gran canaria puerto rico

De leukste activiteiten in Puerto Rico, Gran Canaria

Puerto Rico is een badplaats in Gran Canaria die gebouwd is tegen een ravijn. Puerto Rico staat bekend om haar kunstmatige jachthaven en schitterende zandstranden. Als je vanuit de stranden omhoog kijkt dan zie je ontzettend veel hotels en appartementen. Toeristen komen graag naar Puerto Rico vanwege de rust. Vooral onder gezinnen is dit een populaire bestemming. In het centrum valt er genoeg te beleven voor de toeristen die op zoek zijn naar meer dan alleen rust. Ben je benieuwd naar de leukste activiteiten in Puerto Rico? In dit artikel lees je er alles over.

Gran Canaria: Puerto Rico een fijne strandvakantie

De meeste toeristen komen niet naar Puerto Rico vanwege de bezienswaardigheden. Die kun je hier namelijk bijna niet vinden. Voor mensen die op zoek zijn naar rust en ontspanning is dit echter een geweldige bestemming. Je kunt hier ook deelnemen aan interessante activiteiten. Het strand van Puerto Rico is zeer geschikt om heerlijk te zonnen en een verfrissende duik te nemen in het heldere water. In de buurt van het strand kun je veel gezellige terrasjes vinden waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje.

Gran Canaria: Puerto Rico heeft een geweldige ligging

Puerto Rico profiteer van een geweldige ligging, het ligt namelijk in een zeer gunstig deel van Gran Canaria. Het ligt aan de zuidkust waardoor dit gebied bijna geen last heeft van regenbuien. Puerto Rico kent dan bijna ook geen slecht weer. Omdat het ligt tussen veel heuvels, is Puerto Rico ook niet gevoelig voor wind. Voor jou als toerist is dit natuurlijk ideaal. De kans dat jouw vakantie aan het strand onderbroken moet worden vanwege slecht weer is dan ook minimaal.

Gran Canaria: Wat kun je hier beleven? Activiteiten en meer

Als je van plan bent om op vakantie te gaan naar Gran Canaria, dan is het handig om te weten wat je hier allemaal kunt verwachten. Hieronder kun je meer lezen over de leukste activiteiten in Puerto Rico en omgeving:

De haven van Puero Rico: walvistochten en vissen

Als je naar Puerto Rico gaat, dan is het haast onmogelijk om de populaire haven van de stad mis te lopen. Puerto Rico betekent ook ‘Rijke Haven’. Het is een schitterende haven waar veel avonturen voor toeristen beginnen. Vanuit deze haven kun je namelijk veel interessante activiteiten boeken. Een leuke activiteit is de walvistocht, Deze tocht duurt vaak circa 2,5 uur en brengt je naar de leefomgeving van deze bijzondere dieren. De meeste toeristen beschrijven deze activiteit als adembenemend. Het is een leuke manier om deze enorme zoogdieren van dichtbij te zien. Daarnaast kun je hier ook met een lijnboot naar Puerto de Mogan of Arguineguin.Vind je het leuk om te vissen en wil je graag een vis aan de haak slaan in Puerto Rico, dan is dit zeker mogelijk. Ervaren vissers kunnen je brengen naar plekjes waar je veel vissen kunt vangen. Dit is een leuke en ontspannen activiteit om te doen.

Puerto Rico: duiken

Liefhebbers van duiken zijn in Puerto Rico aan het juiste adres om een geweldige tijd te beleven. Kun je nog niet duiken, maar wil je dit wel graag leren? Dan moet je hier ook zijn. Hier kun je namelijk leren duiken. Je krijgt theorie- en praktijklessen en krijgt daarnaast ook de kans om ervaring op te doen op de lokale duiklocaties. Na deze cursus ben je helemaal klaargestoomd om zelf te gaan duiken in de omgeving.

Puerto Rico: dolfijnen spotten

In Puerto Rico heb je de kans om deel te nemen aan een boottocht die 2,5 uur duurt. Gedurende deze boottocht ga je dolfijnen spotten. Met de boot ga je naar een gebied waar dolfijnen regelmatig worden gespot. De tocht naar deze plek is schitterend. Heb je een dolfijn gespot? Dan zorgt de bemanning van de boot ervoor dat je zo dichtbij mogelijk kunt kijken en eventueel prachtige foto’s van de momenten kunt maken. Als je geluk hebt, spot je hier ook kleine walvissen.

Puerto Rico: snorkelen

Geniet jij ook zo van snorkelen? Dan zal jij je ogen niet geloven wat er allemaal te zien is in de wateren van Puerto Rico. De kleuren en bijzondere visjes zijn prachtig om te bekijken in het heldere water. Kun je niet snorkelen, maar wil je dit graag leren? In de omgeving van Puerto Rico zijn er genoeg instructeurs die je graag helpen om alle vaardigheden onder de knie te krijgen. Heb je alles geleerd, dan kun je onder begeleiding van een ervaren instructeur zelf gaan snorkelen. Het onderwaterleven van dit gebied is prachtig en zal zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Puerto Rico: Wig Wam Cocktail Bar

Ben je toe aan een drankje? Dan moet je bij Wig Wam Cocktail Bar zijn. Het is een gezellige bar met een fijne sfeer. Je kunt hier genieten van een groot assortiment aan drankjes en andere toeristen ontmoeten.

Puerto Rico: Neptuno

Als je naar het winkelcentrum gaat, helemaal achterin, kom je bij een minigolfbaan. Neptuno is een ruime plek waar je heerlijk kunt golven en tot rust kunt komen. Je kunt er schitterende beelden vinden. Wil je even bijkomen na het golven? Dan kan dit bij het parkje naast de golfbaan. In dit parkje kun je genieten van een bijzonder uitzicht met mooie palmbomen. Heb je kinderen? Dan kunnen zij zich ook vermaken op de vele speeltoestellen die hier staan.

Puerto Rico: wandelen naar Playa de los Amadores

Wandelen kan gedurende je vakantie in Puerto Rico altijd. Maak een wandeling richting Playa de los Amadores en geniet van het mooiste uitzicht van Puerto Rico. Je hebt vanaf bepaalde momenten een schitterende uitzicht over de blauwe zee. Dit is een geweldige plek om te genieten van een mooie zonsondergang. Hier kun je ook overnachten in het Gloria Palace Amadores Hotel.

In dit artikel kon je alles lezen over Puerto Rico, Gran Canaria. Breng je wensen met betrekking tot een vakantie in beeld en bekijk of Puerto Rico voor jou de juiste keuze is. Het is een rustige bestemming die zeer geschikt is voor mensen die willen ontspannen en tot rust willen komen.

Plaats een reactie