het international center photography new york

Het International Center of Photography in New York bezoeken

Het International Center of Photography in New York draait helemaal om fotografie. Je kunt het vinden in Lower Manhattan. Als je een liefhebber bent van fotografie is dit dan ook echt een aanrader. Het International Center of Photography in New York bestaat officieel uit een school, een museum en een onderzoekscentrum. Dit instituut is wereldwijd populair en zal je voornamelijk veel informatie over fotografie geven en de beheersing van dit vak. In dit artikel lees je alles over het International Center of Photography.

Het International Center of Photography in New York

Het International Center of Photography is in 1974 opgericht. De oprichter van dit museum was Cornell Capa. Als je een kenner bent op het gebied van fotografie, dan zal je de achternaam waarschijnlijk wel herkennen. Hij is namelijk de broer van de wereldberoemde fotograaf Robert Capa. Hij heeft een instituut opgezet die tegenwoordig waardevolle kennis bezit die wereldwijd toonaangevend is. Het museum is niet erg groot, maar is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Het Het International Center of Photography heeft het werk van ruim 3.000 kunstenaars en fotografen weten te delen met het grote publiek. Dit wordt niet allemaal tegelijkertijd gedaan. Het museum zelf is niet ontzettend groot, vaak worden er namelijk maar enkele exposities op hetzelfde moment gedeeld met de bezoekers. De exposities die er te zien zijn, zijn wel vaak van fotografen en kunstenaars die erg populair zijn.

Het International Center of Photography in New York: wat kun je hier zien?

Cornell Capa heeft ter ere van zijn broer, Robert Capa, dit bijzondere museum opgericht. Zijn werk, maar ook van andere bekende fotografen zoals Chim, Dan Weiner en Werner Bischof, behoren tot de vaste collectie van het museum. Je kunt er ook werk vinden van onder andere Lisette Model en Henri Cartier-Bresson. In het International Center of Photography  staat de Amerikaanse en Europese documentatiefotografie centraal. Hierbij gaat het dan vooral om Amerikaanse en Europese documentatiefotografie uit de 20ste eeuw. Tegenwoordig worden er steeds meer soorten kunst gedeeld met het publiek. Je kunt er nu onder andere ook sociale media kunst vinden en ook wordt er aandacht gegeven aan de traditionele vormen van fotografie.

Het International Center of Photography New York: handig om te weten

Voor dit museum hoef je niet een hele ochtend of middag te plannen. Als je de tijd neemt, dan kun je hier al klaar zijn in circa drie kwartier. Veel bezoekers combineren een bezoekje aan dit museum met een bezoek aan het New Museum die je in de buurt kunt vinden. Het is ook heerlijk om in het International Center of Photography tussendoor even te ontspannen in het museumcafé Maman. Hier kun je ook terecht voor een heerlijke verse lunch. In het International Center of Photography kun je ook een leuke boekenwinkel met interessante boeken vinden. Als je een bezoek wilt brengen aan dit museum is het goed om te weten wat de openingstijden van het museum zijn. Maandag kun je hier helaas niet terecht. Dinsdag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag kun je hier naar toe vanaf 10.00 uur tot en met 18.00 uur. Donderdag is het geopend van 10.00 uur tot en met 21.00 uur. Je kunt het International Center of Photography in New York vinden aan 250 Bowery.

Het International Center of Photography New York: tickets kopen

Het is aan te raden om een ticket voor Het International Center of Photography in New York online aan te schaffen. Als je online je ticket koopt, dan kun je profiteren van een extra lage prijs en daarnaast zal het je ook veel tijd besparen. Het is goed om rekening te houden met een ticketprijs van circa 14 dollar per persoon. Heb je een ticket gekocht, maar is er toch iets tussengekomen waardoor jij dit museum niet kunt bezoeken? Dan is het goed om te weten dat je al je geld terug kunt krijgen als je minimaal 24 uur vóór startdatum van de activiteit een annulering doet.  Het is verstandig om altijd even te informeren als je in deze situatie terechtkomt. Beschik je over een New York Pass, dan is het goed om te weten dat je geen losse ticket meer hoeft te kopen. Hier zit namelijk de entree voor het International Center of Photography bij inbegrepen.

In dit artikel heb je meer gelezen over het International Center of Photography. Als je in New York bent, is dit museum zeker een bezoekje waard. Ben jij een liefhebber van musea en wil je in New York andere interessante musea bezoeken? Bekijk dan de Top 19 Musea in New York die de moeite waard zijn. Daarnaast zijn er ook veel leuke activiteiten die je kunt doen en interessante bezienswaardigheden die je kunt bezoeken.

Plaats een reactie