het weer in fuerteventura

Een zonvakantie naar de Canarische Eilanden? Alles over het weer in fuerteventura

Het weer in Fuerteventura is gunstig en bijna altijd droog. Dit is het soort weer dat ook voorkomt op de andere vulkanische eilanden. Fuerteventura is na Tenerife het grootste eiland van de Canarische Eilanden. In het voor- en najaar is Fuerteventura extra populair als vakantiebestemming. Op zoek naar een zonvakantie naar de Canarische Eilanden? In dit artikel lees je alles over het weer in fuerteventura.

Waarom naar  Fuerteventura?

Op Fuerteventura kun je genieten van zon, zee en strand, maar er is natuurlijk nog veel meer te beleven. Fuerteventura heeft ook een rijke cultuur en geschiedenis. Hier kun je veel van zien en ervaren gedurende bezoekjes aan historische dorpjes en interessante musea. Vind je het leuk om wat actiever bezig te zijn? Dan heb je ook de kans om deel te nemen aan de populaire watersporten. Omdat er op Fuerteventura regelmatig sprake is van harde wind,  is dit een geweldige plek om bijvoorbeeld te surfen en te zeilen. Toeristen die het leuk vinden om zelf met de fiets of te voet het eiland te ontdekken, zullen erg blij zijn met de omgeving van Fuerteventura. De omgeving is hier namelijk erg geschikt voor. Het landschap is erg diverse waardoor een fietstocht of wandeling erg interessant kan zijn. Op het enige moment kom je op een lege woestijnvlakte met vooral veel zand en vulkanisch gesteente en een tijd verder kom je op een tropische plek met prachtige plantensoorten. Fuerteventura  is een vakantiebestemming die zeker niet zal zorgen voor verveling. Hieronder kun je in een kort overzicht lezen waarom een bezoek aan Fuerteventura zeker de moeite waard is:

  • In Fuerteventura kun je heerlijk winkelen
  • In de vele oude dorpjes kun je genieten van cultuur en geschiedenis
  • Je kunt hier veel oude gebouwen zoals kerken en paleisjes vinden
  • Wil je graag avontuur? Dan kun je de Pico de la Zarza beklimmen. Deze hoge berg ligt in één van de 3 natuurparken in Fuerteventura
  • In veel leuke winkeltjes kun je genieten van heerlijke ambachtelijke producten en verse lekkernijen. Wat je niet mag missen? De geitenkaas en tortilla’s zijn heerlijk in dit gebied.

Het weer in Fuerteventura : hoe zit dat?

Als je op vakantie gaat, dan wil je natuurlijk graag weten hoe het zit met het weer. Je wilt natuurlijk gedurende je vakantie niet zitten in extreme regenbuien, maar lekker genieten van zon, zee en de prachtige omgeving. In onderstaande tabel hebben wij kort en krachtig neergezet welke minimale en maximale temperaturen je kunt verwachten per maand:

Maand Temperatuur Fuerteventura
Januari 15-20
Februari 14-20
Maart 15-21
April 15-22
Mei 16-23
Juni 18-25
Juli 20-27
Augustus 20-27
September 20-27
Oktober 19-25
November 17-24
December 15-21

In dit artikel heb je alles kunnen lezen over het weer in Fuerteventura . Fuerteventura is een geweldige vakantiebestemming met een droog klimaat, het weer is dan ook bijna altijd gunstig. Je kunt er genieten van prachtige weer en een rijke historie en cultuur. Toeristen die het niet fijn vinden om stil te zitten, hoeven zich hier niet te vervelen. De omgeving leent zich erg goed voor extreme watersporten en ook met wandelen en fietsen zit je hier helemaal goed. Een vakantie naar Fuerteventura  zal zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Plaats een reactie