high line new york

High Line Park in New York bezoeken? Hier lees je er alles over

Midden in Manhattan kun je het schitterende High Line Park vinden. Dit park kun je vinden op een verhoogde treinrails parallel aan 10th avenue. Deze treinrails is maar liefst 2,3 kilometer lang. Het park is lang en uitgestrekt en trekt jaarlijks ontzettend veel bezoekers. Miljoenen mensen komen een kijkje nemen in dit park als ze in New York zijn. Het park is groot en loopt van Meatpacking District tot ongeveer Hudson Yards. In het park kun je meer dan 120 verschillende soorten bomen en planten vinden. Denk  je af en toe op de vloer een stuk spoorrails te zien? Dit is ook daadwerkelijk zo. Op sommige plekken kun je in de vloer nog de oude spoorrails, wissels en grind ontdekken. Veel bezoekers worden op deze manier ontzettend nieuwsgierig naar de geschiedenis van High Line Park. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over High Line Park in New York.

High Line New York

Als je naar de High Line gaat in New York, dan kun je een geweldige groene omgeving verwachten. Je kunt er genieten van grote bomen, verschillende plantsoorten en bloemen met de mooiste kleuren. Het mooiste is dat je High Line Park geheel gratis kunt bezoeken.  Manhattan kan behoorlijk druk worden, dus dan is het erg fijn dat je hier even terecht kunt om heerlijk tot rust te komen en te genieten van de ontspannende omgeving. Als je in het park bent, dan is het uitzicht dat je hebt op de Hudson River en Manhattan adembenemend. Voor als je hier bent gedurende de beste reisperiode, zal jij je ogen uitkijken als je al die mooie bloemen en planten ziet. Alles staat dan in de High Line Park volop in bloei. Dit is vanaf eind maart tot eind oktober. Wandel of fiets door dit schitterende park en ontdek New York op deze manier.

The High Line Park: een bijzondere locatie

In de jaren 30 van de vorige eeuw werd er een verhoogde treinrails aangelegd. Vanaf 1934 werd deze treinrails vooral gebruikt om vlees en gevogelte te vervoeren in Manhattan. Op een gegeven moment werden vlees en gevogelte niet meer op deze manier vervoerd en werd de treinrails van ruim 2,6 km in 1980 niet meer gebruikt.

High line park : de kosten

Toen de treinrails niet meer gebruikt werd, gingen de mensen op zoek naar een manier om toch creatief gebruik te maken van deze rails. Het idee kwam om er een park van te maken. In 2003 vond er een begroting plaats en hier kwam uit dat het High Line Park ongeveer 150 miljoen dollar zou kosten. Voor de stad was dit een ontzettend hoog bedrag. Toen bleek dat er in die periode meer belasting werd verwachht vanwege de stijgende huizenprijzen, heeft de stad toch besloten om dit adembenemende park aan te leggen. High Lane Park is aangelegd in drie stappen. Deel 1 van het park was in 2009 klaar. Deel 2 werd in 2011 geopend voor het publiek en in 2014 konden bezoekers ook genieten van deel 3.

High Line Park positief voor Manhattan

Toen High Line Park helemaal was aangelegd, zorgde dit voor een enorme opleving van Manhattan. Veel toeristen, maar ook de locals vinden het heerlijk om in dit park te ontspannen en te genieten van de omgeving. Elk jaar weten er meer dan 5 miljoen bezoekers High Line Park te vinden. Vanaf 2015 kun je bij de ingang van High Line park ook een bezoek brengen aan het Whitney Museum. Voor toeristen is Manhattan op deze manier nóg aantrekkelijker om te bezoeken. De meeste toeristen komen hier omdat ze erg benieuwd zijn naar de vormgeving van dit park. High Line Park heeft een vloer waar je af en toe zelfs de oude spoorrails in kunt terugvinden. Dit is natuurlijk erg mooi om te zien als je meer weet over de geschiedenis van dit park.

High Line Park: ga voor een tour

Als je meer wilt weten over de geschiedenis van dit bijzondere park, is het mogelijk om te kiezen voor een wandeltour door het park. Tijdens deze tour maak je kennis met de mooiste plekjes en krijg je daarnaast ook erg veel informatie over de geschiedenis van het park. De geschiedenis van de High Line Park gaat tot wel 1847. In tussentijds zijn er erg veel nieuwe gebouwen gebouwd. Op sommige plekken loopt het park ook onder deze nieuwe gebouwen door. De High Line Park Wandeltour zal circa 2 uur duren. Tijdens deze wandeltour krijg je onder andere meer informatie over de flora van het park en zal je ook naar de White Star Pier gaan. De White Star Pier is een hele bijzondere plek. Op deze plek kwam de overlevenden van de Titanic namelijk aan. Grote liefhebbers van Oreo koekjes brengen hier ook graag een bezoek aan de Nabisco fabriek. In de Nabisco fabriek is dit populaire koekje namelijk uitgevonden.

High Line Park: alles wat je moet weten

Als je graag een bezoek wilt brengen aan het High Line Park, dan is het aan te raden om dit park te bezoeken gedurende de lente en zomer. Tijdens deze twee seizoenen is het park adembenemend en kun je genieten van een schitterende natuur. In de herfst en winter kun je minder genieten van planten en bloemen, maar blijft High Line Park populair vanwege het prachtige uitzicht dat je vanaf hier hebt over de stad. Er zijn verschillende uitkijkpunten in dit park die zeker de moeite waard zijn. Je kunt het park vinden in het westen van Manhattan. Je hoeft geen tickets te kopen om High Line Park te bezoeken. Je kunt dit park gratis betreden. Het is goed om te weten dat er wel openingstijden zijn. Deze kunnen per maand anders zijn:

  • Van december tot en met maart is het park geopend vanaf 7.00 tot 19.00 uur.
  • Van april tot en met mei en oktober tot en met november is het park geopend vanaf 7.00 tot 22.00 uur.
  • Van juni tot en met september is het park geopend van 7.00 tot 23.00 uur.

Ontdek New York verder

Behalve het schitterende high line park in New York, is er nog veel meer te ontdekken in deze mooie stad. Dan zijn er verschillende bezienswaardigheden en attracties waar je naar toe kunt. De volgende artikelen zijn interessant om te bekijken als inspiratie:

Plaats een reactie