hoofdstad canada

Alle informatie over de hoofdstad Ottawa van Canada

In het noorden van Noord-Amerika kun je het land Canada vinden. De hoofdstad van dit bijzondere land is Ottawa. Naast Ottawa kun je in Canada veel steden vinden die wereldwijd populair zijn. Denk hierbij aan steden zoals Montreal, Toronto en Vancouver. Canada heeft wereldwijd een bijzondere positie, het is namelijk na Rusland het grootste land ter wereld. Canada is bijna net zo groot als Europa. Als je Canada wilt vergelijken met Nederland, dan moet je er ongeveer rekening mee houden dat Canada circa 240 keer zo groot is. Ik vertel je alles over Ottawa, de adembenemende hoofdstad van Canada.

Hoofdstad canada: algemene informatie en beste reistijd

Ottawa is al sinds 1857 de hoofdstad van het mooie Canada. De hoofdstad van Canada kun je vinden aan de rivier Ottawa. Deze kun je vinden in het zuidoosten van de provincie Ontario. De stad heeft ruim 900.000 inwoners en hier wordt vooral Engels en Frans gesproken als moedertaal. Omdat Ottawa de federale hoofdstad is van Canada, kun je in de hoofdstad vooral veel regeringsgebouwen vinden. Als je wilt reizen naar deze mooie stad, dan wil je natuurlijk weten wat de beste reistijd is voor Ottawa. Je wilt namelijk het maximale uit je reis halen. Je kunt het beste reizen naar Ottawa gedurende de maanden mei, juni, juli, augustus en september. Ook oktober is nog een goede maand om te genieten van het mooie Canada. Op deze manier bezoek je Canada gedurende een periode van aangename temperaturen. Ga je juist voor een mooie wintersportvakantie? Dan kun je het beste naar Ottawa reizen in januari, februari en december. De beste reistijd is dus ook afhankelijk van wat je precies zoekt in een vakantie.

Hoofdstad Canada: het klimaat

Als je naar Ottawa reist, dan krijg je te maken met een vochtig continentaal klimaat. In juli heb je te maken met temperaturen die rond de 26,5 graden Celsius liggen. Canada kent ook koude perioden, in januari kan het soms wel tot -14 graden vriezen. Als je reist naar Ottawa in de zomer, dan kun je genieten van een warme, maar vochtige zomer. Het is heel normaal als het in Ottawa 30 graden Celsius wordt in de zomer. Als je in de winter een bezoek brengt aan de hoofdstad van Canada, dan is het zeker verstandig om een dikke winterjas mee te nemen. Hier kun je namelijk veel sneeuw verwachten. Per jaar sneeuwt het soms wel 224 centimeter.

Hoofdstad Canada: populaire bezienswaardigheden

Als je een bezoek brengt aan Ottawa, dan zijn er bepaalde zaken die je echt gezien moet hebben. Je kunt hier veel gebouwen vinden van de regering en daarnaast kan een musea liefhebber zich hier ook erg goed vermaken. Ik vertel je meer over de absolute hoogtepunten van de hoofdstad van Canada.

Parlementsgebouw in Ottawa

Ottawa is de federale hoofdstad van Canada, hier kom je dan ook veel regeringsgebouwen tegen. Je kunt hier onder andere het populaire parlementsgebouw vinden. Als je de kans krijgt is het zeker interessant om hier eens een kijkje te nemen. Ga naar het Parliament Hill, hier kun je de gebouwen vinden.

Canadian Museum of Nature

Natuurliefhebbers mogen Ottawa niet verlaten zonder een bezoek aan dit bijzondere museum. Hier zal je ontzettend veel leren over alles wat leeft en bloeit op aarde. Bekijk hier oude fossielen, skeletten en planten. Een dag aan dit museum is leuk, maar ook ontzettend leerzaam.

National Gallery of Canada

Dit museum is één van Canada’s grootste kunstmuseums. Een liefhebber kan zich hier gemakkelijk een hele dag vermaken. Het museum bestaat al vanaf 1880 en beschikt over werken van de allergrootste kunstenaars. Denk hierbij aan kunstenaars zoals Piet Mondriaan, Pablo Picasso en Andy Warhol. Het is zeker de moeite waard om dit museum te bezoeken gedurende je tijd in de hoofdstad van Canada.

Het Canadian War Museum

Als je geïnteresseerd bent in de militaire geschiedenis van Canada, dan is dit een museum die je zeker niet mag missen. Hier kun je veel kennis opdoen over onder andere de Koude Oorlog, de Eerste wereldoorlog en de Amerikaanse Revolutie. Als je in dit museum komt, dan is dit een echte traktatie voor het oog. Je kunt hier namelijk onder andere prachtige voertuigen en wapens bekijken.

Chateau Laurier

Aan de Rideau Street in Ottawa kom je een prachtig gebouw tegen. Het oogt als een paleis, maar is eigenlijk een hotel. Het heeft 429 kamers en is een traktatie voor het oog. Het gebouw is prachtig om te zien en te bekijken, maar een overnachting is voor de meeste reizigers te duur.

Rideau Canal

Om kennis te maken met de stad, is het ontzettend leuk om een vaartocht te maken over het kanaal. In 1812 werd dit kanaal aangelegd. Het was bedoeld om zich te verdedigen tegen de Amerikaanse aanvallen in de oorlog. Een schitterende vaartocht is een leuke manier om te stad te ontdekken. Als je hier komt in de winter kan heb je hier een andere leuke activiteit waar je aan kunt deelnemen: schaatsen! In de winter komen hier veel mensen op af waardoor het altijd gezellig en druk is. In de omgeving worden dan ook vaak mooie festivals gehouden.

Hoofdstad Canada: handige tips voor reis naar Ottawa

Als je een bezoek brengt aan Ottawa is het daarnaast ook handig om van bepaalde zaken op de hoogte te zijn. Ik geef je hieronder graag enkele waardevolle tips voor je tijd in de hoofdstad van Canada.

  • Nooit te veel betalen voor een hotel
    Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat je vaak te veel neerlegt voor een hotel als jij je niet van te voren inleest. Er zijn tegenwoordig meerdere online websites waar je terecht kunt voor leuke hotels in de hoofdstad van Canada. Bekijk online de aanbiedingen en acties zodat je nooit teveel hoeft te betalen. Het geld dat je hiermee kunt besparen kun prima uitgeven aan andere leuke dingen in Ottawa!😉
  • Rekening houden met de grote afstanden
    Op de kaart lijkt het niet zo ver rijden naar een andere stad, maar in werkelijkheid is Canada een ontzettend groot land. Verkijk je daarom ook zeker niet op de afstanden. Heb je een plan, dan is het goed om rekening te houden met de vele kilometers die je hiervoor moet afleggen. Als jij je bedenkt dat Canada net zo groot is als Europa, dan is het gemakkelijker om te geloven dat je grote afstanden moet leggen als je een rondreis wilt maken door Canada.
  • Verplichte ETA formulier nodig voor reis naar Canada
    Sinds 15 maart 2016 is het verplicht om voor je reis naar Canada in bezit te zijn van een ETA formulier. Dit document geeft aan dat je mag reizen naar Canada. Dit formulier moet je uitgeprint meenemen en kunnen overhandigen indien daar naar gevraagd wordt.

De hoofdstad van Canada is een bijzondere stad om te bezoeken. Het is een bruisende stad waar je alles kunt vinden om een leuke tijd te hebben. Leuke activiteiten, een mooie omgeving en prachtige gebouwen en musea.

Plaats een reactie