colosseum rome tickets

Colosseum in Rome bezoeken? Dit moet je weten

De wereld kan zich Rome niet zonder het Colosseum voorstellen. Het Colosseum in Rome is een amfitheater. Dit schitterende amfitheater uit de Romeinse Oudheid werd in het verleden gebruikt voor spannende en bloederige gevechten. Vaak met gladiatoren, maar ook met veel gevaarlijke dieren. Maar liefst 70.000 mensen konden hier tegelijkertijd genieten van een goed gevecht. Het Colosseum heeft een oppervlakte van 188 bij 156 meter. De totale omtrek van het Colosseum is 527 meter en het gebouw is maar liefst 49 meter hoog. Dit adembenemende gebouw in Rome trekt jaarlijks ontzettend veel bezoekers. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het Colosseum in Rome.

Het Colosseum in Rome

Het enorme amfitheater in Rome is wereldberoemd. Als je een bezoek brengt aan dit gebouw, dan is het handig om een plattegrond Colosseum Rome bij je te hebben. Het Colosseum heeft in totaal vier verdiepingen die je boven de grond kunt vinden. Vroeger organiseerde de keizer spelen in het Colosseum. Het Colosseum was bedoeld om de bevolking te amuseren. Er werden gladiatoren gevechten gehouden, maar ook gevechten met gevaarlijke dieren. Denk hierbij aan leeuwen en olifanten. De bevolking kreeg op deze manier steeds meer respect voor de keizer, hij organiseerde namelijk op deze manier hele geliefde evenementen voor het groot publiek. De zitplaats die de bezoekers kregen in het Colosseum, kregen ze op basis van hun sociale status. Mensen die arm waren, mochten helemaal boven in het Amfitheater plaatsvinden. De mensen die rijk en machtig waren, zaten helemaal onderaan in het Colosseum.

Het Colosseum in Rome: zo is het begonnen

In de Romeinse Tijd heerste er veel armoede. Toen keizer Nero heerste, ontstond er een enorme brand. Keizer Nero had geen medelijden met arme mensen in zijn bevolking. Destijds zeiden veel mensen dat keizer Nero deze brand had aangestoken om op deze manier ruimte te maken voor paleis waar hij zelf kon feesten. Hij gebruikte 80 hectare van het verbrande gebied om Domus Aurea te bouwen. Domus Aurea werd ook wel het gouden huis genoemd. In het Gouden Huis kon je zelfs een enorm beeld vinden van keizer Nero. Helaas kon keizer Nero zelf niet genieten van het paleis, hij overleed namelijk voordat het paleis klaar was voor gebruik. Alles veranderde toen keizer Vespasianus aan de macht kwam. Hij had hele andere ideeen en vond het Gouden Paleis geen goed idee. Het Gouden Paleis werd weggehaald en hij zorgde ervoor dat hier andere gebouwen kwamen die ook goed waren voor het volk. Hij was op de hoogte van de haat die de bevolking had voor de oude keizer en wilde anders zijn. Hij bouwde op deze grond ook het Colosseum. Het Colosseum was een cadeau van hem aan de bevolking. Het was een plek waar zijn volk terecht kon voor ontspanning. In het Colosseum werden gevechten gehouden, vaak met gladiatoren, maar ook met wilde dieren.

Het Colosseum: vrij entree voor het volk

Het volk bracht graag een bezoek aan het Colosseum. Zij konden zich hier amuseren en een leuke tijd beleven. De gladiatoren waren vaak slaven die verplicht werden getraind. Zij moesten tijdens spelen tegen elkaar vechten. Vaak tot de dood erop volgde. Mensen vochten tegen andere mensen, maar er werd ook veel gevochten met dieren. Ook waren er spelen waarbij dieren tegen andere wilde dieren vochten. De bevolking kon op verschillende manieren genieten van een gevecht, er waren namelijk zit- en staanplaatsen. Het Colosseum kon vrij bezocht worden door de bevolking, maar er was wel een indeling gemaakt. De arme bevolking mocht bovenaan plaatsvinden. De machtige en rijke mensen zaten vaak op grond niveau. In totaal was er ruimte voor 70.000 mensen in het Colosseum. Het amfitheater was ook zeer comfortabel. De mensen die hier een bezoek brachten, hoefden niet in de warme zon te zitten. Er werd namelijk een enorm doek gevestigd aan de bovenste ringen. Hierdoor konden de bezoekers comfortabel en koel genieten van de spelen in dit amfitheater. Bij alle uitgangen van het podium waren er wachters aanwezig die in de gaten hielden of alles goed ging. Het Colosseum was goed beschermd, om het gebouw heen was er ook een groot hekwerk. Op deze manier kon de keizer garanderen dat er geen dieren zouden ontsnappen. De meeste spelen eindigde met de dood van de zwakste vechter. Er zijn echter ook veel gevallen bekend waarbij de verliezer bleef leven. De keizer kon namelijk samen met het publiek beslissen of de zwakste vechter mocht blijven leven of niet.

Colosseum Rome tickets

Als je een bezoek wilt brengen aan het Colosseum in Rome, dan is het aan te raden om voor je reis al op zoek te gaan naar tickets. Online tickets kopen voor het Colosseum in Rome zorgt voor veel voordelen. Je kunt er namelijk veel tijd én geld mee besparen. Online kun je namelijk profiteren van de laagste entree Colosseum ticketprijs. Deze zal een stuk lager zijn dan als je daadwerkelijk in Rome op zoek gaat naar een ticket. Colosseum Skip The Line Ticket zorgt er ook nog eens voor dat je niet in de rij hoeft te staan. Zo bespaar je veel tijd en kun je direct genieten van deze schitterende bezienswaardigheid in Rome. Je kunt ook kiezen voor een tour, zo kun jij je bezoek aan Colosseum combineren met een bezoek aan Forum Romanum en Palatijn. Op deze manier kun je met een enkele ticket meerdere bezienswaardigheden bezoeken. Door op tijd al op zoek te gaan naar kaartjes Colosseum kun je dus profiteren van veel voordelen. Als je een ticket online hebt gekocht, dan kun je deze vaak offline opslaan. Zo hoef je niet te beschikken over een internetverbinding als jij de ticket bij het Colosseum in Rome wilt laten zien.

Ontdek Rome: nog veel andere bezienswaardigheden

Als je het Colosseum hebt bezocht in Rome, dan ben je nog lang niet klaar. In deze stad kun je namelijk ontzettend veel bezienswaardigheden vinden die de moeite waard zijn. Bekijk de Top 17 bezienswaardigheden in Rome om te bekijken hoe jij je stedentrip verder kunt invullen. Rome is geschikt voor iedereen, of je nu een liefhebber bent van kunst, historie of cultuur, in deze stad kun je alles vinden. Bekijk de bezienswaardigheden en plan een onvergetelijke reis naar Rome.

Plaats een reactie