guggenheim museum in new york

Het Guggenheim Museum in New York bezoeken

Het Guggenmuseum in New York is een museum met schitterende kunstwerken die je kunt vinden in een adembenemend gebouw. Het Guggenmuseum gebouw behoort zelfs tot de mooiste gebouwen die je ter wereld kunt vinden. De vaste kunstcollectie van het museum is al de moeite waard, maar daarnaast komen er ook veel interessante tijdelijke tentoonstellingen voorbij. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het Guggenheim Museum in New York.

Het Guggenheim Museum in New York: een unieke uitstraling

Het gebouw van het Guggenheim Museum ziet er op het eerste gezicht erg nieuw en modern uit. Dit beeld klopt echter niet, het gebouw is al in 1959 gebouwd. Een populaire Amerikaanse architect, Frank Loyd Wright, heeft dit gebouw ontworpen destijds. Hij heeft zich bezig gehouden met het ontwerpen van de bijzondere ringen die het gebouw een schitterende en unieke uitstraling geven. Vanwege de bijzondere uitstraling, is dit gebouw zelfs gebruikt voor de film Man in Black.

Het Guggenheim Museum in New York: Wat kun je hier zien?

In het Guggenheim Museum kun je de Guggenheim collectie en Thannhouser collectie bewonderen. Guggenheim Collections bevat kunstwerken uit het vroeg modernistische segment. Deze collectie bevat onder andere kunstwerken van grote kunstenaars zoals Piet Mondriaan en Marc Chagall. De Thannhouser collection heeft een bijzonder verhaal. De Duitse Thannhousers waren kunsthandelaren die erg succesvol waren. Ze hebben een geweldige collectie opgebouwd met werk van kunstenaars zoals Picasso en Vincent van Gogh. Uiteindelijk hebben ze deze collectie aan het Guggenheim Museum geschonken.

Het Guggenheim Museum in New York: tijd voor een hapje en drankje

In het museum kun je ook terecht voor een hapje en drankje met een schitterend uitzicht op het Central Park. Hiervoor moet je naar de coffee corner in het museum. Er worden hier verschillende soorten koffie’s geschonken en je kunt er koek of gebak bij bestellen. Als je echt goed wilt eten, kun je ook terecht bij The Wright. Dit restaurantje kun je vinden aan 88th Street en heeft een heerlijk menu. Je zal hiervoor wel weer naar de begane grond moeten.

Het Guggenheim Museum in New York: tickets kopen

Als je naar het Guggenheim Museum wilt, is het aan te raden om je tickets online te kopen. Op deze manier kun je vaak profiteren van een extra voordelige prijs en daarnaast kun je er ook veel tijd mee besparen. Als jij je ticket online koopt, dan ontvang je een digitale voucher via de app of via een e-mail. Deze voucher kun je vervolgens bij het museum gemakkelijk omwisselen voor een ticket. Beschik je over een Explorer Pass, de New York Pass of de New York CityPASS? Dan is het goed om te weten dat je dan geen ticket hoeft te kopen voor dit museum. De entree voor dit museum zich hier namelijk bij inbegrepen.

Het Guggenheim Museum in New York: handig om te weten

Wat betreft de openingstijden van het museum is het een aanrader om dit van te voren even goed te bekijken. Doordeweeks en in het weekend worden er namelijk andere openingstijden gehanteerd. Om niet voor gesloten deuren te staan, is het verstandig om je goed voor te bereiden. Maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag is het museum geopend vanaf 10.00 uur tot en met 17.45 uur. Op dinsdag en zaterdag is het museum wat langer open, op deze dagen kun je hier terecht vanaf 10.00 uur tot en met 20.00 uur.

In dit artikel heb je meer gelezen over Het Guggenheim Museum. Als je in New York bent, is dit museum zeker een bezoekje waard. Ben jij een liefhebber van musea en wil je in New York andere interessante musea bezoeken? Bekijk dan de Top 19 Musea in New York die de moeite waard zijn. Daarnaast zijn er ook veel leuke activiteiten die je kunt doen en interessante bezienswaardigheden die je kunt bezoeken.

Plaats een reactie