buckingham palace londen

Buckingham Palace in Londen bezoeken

Het Britse koningshuis is wereldwijd ontzettend populair. Er zijn tegenwoordig niet veel monarchieën meer, het Verenigde Koninkrijk is één van de oudste monarchieën die nog bestaat. In de media komen de leden van de koninklijke familie regelmatig voorbij. Vooral prins William en Harry komen regelmatig tevoorschijn in het nieuws. Buckingham Palace heeft een grote waarde voor de koninklijke familie. Dit is namelijk hun officiële verblijfplaats. Het is dan ook zeker niet gek dat Buckingham Palace één van de bekendste gebouwen is van Londen. Elk jaar komen miljoenen bezoekers om een kijkje te nemen bij het hek van dit schitterende paleis. Wil jij ook een bezoek brengen aan Buckingham Palace? In dit artikel lees je er alles over.

Buckingham Palace Londen

Buckingham Palace is de verblijfplaats van de koninklijke familie. Aan een vlag kun je vanaf de buitenkant zien of de koningin aanwezig is of niet. Als ze aanwezig is in Buckingham Palace, dan wordt er een koninklijke standaard gezet op het middelste paviljoen. Indien ze niet aanwezig is, dan zal de Union Jack zichtbaar zijn. Het gebouw zag er niet altijd uit als het huidige ontwerp. Koning George V heeft het gebouw in 1913 laten moderniseren. Dit heeft hij laten doen door architect Aston Webb. Het paleis is zo groot, dat er ook veel mensen nodig zijn om het gebouw te onderhouden. In de koninklijke hofhouding werken elke dag meer dan 300 mensen om alles goed te onderhouden.

De geschiedenis van Buckingham Palace

In 1703 werd dit paleis gebouwd voor John Sheffield. Hij was destijds de hertog van Buckingham. Het gebouw heet officieel Buckingham House. In 1762 werd het pand gekocht door Koning George III. Hij kocht Buckingham Palace destijds van Charles Sheffield. Vanaf 1837 wordt het paleis gebruikt als officiële verblijfplaats van de koninklijke familie. De eerste koningin die hier kwam wonen was koningin Victoria. In Buckingham Palace zijn meerdere prinsen geboren. Kroonprins Charles is ook geboren in Buckingham Palace.

Buckingham Palace Londen: hoe groot is het?

Buckingham Palace is een enorm paleis. In totaal zijn er 697 kamers te vinden en 78 badkamers. De gevel van het paleis is maar liefst 108 meter breed. Het gebouw zelf heeft een diepte van 120 meter en een hoogte van 24 meter. In totaal heb je te maken met een oppervlakte van maar liefst 77.000 vierkante meter. Het balkon van Buckingham Palace is ontzettend populair. Dit is namelijk het decor dat gebruikt wordt voor belangrijke ceremoniën. Elk jaar staat de koninklijke familie op dit balkon om de bevolking te groeien. Deze begroeting op het balkon wordt al gedaan vanaf 1851. Buckingham Palace beschikt over ruim 1.500 deuren in het paleis. Elke zes maanden worden de vensters van Buckingham Palace schoon gemaakt. Het gaat hierbij om meer dan 750 vensters. In Buckingham Palace is er ook een hele bijzondere verzameling aanwezig. In dit gebouw kun je namelijk de grootste klokkenverzameling ter wereld vinden. Je kunt hier maar liefst 365 klokken vinden.

Buckinham Palace Londen voorzien van alle gemakken

Buckingham Palace beschikt over alle gemakken. In totaal zijn er 300 medewerkers die dagelijks aan de slag gaan in het gebouw. Het paleis heeft ook een ruime tuin van maar liefst 40 hectare. Daarnaast is het paleis ook voorzien van andere gemakken. Er is namelijk een zwembad waar heerlijk gezwommen kan worden. Het paleis beschikt ook over een eigen kapel en er is ook een dokterskabinet. Natuurlijk moet er ook iets zijn voor het personeel, daarom hebben ze ook een eigen cafetaria gekregen. In het gebouw is er ook ruimte voor staatsdiners. Deze worden gehouden in de balzaal. Dit is ook de grootste zaal van het paleis. De troonzaal wordt beschouwd als de mooiste zaal van het paleis. Hier kun je namelijk de schitterende troon vinden van de koningin. De tronen van de eerdere vorsten kun je hier ook vinden.

Buckingham Palace : grote kunstcollectie en gedeeltelijk te bezoeken

Veel toeristen zijn erg benieuwd naar hoe Buckingham Palace er van binnen uit ziet. Vanaf 1993 is het mogelijk om bepaalde delen van het paleis te bezoeken. Het gebouw is ook voorzien van prachtige kunstwerken. Een deel van de Koninklijke kunstcollectie is hier te bewonderen. Deze collectie bevat kunstwerken van grote kunstenaars zoals Claude Lorrain, Canaletto, Rembrandt, Rubens en Vermeer. Veel toeristen komen naar Buckingham Palace toe om de aflossing van de wacht te bekijken bij het hek. De erewacht die je kunt vinden bij het paleis staat symbool voor de functie van de functie van het hoofd van Defensie. Enkele keren per dag wordt deze wacht afgelost. In de ochtend zorgt dit voor een prachtige ceremonie die veel toeristen trekt. Dit is één van de tradities van het Britse hof die al jarenlang in stand is gehouden.

Buckingham Palace in Londen bezoeken: praktische informatie

Als je een bezoek wilt brengen aan Buckingham Palace, dan is dit zeker mogelijk. Je kunt het paleis vinden in het westen van het centrum. Je kunt hier gemakkelijk naartoe reizen met de bus of metro. Beide manieren zijn gemakkelijk en snel. Als je met de metro bent, dan kun je uitstappen bij metrohalte Victoria. Ook metrohaltes Green Park en Hyde Park zullen je in de buurt brengen van dit paleis. Als je de bus neemt, dan kun je het beste kiezen voor lijn 11,211 C1 if C10. Als je uitstapt bij de halte die Buckingham Palace Road heet, dan hoef je daarna nog maar een klein stukje te lopen.

Buckingham Palace: online tickets kopen

Door online je tickets te kopen voor een rondleiding in Buckingham Palace, kun je profiteren van de laagste prijs. In totaal kun je 19 State Rooms in het paleis bezoeken. Als je een ticket hebt gekocht, dan krijg jij de kans om het paleis met eigen ogen te bewonderen. Buckingham Palace is niet het hele jaar te bezoeken, je kunt er maar twee maanden per jaar terecht. Van 30 juli tot en met 25 september heb je de mogelijkheid om hier naar toe te gaan. De koninklijke familie is dan zelf op vakantie naar Schotland waardoor er mogelijkheid is om bezoekers hier rond te laten lopen. Een rondleiding door het paleis zal circa 2 tot 2,5 uur duren. Kinderen die jonger zijn dan 5 jaar, mogen het paleis gratis bezoeken. Per persoon zal je rekening moeten houden met een prijs vanaf 25 euro per persoon. Bepaalde leeftijdsgroepen kunnen profiteren van extra korting.

In dit artikel heb je meer gelezen over Buckingham Palace in Londen. Plan deze interessante bezienswaardigheid gedurende de dagen dat je in Londen bent. Bekijk de Top 14 bezienswaardigheden in Londen om de rest van je reis in te plannen.

Plaats een reactie