great barrier reef australie

Alles over snorkelen en vakanties in Great Barrier Reef Australia

Great barrier reef Australië is een gebied dat je zal doen verbazen en ligt in het noorden van Queensland. Het is het grootste bouwwerk dat gemaakt is door levende organismen. Bewonder in dit gebied 2.000 kilometer aan prachtige koraalriffen. Dit is een echt paradijs voor snorkelliefhebbers en ook liefhebbers van waterdieren kunnen zich hier helemaal uitleven. Hier kun je namelijk onder andere walvissen, dolfijnen en haaien vinden. Ik vertel je alles wat je moet weten over dit onovertroffen gebied.

Great barrier reef Australië: een adembenemend gebied

Het water in dit gebied is verbazingwekkend helder. In dit heldere water leven honderden soorten waterdieren. Denk bijvoorbeeld aan grote walvissen, haaien en dolfijnen. Ook zie je hier veel schildpadden rondzwemmen en kun je de mooiste tropische visjes bewonderen. Dit is een geweldige plek waar snorkelaars en duikers zich goed kunnen vermaken. Ook voor toeristen die het water liever niet ingaan bestaan er veel mogelijkheden om te genieten van dit prachtige gebied.

Great Barrier Reef Australië: Hoe kom je in dit gebied?

Als je naar de Great Barrier Reef Australië wilt reizen, is het goed om te weten hoe je hier het beste kunt komen. Het is aan te raden om te landen met het vliegtuig op het grote internationale vliegveld in Cairns. Deze stad kun je vinden in het noordoosten van Queensland. Als je al in Australië bent, dan kun je hier gemakkelijk komen. Vanuit een stad als Melbourne hoef je maar drie uur te vliegen naar dit prachtige gebied.

Great Barrier Reef Australië: het weer en beste reistijd

Great Barrier Reef ligt in een tropisch gebied. Om deze reden heb je het hele jaar aangename temperaturen. Vaak zal het niet kouder worden dan 25 graden. Dit is natuurlijk al een aangename temperatuur. Ook als je hier in de winter komt, kun je een mooie tijd beleven. In de maanden mei tot en met oktober blijft het namelijk ook vaak droog in dit gebied. Gedurende deze maanden kun je de meeste toeristen vinden in dit gebied. In de zomer is het er namelijk vaak te warm, om deze reden heb je hier gedurende deze periode ook vaak regen. Vooral in de maanden december tot en met februari kun je erg veel regen vinden in dit gebied. Je kunt dan verwachten dat het hier warm en vochtig is.

Great Barrier Reef Australië: overnachten

Het Great Barrier Reef kun je vinden over een uitgestrekt gebied. Het is om deze reden dan ook mogelijk om in diverse steden een plek te zoeken om te overnachten. Veel toeristen kiezen voor de stad Cairns. Hier kun je namelijk kiezen uit duizenden accommodaties en om deze reden kun je vaak ook in contact komen met andere reizigers die in dit gebied zijn om dezelfde redenen als jou.  Zo leer je veel lotgenoten kennen en misschien is het zelfs leuk om samen met hun dit gebied te verkennen. Ook als je liever alleen reist is dit een goede plek om te overnachten. Je kunt ook kiezen voor een kleine dorp aan de kust, Port Douglas of Airlie Beach.

Great barrier reef Australië: duiken

De bekendste duikers ter wereld hebben duiken in dit gebied op hun bucketlist staan. Het is namelijk bijna paradijsachtig om een duik te mogen maken in dit gebied. Het water is zo helder waardoor je alles in het water goed kunt bewonderen. De kleuren van de waterdieren zijn hierdoor nóg beter te zien in het water. Neem een duik en zwem langs de prachtige koraalriffen met de mooiste kleuren. Hier vallen ruim twee duizend soorten visjes te ontdekken. Denk aan bijzondere vissoorten zoals de clownbarbel. Tijdens het duiken bestaat de kans dat je ook dichtbij dolfijnen en walvissen kunt komen. Hier komt een grote droom voor veel duikers uit. Heb je altijd al willen zwemmen met dolfijnen? Dan is dit misschien je grote kans om deze droom tot werkelijkheid te brengen. Kun je niet duiken? Dan heb je zelfs de kans om in dit gebied te leren duiken. Hier worden ook veel duikcursussen aangeboden aan toeristen. Vaak duurt een dergelijke cursus vijf dagen en moet je hier wel wat geld voor neerleggen. Het voordeel is wel dat je met zo’n diploma overal in Australië mag duiken.

Snorkelen in Great barrier reef Australië

Als je niet wilt duiken, is snorkelen ook een mooi alternatief om de onderwaterwereld van Great Barrier Reef Australië te ontdekken. Snorkelliefhebbers zullen hier een geweldige tijd beleven. Dit is namelijk hét perfecte gebied om te snorkelen. Een mooi voordeel aan snorkelen in dit gebied, is dat je zonder diep te zwemmen al veel kunt bewonderen onder water. Al op ondiepe afstand kun je namelijk al prachtige koralen zien liggen. Dit maakt dit gebied heel interessant voor snorkelaars. De meeste dieren die in koraal leven, hebben licht nodig. Dit is de reden waarom je ze dicht bij de wateroppervlakte al kunt zien. Snorkelen en duiken is de beste methode om dit gebied het beste te verkennen. Kan je niet snorkelen? Dan heb je de mogelijkheid om hier in een korte cursus de basiskneepjes van het vak te leren.

Great barrier reef Australië: ga op een boot met glasbodem

Niet iedereen durft het water in om te snorkelen of te duiken, voor deze mensen bestaat er daarnaast nog een goede alternatief om toch veel mee te krijgen van dit gebied. Ze kunnen namelijk aan boord gaan van een boot met een glasbodem. Als je deelneemt aan zo’n boottocht, dan hoef je het water niet in om de mooiste waterdieren en koralen te bewonderen. Natuurlijk blijft een duik in het water of snorkelen de beste methode om dit gebied te verkennen, maar voor mensen die dit liever niet doen is dit een hele mooie alternatief.

Great Barrier Reef Australië is een echt paradijs op aarde. Voor snorkel- en duikliefhebbers is dit de perfecte plek om de onderwaterwereld van Australië te ontdekken. Hier staat je een geweldige onderwaterwereld te verwachten. Het is een gebied waarover overal ter wereld gepraat wordt als het mooiste gebied om te snorkelen of te duiken. Haal je snorkelspullen en duikpak uit de kans en reis naar dit gebied voor de allermooiste waterervaring ter wereld.

Plaats een reactie