het whitney museum in new york

Het Whitney Museum in New York bezoeken

Het Whitney Museum in New York is vernoemd naar Gertrude Vanderbilt Whitney. Dit is de oprichtster van het museum. Als je een liefhebber bent van moderne Amerikaanse kunst, is het zeker interessant om hier naar toe te gaan. In 1931 werd dit museum geopend voor Amerikaanse kunstenaars die nieuwe en bijzondere ideeën hadden, maar geen podium konden vinden voor hun werk. Het Whitney Museum was voor deze kunstenaars een goede manier om hun werk te delen met het grote publiek. In dit artikel kun je alles lezen wat je moet weten over het Whitney Museum.

Over Het Whitney Museum in New York

In het Whitney Museum kun je vooral veel Amerikaanse moderne kunst uit de 20ste eeuw bewonderen. De vaste collectie van dit museum is enorm, je kunt hier maar liefst 21.000 werken vinden. Deze werken zijn gemaakt door meer dan 3.000 kunstenaars. De kunstwerken bieden je veel variatie. Behalve schilderijen, kom je hier ook veel films, beeldhouwwerken, tekeningen en prints tegen. Als kunst liefhebber zal jij je hier dus geen enkel moment vervelen. Veel toeristen komen naar het museum om kunstwerken van Jeff Koons te bekijken. In het verleden is hier een expositie geweest van Koons die ontzettend veel indruk heeft gemaakt op bezoekers. In de vaste collectie kom je hier nog steeds enkele interessante werken van Jeff Koons tegen die de moeite waard zijn.

Het Whitney Museum: grootste expositieruimte New York

The Whitney Museum is in totaal al vier keer verhuisd. Je kunt het museum nu vinden in het Meatpacking District. Het gebouw van Het Whitney  is ontworpen door Renzo Piano. Het entree is zwevend en brengt je naar een schitterende binnentuin. Je kunt een lobby gallery vinden op de begane grond. Deze is kosteloos te bezoeken. De vaste collectie van Het Whitney Museum kun je vinden op de eerste en tweede verdieping van het gebouw. De tijdelijke exposities kun je tot slot vinden op de bovenste verdieping van het gebouw. Het gebouw heeft een adembenemend uitzicht op de High Lane. In het nieuwe pand heb je ook de grootste expositieruimte in heel New York, zonder pilaren. Hier kun je genieten van maar liefst 1.700 m2 aan schitterende kunst. Wil je graag een souvernir kopen voor thuis? Dan kun je op de begane grond de museumwinkel vinden waar je iets leuks kunt kopen. Ook als je zin hebt in een hapje of drankje kom je in dit museum aan je trekken. Op de bovenste verdieping kun je een cafe vinden en op de begane grond is er ook een restaurant aanwezig waar je lekker kunt eten.

Het Whitney Museum in New York: handig om te weten

Het museum is maandag, woensdag, donderdag en zondag te bezoeken vanaf 10.30 uur tot en met 18.00 uur. Vrijdag en zaterdag kun je wat langer genieten van Het Whitney Museum, je kunt er dan terecht van 10.30 uur tot en met 22.00 uur. Je kunt het museum vinden aan 99 Gansevoort Street. Heb je tijd over? Dan is het een aanrader om eens een wandeling te maken door een schitterende park, High Line Park, die je in de buurt kunt vinden. Als je liever niet in het museum wilt eten, dan kun je ook naar de Chelsea Market in de buurt. Chelsea Market is een overdekt stukje waar je ontzettend veel kraampjes kunt vinden met de lekkerste gerechten. Voor iedereen is hier wel wat lekkers te vinden.

Het Whitney Museum in New York: tickets kopen

Als je een bezoek wilt brengen aan Het Whitney Museum in New York, dan is het aan te raden om je tickets online te kopen. Het online kopen van je tickets brengt meerdere voordelen met zich mee. Allereerst kun je profiteren van een extra voordelige prijs en daarnaast zal je hiermee ook veel tijd besparen. Nadat je online de betaling hebt gedaan, zal je via de app of e-mail een digitale voucher ontvangen. Deze digitale voucher kun je vervolgens bij de ingang van het Whitney museum omwisselen voor een ticket waarmee je het museum kunt betreden. Heb je een New York Pass of Explorer Pass gekocht? Dan kun je hiermee het museum extra voordelig betreden.

In dit artikel heb je meer gelezen over het Whitney Museum. Als je in New York bent, is dit museum zeker een bezoekje waard. Ben jij een liefhebber van musea en wil je in New York andere interessante musea bezoeken? Bekijk dan de Top 19 Musea in New York die de moeite waard zijn. Daarnaast zijn er ook veel leuke activiteiten die je kunt doen en interessante bezienswaardigheden die je kunt bezoeken.

Plaats een reactie