. Hiram Bingham is een Amerikaanse ontdekkingsreiziger. Hij is de persoon die in de 20ste eeuw deze geheime stad pas heeft ontdekt. Duizenden bezoekers komen jaarlijks naar Peru om de geheime stad met eigen ogen te zien. Als je naar deze stad wilt, is het aan te raden om hier naar toe te reizen via het dorpje Aguas Calientes.

5. Bekijk ruïnes en musea in de stad Caral

Als je meer wilt zien van de cultuur in Peru, dan is de stad Caral een zeer geschikte bestemming. Je kunt hier hele oude ruïnes bekijken, maar ook op natuur gebied valt er genoeg te beleven. Er zijn hier namelijk beschermde natuurgebieden waar je een kijkje kunt nemen. De bijzondere Norte Chico hebben ons een prachtige piramide nagelaten die circa 28 meter hoog is. De piramide is nog uit de jaartelling die we hadden voor Christus.Een bezoek aan de stad Caral is erg leerzaam en zal je veel kunnen laten zien over de cultuur en geschiedenis van Peru.

6. Chan Chan, bijzondere ruïnes die je gezien moet hebben

Chan Chan zijn ruïnes die je zullen verbazen. Je kunt ze vinden nabij de stad Trujillo. In de 15de eeuw had je hier het Chimú-rijk, de ruines die je hier kunt vinden zijn de resten van dit rijk. Je kunt hier nog delen vinden van grote paleizen, woonruimtes en ook een prachtig Tschudi complex. Chan Chan bezoeken zal zorgen voor een geweldige culturele ervaring.

7. Colca Canyon : grote mooie kloven en rotsformaties

Ook in Peru heb je de mogelijkheid om schitterende kloven en rotsen te bewonderen. Je kunt de Colca Canyon vinden in de buurt van Arequipa en zorgen voor een unieke beleving. Als je in Arequipa  bent, kun je gemakkelijk met de auto of met de bus langs dit gebied rijden. Alleen het rijden door dit gebied is al een feestje. Je komt er historische kerken tegen en adembenemende uitzichten. Als je het mooiste uitzicht wilt hebben, dan is het aan te raden om Cruz del Condor te bezoeken.Het klimaat van Peru zorgt vaak voor de mooiste uitzichten.

8. Lima : de hoofdstad van Peru met veel historische bezienswaardigheden

De hoofdstad Lima is zeker een bezoekje waard als je in Peru bent. Het historische stadscentrum is schitterend om te zien en bevat veel interessante bezienswaardigheden. Vooral in de wijken Rimac en Lima valt er veel te beleven. Er is een plein, Plaza de Armas, waar veel mensen zich verzamelen om een leuke tijd te beleven. Vaak heerst hier een gezellige sfeer en hoor je overal muziek. Als je mooie gebouwen wilt zien, dan is het stadhuis interessant, het paleis Casa Pizarro en de schitterende Basílica Catedral de Lima.Je hebt in Lima ook veel musea die je kunt bezoeken. Het Larco Museum en het Museo Nacional de Arqueología zijn zeker een bezoekje waard. Heb je genoeg gezien en wil je graag even rusten en ontspannen? Dan heeft de stad ook een gezellige park, Parque de la Reserva, waar je terecht kunt om te ontspannen.

9. Titicacameer : het grootste meer van Zuid-Amerika

Het Titicacameer kun je vinden op de grens van Peru en Bolivia, maar is wereldwijd bekend. Dit meer is namelijk het grootste meer die je kunt vinden in Zuid-Amerika. Het meer is zo groot, dat het zelfs voorzien is van enkele mooie eilandjes. Isla del Sol, Amantaní en Taquille zijn favoriet onder toeristen die graag meer willen zien van handwerk en klederdracht. Ook heerlijk eten kun je hier volop vinden. Je kunt hier zelfs enkele archeologische sites vinden die de moeite waard zijn. Er zijn zelfs enkele eilanden die kunstmatig zijn aangelegd, de Uros hebben dit gedaan om de Inca’s destijds te ontvluchten.

10. Ruige wildernis in het Manu National Park

Dit natuurreservaat kun je vinden in het oosten van Peru en is maar liefst 1500 hectare groot. Het schitterende Manu National Park staat bekend om haar ruige wildernis. Je kunt in dit gebied veel excursies en tours vinden die over het water gaan. Om deze reden mag je het gebied enkel betreden met een ervaren gids die je kan informeren en begeleiden door het gebied. Als je kiest voor een water tour, dan kom je ook langs de mooiste watervallen en zelfs hotsprings. In dit park zijn er ook veel dieren te ontdekken, je kunt er onder andere schildpadden, dolfijnen en kaaimannen vinden. Af en toe zie je ook tropische papegaaien met prachtige kleuren.

In dit artikel heb je meer gelezen over de bezienswaardigheden Top 10 van Peru. Zoals je hebt kunnen lezen valt er in Peru ontzettend veel te beleven. De natuur die je hier tegenkomt is schitterend, er is sprake van een rijke cultuur en geschiedenis en daarnaast zijn er ook nog eens veel avontuurlijke activiteiten waar je aan kunt deelnemen. Of je nu gaat voor een rondreis Peru of gaat backpacken in Peru, er staat je een geweldige tijd te wachten in dit bijzondere land. 

Plaats een reactie