coober pedy

Ervaar het outbackleven in Coober Pedy. Lees hier alles over hostels, klimaat en opaal stenen

In Australië kun je in het noorden van Zuid-Australië het stadje Coober Pedy vinden. Deze stad heeft 3.500 inwoners en ligt circa 846 kilometer ten noorden van Adelaide. Coober Pedy ligt in de outback en staat in Australië bekend als symbool van het harde outbackleven. Het is een kleine opaalmijnstad waar het overdag zelfs 60 graden kan worden. In de nacht kan dit weer helemaal dalen naar 0 graden. Ik vertel je graag meer over deze bijzondere stad in Australia.

Coober Pedy is uniek

In Coober Pedy heb je te maken met extreme omstandigheden. Dit is dan ook zeker niet een plek waar je heerlijk kunt relaxen, maar het is er wel erg uniek. Dit trekt veel toeristen aan. Aan het begin van het jaar ben je liever niet in Coober Pedy. Op dat moment heb je namelijk zware zandstormen in dit gebied. Je kunt in dit gebied weinig bomen vinden en de omgeving is er erg ruig. Als je hier als toerist een kijkje komt nemen, dan vraag jij je waarschijnlijk direct af of hier echt mensen wonen. Dit is namelijk bijna niet te geloven als je in dit gebied rondloopt.

Een bijzondere manier van leven

Coober Pedy heeft ondanks de slechte weersomstandigheden toch circa 3.500 inwoners. 70% van deze mensen heeft een unieke manier bedacht om de hitte overdag slim af te zijn. Deze mensen wonen namelijk ondergronds. Met hun eigen machines hebben de bewoners van deze stad ondergrondse winkels, kerken en zelfs hotels. Deze bijzondere manier van leven trekt veel nieuwsgierige toeristen, want het is wel erg uniek hoe hier geleefd wordt. Je zal het niet vaak meer tegenkomen gedurende je reizen.

Inkomsten uit opaalindustrie

De bewoners van Coober Pedy halen hun inkomsten uit de opaalindustrie. Ze zijn namelijk zelfs één van de populairste en grootste opaalproducenten die je ter wereld kunt vinden. Dit kleine stadje heeft dan ook zeker een impact op de wereld. Ook trekken deze opalen veel toeristen aan. Veel reizigers willen bijvoorbeeld zelf op zoek naar opalen of zijn benieuwd naar hoe dit in zijn werk gaat. Als je hier bent, is het ook interessant om eens een bezoekje te brengen aan de Underground Art Gallery.

Waar moet je overnachten in Cooper Pedy?

Als je een bezoek brengt aan Cooper Pedy, dan hoef je zeker niet voor het donker weg te zijn. Je hebt namelijk genoeg mogelijkheden om te overnachten in deze unieke stad. Ondergronds heb je namelijk ontzettend veel mogelijkheden om te overnachten. Je kunt hier bijvoorbeeld een camping vinden, maar ook als je in alle luxe wilt overnachten, kun je een kamer boeken in een vier sterren hotel onder de grond. Voor reizigers die liever boven de grond slapen, zijn er ook voldoende opties. Er zijn veel bed & breakfast hotels te vinden waar je kunt overnachten.

Filmindustrie geïnteresseerd in Cooper Pedy

Wat je hier tegenkomt in Cooper Pedy is bijzonder, dan hebben veel filmproducenten al ontdekt. De sfeer en omgeving is al door enkele bekende filmproducties gebruikt, denk hierbij aan films zoals Star Wars en Mad Max. De naam Coober Pedy komt van een Aboriginalwoord. Coober Pedy komt namelijk van ‘kupa pit’, dit betekent ook wel ‘hol van de witte man’. Deze naam is wel goed gekozen omdat de meeste mensen natuurlijk ook ondergronds wonen.

De langste hek ter wereld in Cooper Pedy

Als je naar Cooper Pedy gaat, dan kom je nog meer bijzondere bezienswaardigheden tegen. Hier kom je namelijk de langste hek ter wereld tegen die je kunt bewonderen. Deze hek wordt ook wel het ‘Dingo Fence’ genoemd en is maar liefst 5.614 kilometer lang. Het Dingo Fence loopt langs Cooper Pedy en is aan het begin van de 19de eeuw gebouwd. De bedoeling was om op deze manier een Australische dingo weg te houden bij de schapen die daar toen leefden.

Cooper Pedy is al met al een unieke en bijzondere plek om te bezoeken. De kans dat je dit al hebt gezien, is erg klein. Dit is ook de reden dat veel toeristen toch langs komen om hier een kijkje te nemen. Plan een dagje Cooper Pedy in als je reist door Australië. Je zal er zeker geen spijt van krijgen.

Plaats een reactie