bezienswaardigheden Suriname

Bezienswaardigheden Suriname Top 10 die je niet mag missen

In het noorden van Zuid-Amerika kun je Suriname vinden. Suriname werd als Nederlandse kolonie in 1975 onafhankelijk. Als je naar dit prachtige land reist als Nederlander, dan zal je merken dat de Nederlandse invloeden hier nog altijd sterk zichtbaar zijn. In dit land zal er in ieder geval nooit een taalbarrière ontstaan, ze spreken namelijk nog altijd de Nederlandse taal in Suriname. In Suriname valt er veel interessants te zien en te beleven. Je kunt er genieten van een enorme gastvrijheid, een schitterende natuur en natuurlijk van de heerlijke Surinaamse gerechten. Benieuwd naar de highlights Suriname? In dit artikel lees je meer over de top 10 Suriname bezienswaardigheden.

1.Een schitterend wekelijks evenement met de mooiste vogeltjes

De bewoners van Suriname zijn grote vogelliefhebbers. Dit kun je merken aan een wekelijks terugkerend evenement die de bewoners organiseren. Elk weekend kun je op het Onafhankelijkheidsplein genieten van de mooiste vogels die pronken met hun gekleurde veertjes en schitterende zang. Vaak gaat het om een wedstrijd, wie de mooiste vogel heeft die diverse toonhoogtes kan zingen die wint de wedstrijd. Er is zelfs een professionele jury aanwezig die deze beoordelingen doet. Als je de kans krijgt om gedurende je reis in Suriname hier een kijkje te nemen, dan is dat zeker leuk. Gedurende de wedstrijd kom je veel vogelsoorten tegen.

2. Bezoek interessante museum Fort Zeelandia

Fort Zeelandia was voor 2004 nog een belangrijke handelsvestiging. Deze was hier in de 17de eeuw gekomen om de nederzetting te beschermen. Hierna werd het in gebruik genomen als een locatie waar straffen werden uitgedeeld aan slaven die de plantagehouders in die tijd niet gehoorzaamden. In de periode hierna heeft het nog een tijdje gediend als gevangenislocatie. Tegenwoordig is het een museum waar je terecht kunt voor meer interessante informatie.

3. Natuurreservaat Brownsberg met schitterende watervallen, bijzondere apen en bosvarkens

Als je in Suriname bent, is het zeker interessant om een bezoek te brengen aan het schitterende natuurpark Brownsberg. Dit park is onderdeel van het Amazoneregenwoud en is ongeveer 12.000 hectare groot. Je kunt in dit gebied genieten van adembenemende uitzichten. Dit komt omdat het gaat om een hooggelegen park. In het park kijk jij je ogen uit, je komt hier verschillende soorten apen tegen, herten, maar ook veel planten die een genezende werking hebben. Je hebt ook de mogelijkheid om dit park te bezoeken onder begeleiding van een ervaren gids.

4. Het Brokopondostuwmeer: één van de grootste kunstmatige meren ter wereld

Als je bij dit meer aankomt, dan kijk je naar één van de grootste kunstmatige meren die je wereldwijd zal tegenkomen. Dit schitterende meer is zeker niet minder mooi dan een natuurlijke meer. Als je hier komt, dan bestaat de kans dat je Marron bevolkingsgroepen tegenkomt. Deze wonen hier namelijk nog steeds. De bewoners die hier oorspronkelijk woonden hebben echter voor dit groot project moeten verhuizen. Het Brokopondostuwmeer is in eerste instantie aangelegd om een fabriek in Paranam te voorzien van stroom.

5. De hoofdstad Paramaribo met veel bijzondere houten woningen

De hoofdstad Paramaribo kun je vinden in het noorden van Suriname. In de hoofdstad kom je veel gezellige houten woningen tegen die het historische centrum een gezellige sfeer geven. In de hoofdstad kun je een bezoekje brengen aan het Fort Zeelandia, dieren bekijken in het Paramaribo Zoo en een kijkje nemen bij het Onafhankelijkheidsplein. Wat deze stad ook erg bijzonder maakt op cultureel gebied, is dat je in deze stad een moskee en een synagoge precies naast elkaar kunt vinden. Een andere schitterende bezienswaardigheid is de stad is het presidentiële paleis. Dit paleis heeft een prachtige tuin die je dan kunt bekijken.

6. Veel gezinnen in recreatiegebied Colakreek

Colakreek is een prachtig recreatiegebied waar je vooral veel gezinnen tegenkomt die vakantie vieren. De kleine kinderen kunnen spelen bij de speeltuin en er is gelegenheid voor een hapje en een drankje. Het water is dit gebied heeft de typische cola kleur en is ideaal voor veel wateractiviteiten. Je kunt hier zwembanden of leuke waterfietsen huren zodat je zelf het water op kunt.

7. Charmante dorpje Domborg met een gezellige sfeer

In de buurt van de hoofdstad kun je dit leuke dorpje vinden. Het is een dorpje wat gezellig en rustig is. In Domborg kun je een markt vinden waar je terecht kunt voor de typische Surinaamse gerechten. Daarnaast heb je er veel kleine tentjes waar je terecht kunt voor een hapje en/of drankje. Dit dorpje is ook voorzien van een haventje. Wil je graag ergens naar toe om een bruisende avond/nacht mee te maken? Dan kun je naar het White Beach Marina Resort gaan. Dit is een hele populaire strand waar je lekker kunt feesten.

8. Jules Wijdenbosch Brug zorgt voor oversteek tussen Commewijne en Paramaribo

Deze bijzondere brug loopt tegenwoordig over de Suriname rivier en heeft een belangrijke functie. Dankzij deze brug is het namelijk mogelijk om van Paramaribo over te steken naar Commewijne. Je mag hier echter als voetganger niet zomaar komen. De brug is vernoemd naar de president Jules Wijdenbosch.

9. Plantages bezoeken Suriname, Commewijne, met koffie-, suikerriet en cacaoplantages

Commewijne is een district in Suriname waar je tegenwoordig veel cultuur kunt vinden. Het is een interessante plek om te bezoeken en het heeft een eigen rijke geschiedenis. Hier kon je een hele tijd geleden namelijk veel plantages vinden. In deze diverse plantages werden onder andere cacao, koffie en suikerriet geteeld. De meeste plantagehouders zijn er een hele tijd mee gestopt. Dit kwam omdat zij erg vaak zijn aangevallen door slaven die ontsnapt waren. Deze kwamen dan om wraak te nemen en dit deden ze op allerlei brute manieren. Dit is niet de enige reden dat de plantagehouders hun plantages hebben gesloten. Er was ook sprake van oorlog, ziektes en de slavernij werd ook afgeschaft. Populaire plantages kun je onder andere vinden in Katwijk, Peperpot en Mariënburg.

10. De populaire Raleigh Falls met prachtige dieren en planten

In de buurt van de Coppenamerivier kun je de Raleigh Falls vinden. Hier kom je de mooiste watervallen tegen en kun je genieten van een schitterende natuur. Een groot deel van dit gebied is nog ongerept. Om deze reden zie je hier ook veel prachtige dieren en planten. Als je een liefhebber bent van vogels, dan zit je hier helemaal goed. Je kunt hier namelijk veel soorten vogels spotten. Daarnaast kun je in dit gebied ook de Voltzberg vinden, deze berg is maar liefst 240 meter hoog.In dit gebied kom je ook veel leuke apen tegen, in dit gebied heb je de kans dat je maar liefst 8 apensoorten tegenkomt.

In dit artikel heb je meer gelezen over de top 10 bezienswaardigheden van Suriname. Zoals je hebt kunnen lezen valt er in Suriname veel te zien en te doen. De natuur is prachtig, de mensen zijn er ontzettend vriendelijk en daarnaast zijn er veel beroemde gebouwen in Suriname te bekijken. Of je nu gaat om het strand van Suriname te bezoeken of Surinaamse gebouwen, voor iedereen valt hier wel wat interessants te beleven. Bekijk welke bezienswaardigheden passen bij jouw interesses zodat jij deze in kunt plannen voor je reis in Suriname.

Plaats een reactie