frick collection new york

The Frick Collection in New York bezoeken

In de Upper East Side kun je The Frick Collection vinden. The Frick Collection is een museum die elke musea liefhebber interessant zal vinden. De oprichter van The Frick Collection, Henry Clay Frick, heeft een schitterende herenhuis laten bouwen waar je de mooiste kunstwerken kunt bewonderen. In dit museum kun je werk vinden van Europese kunstenaars, maar ook schitterende beeldhouwwerken en zelfs kunst op textiel en papier. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over The Frick Collection.

Over The Frick Collection

The Frick Collection is geen enorme museum. Je kunt het vinden in een mooie herenhuis waar de oprichter van het museum altijd heeft gewoond. Het is een stuk kleiner dan The Metropolitan Museum of Art en het Guggenheim, maar het is zeker een waardevol museum om te bezoeken. Probeer je daarom zeker niet te laten leiden door de afmeting van een museum. De oprichter van The Frick Collection was Henry Clay Frick. Hij is geboren op 1849 en uiteindelijk overleden in 1919. Henry was een succesvolle zakenman die goed werkte in de staal- en ijzerindustrie van Pittsburgh. De 40 laatste jaren van zijn leven stonden in het teken van kunst. Hij verzamelde enthousiast de mooiste kunstwerken. Uiteindelijk heeft hij in 1913 het schitterende herenhuis laten bouwen waar je de kunstwerken tegenwoordig nog allemaal kunt vinden. Het schitterende herenhuis kijkt uit over Central Park. Toen Frick nog leefde, wilde hij dat zijn huis en alle kunstwerken die je hier kon vinden, opengesteld zouden worden voor het grote publiek. Dit is uiteindelijk ook gebeurd. Het huis is inmiddels al meerdere malen verbouwd om alle kunstwerken een mooi plekje te kunnen geven.

The Frick Collection: bezienswaardigheden

In The Frick Collection valt er van alles te zien. Er is sprake van een vaste mooie collectie die altijd te bezoeken is. Daarnaast heb je af en toe ook speciale exposities die je kunt bewonderen. Je kunt in The Frick Collection van alles vinden:

  • Schitterende kunstwerken van Europese kunstenaars
  • Beeldhouwwerken
  • Werk op papier
  • Werk op textiel
  • Kunstwerken van keramiek

Als je hier als bezoeker komt, dan is het ook erg interessant om te bekijken hoe de familie Frick hier heeft gewoond. Er zijn veel kamers die nog exact hetzelfde zijn als toen de kamers nog gebruikt werden door de familie. Op deze manier maak je als bezoeker een reis door de tijd. Er is een audiogids verkrijgbaar zodat je alle informatie over het huis en de collectie kunt beluisteren als je in het museum bent.

The Frick Collection: handig om te weten

The Frick Collection is een museum die enthousiast bezocht wordt door toeristen én door de mensen uit New York zelf. Om deze reden kan het er behoorlijk druk worden. Wil je meer rust hebben als je het museum bezoekt, dan is het aan te raden om zo vroeg mogelijk naar The Frick Collection te komen. Op deze manier kun je de grootste drukte ontlopen. Als je een bezoek wilt brengen aan The Frick Collection, is het goed om te weten dat je hier van dinsdag tot en met zaterdag terecht kunt van 10.00 uur tot en met 18.00 uur. Op maandag is The Frick Collection gesloten. De openingstijden op de zondag zijn vanaf 11.00 uur tot en met 17.00 uur. Het adres van The Frick Collection is 1 East 70th Street.

The Frick Collection: tickets kopen

Een bezoek aan The Frick Collection kun je niet doen zonder tickets te bestellen. Het is aan te raden om je tickets gemakkelijk online te bestellen. Hiermee kun je niet alleen veel tijd besparen, je kunt vaak ook profiteren van een extra voordelige prijs. Als je de betaling hebt gedaan, dan zal jij via de app of e-mail een digitale voucher ontvangen. Deze digitale voucher kun je vervolgens bij de ingang van The Frick Collection gemakkelijk omwisselen voor een ticket waarmee je het museum kunt betreden. Heb je kinderen onder de 10 jaar? Dan is het goed om te weten dat zij het museum niet in mogen.

In dit artikel heb je meer gelezen over The Frick Collection. Als je in New York bent, is dit museum zeker een bezoekje waard. Ben jij een liefhebber van musea en wil je in New York andere interessante musea bezoeken? Bekijk dan de Top 19 Musea in New York die de moeite waard zijn. Daarnaast zijn er ook veel leuke activiteiten die je kunt doen en interessante bezienswaardigheden die je kunt bezoeken.

Plaats een reactie