bezienswaardigheden vietnam

Bezienswaardigheden Vietnam Top 10 die je niet mag missen

Vietnam kun je vinden in het zuidoosten van Azië. Vietnam is een land dat veel politieke onrust en oorlogen heeft gekend. In de jaren hierna heeft Vietnam hard gewerkt om het land aantrekkelijk te maken voor toeristen en dat is goed gelukt. Veel toeristen komen graag naar Vietnam om te genieten van een rijke geschiedenis, de inwoners en de cultuur van het land. Ook de landschappen die je in Vietnam kunt vinden zijn adembenemend. Bezoek de verschillende heiligdommen van het land, leer meer over de geschiedenis of kies voor ontspanning met het fijne tropische klimaat. In dit artikel lees je alles over de top 10 bezienswaardigheden in Vietnam die je niet mag missen gedurende je reis in Vietnam.

1. Leider Ho Chí Minh begraven aan het Quong troog Ba Đình plein in Hanoi

In Hanoi kun je het mausoleum vinden van Ho Chí Minh die in 1969 is overleden. Ho Chí Minh was een belangrijke communistische revolutionaire leider. Aan het plein waar hij is begraven, heeft hij in 1945 de onafhankelijkheidsverklaring van Vietnam voorgelezen. Voor de Vietnamezen is dit dan ook erg waardevol. Als je naar het graf wilt, dan moet je dit met respect doen. Voor hen houdt het in dat je dit met bedekte armen en benen doet. Je mag dus geen korte rok of korte broek dragen als je naar binnen wilt. Zijn mausoleum wordt ook wel Lăng Ba Đình genoemd.

2. Schitterende My Son tempels indrukwekkend om te zien

Als je naar Duy Phú  gaat, dan kom je hele oude tempels tegen in de omgeving. Het gaat om enkele tempels die komen uit de 4de tot 14de eeuw. De My Son tempels trekken veel toeristen die hier graag een kijkje komen nemen. Het gaat om hindoe tempels die gebaseerd zijn op de Hindoe mythologie. De omgeving van de tempels zijn schitterend en zeer geschikt voor een mooie wandeling.

3. Thăng Long, een populaire keizerlijke stad

Officieel heet deze bijzondere stad Hoàng thành Thăng Long.  Rond de 14de eeuw werd deze keizerlijke stad gebouwd. Dit gebeurde als residentie van de belangrijke familie Lý en daarna de familie Nguyon dynastie. Doan Maa was één van de toegangspoorten van deze keizerlijke stad. De ingang die je kon vinden in het midden, was enkel bedoeld voor de koning. Deze stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Jaarlijks komen er ontzettend veel toeristen een kijkje nemen in de stad. Je hebt in de stad ook een nationaal museum die erg interessant is. Je kunt in dit museum veel spullen vinden die gevonden zijn gedurende archeologische opgravingen in deze keizerlijke stad.

4. Een rijke geschiedenis bij de Hué monumenten

De omgeving van de Hué monumenten hebben een rijke geschiedenis. In het verleden was dit een centrum dat gericht was op religie, cultuur en politiek. Dit gebied heeft helaas ook een zwarte kant. Gedurende de Vietnamoorlog is hier namelijk veel gebeurd. Er zijn vechtpartijen geweest die een bloederig spoort hebben achtergelaten, massagraven en gruwelijke executies. Tegenwoordig behoort een deel van Thua Thien-Hue zelfs bij het Unesco Werelderfgoed.

5. Boottochten en prachtige stranden bij de Ha Long baai

Het Ha Long Baai is een echte aanrader als je wilt genieten van een mooie omgeving in Vietnam. Je kunt Ha Long Baai vinden in het noordoosten van Vietnam. Maak een boottocht door het gebied en geniet van de mooie stranden, vrolijke vissersboten en geweldige rotsen. Je kunt in de buurt van het Ha Long Baai ook veel schitterende grotten vinden die al meer dan duizend jaar oud zijn. Sommige grotten zijn zelfs nog verborgen wat het een heel mysterieus gebied maakt.

6. Po Nagar, een hindoeïstische tempel vernoemd naar godin Yan Po Nagr

In de buurt van de plaats Nha Trang kun je de tempel Po Nagar . Het is een prachtige hindoeïstische tempel die vernoemd is naar de godin Yan Po Nagra. De tempel werd de eerste eeuw gebouwd op een hoge heuvel en vereert meer dan één goden. Als je deze tempel op haar best wilt zien, is het een aanrader om hier te komen gedurende het nationale Po Nagar Festival. Het zal dan bij deze tempel wel erg druk zijn, maar je hebt dan de kans om veel diverse rituelen te kijken. Denk hierbij aan de Moc Duc en Te Gia Quan.

7. Het mooiste park van Vietnam: Nationaal Park Phong Nha-Ke Bang

Als je in Vietnam een mooi nationaal park wilt bezoeken, dan zit je bij het nationale park Phong Nha-Ke Bàng helemaal goed. In dit park heb je een schitterende regenwoud en ook zijn er veel mysterieuze grotten te bezoeken. In dit gebied kun je een heel bijzondere grot vinden die je alleen maar kunt bezoeken met de boot, deze grot heet Son Soong. Ben je hier geweest en wil je graag meer grotten bekijken? Dan zijn de grotten Thien Duong en Tien Son ook goede aanraders. Enkele grotten die je tegenkomt zijn zelfs miljoen jaren oud. Dit gebied is zeer geschikt voor een lange wandeling zodat je het gebied beter kunt ontdekken.

8. Thiên Mu Pagoda, een tempel met maar liefst 7 verdiepingen

In de stad Hue kun je deze prachtige tempel ontdekken uit de zeventiende eeuw. De tempel Thiên Mu Pagoda heet ook wel de Linh Mu tempel. Je kunt het vinden op een heuvel die Hà Khê heet. Dit is niet zomaar een tempel, de Linh Mu tempel heeft namelijk zeven verdiepingen die je kunt bewonderen. De tempel is gebaseerd op een oude legende. Een oude vrouw met de naam Thin Mu heeft ooit eens gezegd dat er op betreffende locatie een tempel zou komen die het volk van Vietnam veel voorspoed zal brengen. Jaarlijks komen hier veel toeristen een kijkje nemen.

9. Basiliek van Notre-Dame van Saigon met een prachtige rode kleur

In de plaats Ho Chi Minhstad kun je de kathedraal ‘Nhà tho Đoc Bà Sài Gòn’ vinden. De Franse Kolonisten die Rooms Katholiek waren, hadden geen eigen plekje waar ze zich konden terug trekken. Met deze basiliek kregen zij ook een eigen religieuze plek. De stenen van deze basiliek komen uit Marseille.

10. De Tháhn nhà Ho citadel, cultureel erfgoed in een schitterende groene omgeving

Gedurende de 14de eeuw werd de Tháhn nhà Ho citadel opgebouwd in de provincie Thanh Hoa. De citadel heeft een schitterende locatie, de omgeving is namelijk prachtig groen. Je kunt het vinden tussen de rivier Buoi en Ma. Helaas mag je als toerist niet het gehele gebouw bekijken, hiervoor is gekozen om verder verval te voorkomen. Dit kasteel wordt ook wel Tây Đô of  Tây Giai genoemd. Als je hier naar toe wilt, dan mag je maar een klein deel van het kasteel bekijken. Volgens veel toeristen is dit echter wel de moeite waard.

In dit artikel lees je meer over de top 10 bezienswaardigheden van Vietnam. Of je nu gaat voor de rijke geschiedenis en cultuur of de adembenemende natuur, Vietnam heeft voor iedereen wel wat interessants te bieden. Bekijk welke bezienswaardigheden passen bij jouw interesses zodat je ze in kunt plannen voor je reis.

Plaats een reactie