het tenementmuseum new york

Het Tenementmuseum in New York bezoeken

Als je een bezoek brengt aan het Tenementmuseum in New York, dan gaat er een nieuwe wereld voor je open wat betreft de geschiedenis van de immigranten in New York. In dit museum ga je even terug in de tijd, naar 1863 tot 1935. Gedurende deze jaren woonden in het appartementencomplex waar je nu het museum kunt vinden circa 7.000 immigranten. Deze immigranten hadden meer dan 20 diverse nationaliteiten. Het Tenementmuseum heeft haar deuren geopend in 1988 en kun je vinden in de Lower East Side, op 97 Orchard Street. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het Tenementmuseum in New York.

Het Tenementmuseum in New York

In dit museum krijg je een bijzondere en unieke kijk op de geschiedenis van New York. In het Tenement Museum kun je diverse tours maken. Elke tour heeft een eigen verhaal en is bijzonder om te ervaren. Tijdens de verschillende tours zal een ervaren gids je alles vertellen over de geschiedenis van immigranten in New York. Voor deze groep immigranten was het niet gemakkelijk in New York. Ze vonden het lastig om te wennen aan hun nieuwe identiteit, moeten hard werken en leefden vaak onder hele slechte woonomstandigheden. Meestal was er geen elektriciteit, stromend water en gas. Dit was niet gemakkelijk leven. Met veel mensen zaten ze in te kleine woonruimtes en moesten zij zich staande houden. Soms moest één toilet gedeeld worden met tientallen andere gezinnen. In het museum krijg je veel verhalen te horen en ga je met een enorme dosis aan informatie weer weg uit het museum.

Het Tenementmuseum in New York: kennis maken met het museum

Het Tenementmuseum kun je alleen maar onder begeleiding van een gids boeken. Je kunt hier dus niet zelfstandig even een kijkje nemen. Er zijn verschillende rondleidingen in het Tenementmuseum die je kunt doen. Je kunt kennis maken met de bewoners van het appartementscomplex uit die tijd. Dit is een bijzondere situatie waarbij acteurs de bewoners naspelen. Hierdoor krijg je als toerist een ontzettend goed beeld van hoe het er destijds aan toe ging. Daarnaast kun je natuurlijk een kijkje nemen in het appartementencomplex op 97 Orchard Street. Tot slot heb je ook de mogelijkheid om door Lower East Side te wandelen. Deze wandeling zal je stap bij stap laten zien hoe de wijk is gevormd door de immigratie uit die tijd. Welke manier je ook kiest om kennis te maken met het Tenementmuseum, alle manieren geven je een goed beeld hoe het er destijds aan toe ging.

Het Tenementmuseum in New York: welke tour kies jij?

Als je een bezoek wilt brengen aan het Tenementmuseum in New York, dan zijn er diverse tours waar je uit kunt kiezen. Hieronder kun je meer lezen over de populairste tours van het museum:

Sweatshop Workers
Gedurende deze tour zal je een bezoek brengen aan Familie Levine (Pools) en familie Rogarshevsky (Litouwse). Deze gezinnen hadden op 97 Orchard Street een kledingzaak. Gedurende deze tour lees je hoe lastig het was voor de immigranten om een goede balans te houden tussen gezin, werk en geloof. De duur van deze rondleiding is circa 60 minuten en de aanbevolen leeftijd is 8+.

Shop life
Tijdens deze tour zie en leer je ontzettend veel over de winkels die je vroeger kon vinden in de kelder van het appartementencomplex. Deze tour zorgt ervoor dat je kennis kunt maken met meerdere personen die eigenaar waren van een winkel destijds. De duur van deze rondleiding is circa 90 minuten en de aanbevolen leeftijd is 12+.

Exploring 97 Orchard
Deze rondleiding zal zorgen voor een  bijzondere ervaring. Je zal namelijk een kijkje krijgen achter de schermen van het Tenementmuseum. Want hoe zijn we aan alle informatie gekomen die we tegenwoordig hebben over 97 Orchard? Tijdens deze rondleiding hoor en zie je meer over hoe archeologen en andere deskundigen alles hebben aangepakt. De duur van deze rondleiding is circa 90 minuten en de aanbevolen leeftijd is 12+.

Hard Times
Dit is een rondleiding die je goed kan laten zien hoe moeilijk het destijds was voor de immigranten. Deze rondleiding bevat een bezoek aan het huis van de Duits-Joodse familie Gumpertz. In 1873 brak er paniek uit en verdween haar man plotseling. De periode hierna bestond uit faillissementen en depressies en was het erg moeilijk voor de mensen om moedig verder te gaan. De duur van deze rondleiding is circa 60 minuten en de aanbevolen leeftijd is 8+.

Irish Outsiders
De immigranten in New York waren jaarlijks bezig met verhuizen. Tijdens deze tour hoor je het verhaal van de familie Moore. De duur van deze rondleiding is circa 60 minuten en de aanbevolen leeftijd is 12+.

Het Tenementmuseum in New York: tickets kopen

Als je een bezoek wilt brengen aan het Tenementmuseum in New York, dan heb je hier tickets voor nodig. Het is aan te raden om de tickets van te voren al online te bestellen. Op deze manier kun je namelijk veel geld en tijd besparen. Online kun je vaak de verschillende tours bekijken en direct een boeking doen. Vervolgens kun je in het museum gemakkelijk aangeven dat je al voorzien bent van een ticket. Zorg er wel voor dat je ruim op tijd aanwezig bent in het museum. Omdat er vaak meerdere deelnemers zijn, kunnen ze niet lang wachten op alle deelnemers om van start te gaan. Het is zeker een aanrader om ruim van te voren aanwezig te gaan, in het museum kun je namelijk ook een leuke souvenir winkel vinden waar je nog even kunt rondsnuffelen. Heb je tijd over? Dan zal je bij de ingang ook een introductiefilm kunnen bekijken. Deze introductiefilm is leerzaam en vertelt je precies hoe de oprichting van dit museum heeft plaatsgevonden.

Het Tenementmuseum in New York: handig om te weten

Als je een bezoek brengt aan het Tenementmuseum in New York, is het goed om op de hoogte te zijn van de openingstijden. Van vrijdag tot en met woensdag kun je het museum bezoeken vanaf 10.00 uur tot en met 18.30 uur. Donderdag kun je hier wat langer terecht, dan kun je van 10.00 uur tot en met 20.30 uur blijven in het museum.

In dit artikel heb je meer gelezen over het Tenementmuseum in New York. Als je in New York bent, is dit museum zeker een bezoekje waard. Ben jij een liefhebber van musea en wil je in New York andere interessante musea bezoeken? Bekijk dan de Top 19 Musea in New York die de moeite waard zijn. Daarnaast zijn er ook veel leuke activiteiten die je kunt doen en interessante bezienswaardigheden die je kunt bezoeken.

Plaats een reactie