bondi beach

Alles over de vakantie en weer op het Bondi Beach in Sydney

Maak een ontspannende wandeling over het strand en voel het warme zand onder je blote voeten. Het uitzicht is prachtig: de blauwe heldere zee danst prachtig met haar golven. Er is bijna niemand in Australië die deze populaire strand in Sydney niet kent. Dit strand is niet bekend geworden omdat het een groot strand is, maar omdat dit strand gezien wordt als een startpunt van de strand- en surfcultuur in Australië. Daarnaast kun je hier alle clichés vinden van het strandleven: gebruinde life guards en knappe meiden en surfers. In dit artikel vertel ik je alles over deze bijzondere strand in Sydney Australië.

Bondi Beach: waar komt de naam vandaan?

In de taal van de Aboriginals betekent bondi ‘branding’. Er hangt hier een kosmopolitische sfeer. Je kunt hier namelijk een mix vinden van alles: van beroemde personen tot aan reizigers en locals. In de zee van dit strand werden vroeger symbolische onderdompelingen gehouden. Immigranten die naar Australië kwamen moesten eerst hier gedoopt worden. Waren ze hier gedoopt? Dan mochten ze zich pas Australiër noemen.

Bondi Beach gaat de geschiedenis in

Dit stadsstrand heeft in 2000 al een bijzondere rol gehad. Tijdens de Olympische Zomerspelen konden velen hier genieten van de wedstrijden beachvolleybal. Deze vonden hier namelijk plaats. Dit maakt deze strand al tot een bijzondere plek. Daarnaast is er ook een populaire serie geweest in 2006, Bondi Rescue. De strandwachten van Bondi werden in deze serie gevolgd. Het zesde seizoen kon je in 2011 bekijken. Zo zie je dat Bondi Beach meer is dan enkel een stadsstrand.

Bondi Beach: wat kun je op dit strand doen?

Gedurende je tijd op Bondi Beach kun je van alles doen. Als je een bezoek brengt aan Bondi Beach, dan kun je hier allereerst natuurlijk heerlijk op het strand liggen. Daarnaast kun je hier ook mooi surfen omdat de golven hier erg mooi zijn. Op het strand kun je ook deelnemen aan diverse activiteiten zoals beachvolleybal. Dit strand is perfect voor een wandeling. Je hebt allerlei paden bij het strand die lopen naar andere stranden. Als je Bondi Beach bezoekt in november, dan kun je hier de prachtige expositie ‘Sculpture by the Sea’ bekijken. Deze expositie is jaarlijks kosteloos te bekijken en staat bekend als één van de meest speciale exposities die je kunt vinden die buiten worden gehouden. Jaarlijks komen hier veel kunstliefhebbers op af. Vind jij het geweldig om te zien hoe al die surfers de golven trotseren op dit strand? Dan kun je er ook voor kiezen om op Bondi Beach surflessen te volgen. Dit is namelijk de beste plek om te leren surfen. De golven zijn namelijk zeer geschikt, de omgeving is prachtig en de mensen zijn hier meestal erg vriendelijk. Voordat jij het weet zit jij op je surfplank te wachten op de mooiste golven om eens heerlijk te surfen.

Bondi Beach: bekijk het bijzondere zwembad van Bondi

Bondi heeft een geweldig zwembad. Als je op dit strand komt is het zeker een aanrader om hier eens een kijkje te nemen. Ga baantjes trekken of geniet alleen al van het bijzondere uitzicht dat je hier hebt. Omdat je dit zwembad kunt vinden aan de Bondi Beach is het een enorme trekpleister voor toeristen om hier eens een mooie foto te nemen. Door de lokale zwemclub die je hier kunt vinden wordt hier het hele jaar door gezwommen. Ook in de winter! De koude temperaturen schrikken de leden van deze club niet af. Soms is het koude water zelfs lager dan 16 graden. Wil je hier ook eens zwemmen? Dan is het verstandig om dit niet te doen gedurende de maanden juni tot augustus. Deze periode is het namelijk te koud (denk aan temperaturen onder de 7 graden) om een duik te nemen in het zwembad. Als je naar Bondi Beach gaat, is het zeker een aanrader om dit unieke zwembad eens met eigen ogen te bewonderen.

Bondi Beach: een prachtige omgeving

Als je een bezoek brengt aan het strand, dan kun je ook genieten van een bruisende omgeving. Je hebt een boulevard waar je heerlijk kunt shoppen in de vele winkeltjes. Drink hier een koel drankje bij de diverse cafés die je hier kunt vinden. Daarnaast heb je hier elk jaar veel festivals waar je aan kunt deelnemen. Als je wilt overnachten in de omgeving, dan zijn er veel mogelijkheden. Je kunt in de omgeving namelijk veel hotels vinden waar je kunt overnachten. Een voorbeeld van een interessant hotel is The Swiss Grand. Voor mensen die willen opstaan met een prachtig uitzicht is dit een geschikte hotel. Je zit in dit hotel dichtbij het strand en daarnaast ook nog eens dichtbij het centrum van Sydney.

Bondi Beach: neem deel aan een echte Aussie barbecue

Elke reiziger die komt naar Australië is hier wel benieuwd naar: een echte Aussie barbecue. De Australische leefstijl kun je op Bondi Beach goed ervaren. Er heerst een ontspannen sfeer en met een barbecue maak je dit gevoel helemaal af. Vaak worden hier Australische barbecues gehouden waar iedereen aan mag deelnemen. Ontmoet hier locals of andere reizigers en geniet van een heerlijke barbecue gedurende je tijd op het strand. Als iemand je vraagt of je mee gaat naar een barbie, dan moet je dit aanbod niet afslaan. Een barbecue wordt hier namelijk vaak barbie genoemd in Australië.

Bondi Beach: thé place to be met Kerst

Wil jij eens kerst op een andere manier vieren? Niet met sneeuw en een koude winterjas? Dan is Bondi Beach een geschikte plek om dit te doen. Zing op het strand kerstliedjes met de vele andere strandbezoekers en feest erop los met andere reizigers die je net hebt ontmoet. Je winterjas mag je thuislaten, neem een prachtige rode bikini of zwembroek mee en je hebt je kerstoutfit voor deze vakantie.

Zoals je kunt lezen is Bondi Beach niet zomaar een strand in Australië. Bondi Beach is een populaire strand in Australië: voor de locals maar ook voor veel beroemdheden. Rondom het strand kun je deelnemen aan veel activiteiten en daarnaast is het ook nog eens the place to be om de Kerstdagen te vieren.

Plaats een reactie