kangaroo island

Alles over de bezienswaardigheden, weer & tours op Kangaroo Island

Bij de zuidkust van Australië kun je Kangaroo Island vinden. Kangaroo Island hoort bij de staat Zuid-Australië en is een geweldige bestemming voor je reis. Vooral als je een dierenliefhebber bent, is dit een plekje die je niet mag overslaan gedurende je tijd in Australië. Dit eiland is de op twee na grootste eiland van Australië. Kangaroo Island is voorzien van een milde klimaat, wat ervoor zorgt dat dit eiland het hele jaar door bezocht kan worden. Ik vertel je graag meer over dit mooie eiland van de kangoeroes.

Waarom heet dit eiland Kangaroo Island?

De naam van dit bijzondere eiland geeft je al het idee dat er veel kangoeroes leven, maar hoe komt dit eiland daadwerkelijk aan haar naam? Kangaroo Island is ontdekt door Matthew Flinders. Toen hij hier aankwam en er honger heerste, heeft hij 31 kangoeroes moeten doden zodat hij en zijn mensen konden eten. Om deze bijzondere dieren te bedanken voor het voedsel noemden hij dit eiland Kangaroo Island.

Wanneer kan ik het beste reizen naar Kangaroo Island?

Als je van plan bent om een reis te maken naar Kangaroo Island, dan is het fijn om te weten wat de beste reistijd is voor dit gebied. Als je in de zomer aankomt bij dit eiland, dan zul je het meest genieten van de jonge dieren. In deze periode worden er namelijk voor jonge dieren geboren wat natuurlijk ontzettend leuk en mooi is om te zien gedurende je tijd op dit eiland. Ook in de winter valt er genoeg te ontdekken in dit gebied. Gedurende de wintermaanden zijn de jonge kangoeroes sterk genoeg om uit de buidel van de moeder te kruipen. De jonkies die proberen om op eigen kracht weg te hoppen is ontzettend mooi om te zien.

Kangaroo Island: een paradijs voor dierenliefhebbers

Dierenliefhebbers en andere toeristen die geïnteresseerd zijn in de flora en fauna van Australië, kijken hier hun ogen uit. Je komt hier namelijk van alles tegen. Denk bijvoorbeeld aan de bekende koala’s en kangoeroes, maar ook andere bijzondere dieren zoals mierenegels, wallaby’s en blauwe pinguïns kom je hier tegen. De leefomgeving van deze dieren is prachtig en de inheemse dieren hebben tienduizend jaar geleden toen dit eiland werd gescheiden van Australië, de ultieme kans gehad om zich te ontwikkelen. Een bijzonder voorbeeld zijn bijvoorbeeld de Australische zeeleeuwen die zich om deze reden ook hebben kunnen ontwikkelen.

Kangaroo Island: bezienswaardigheden en interessante plekjes

Als je van plan bent om een bezoek te brengen aan Kangaroo Island, dan wil je natuurlijk wel graag weten wat je hier allemaal kunt doen en beleven. Hieronder kun je enkele highlights vinden van bezienswaardigheden en interessante plekjes zodat je niks hoeft te missen:

 • Paradijs voor duikers in Kangaroo Island
  Op Kangaroo Island kun je goed duiken. Het is ook zeker aan te raden om je snorkelbenodigdheden niet te vergeten. De onderwaterwereld van dit gebied is schitterend om te zien en trekt veel bezoekers aan die eens een kijkje willen nemen. Je kunt hier meer dan 250 soorten tropische visjes vinden. Ben je meer geïnteresseerd in waterdieren zoals dolfijnen en zeehonden? Dan kom je hier zeker aan je trekken, je droom om eens te zwemmen met dolfijnen kan hier uitkomen. Je kunt zelf gaan duiken, maar je kunt er ook voor kiezen om eens deel te nemen aan een duiksafari. Op deze manier krijg je hulp om de mooiste plekjes onder water te bekijken. Wat ook erg bijzonder is, is dat je hier onder water behalve de mooiste dieren, ook wrakken kunt bekijken van schepen. Dit geeft je natuurlijk het gevoel alsof jij je echt in een film begeeft. Onder water kun je hier meer dan 40 wrakken vinden.
 • Flinders Chase National Park in Kangaroo Island     
  Dit nationale park is genoemd naar de ontdekker van dit mooie eiland. De meeste toeristen bezoeken dit gebied om de Remarkable Rocks. Deze rotsen in dit nationale park hebben de meest bijzondere vormen. Dit is veroorzaakt door de erosie van de zee en wind. Echte liefhebbers van kangoeroes zullen hier een leuke tijd beleven. Je kunt namelijk verwachten dat deze dieren nieuwsgierig naar je zijn en even langskomen hoppen. Het is erg leuk om dit mee te maken van zo dichtbij. In dit park kom je ook andere interessante dieren tegen, denk bijvoorbeeld aan zeearenden, wallaby’s en Cape Barren ganzen. Dit is een park waar je veel kunt zien en leren over de dieren die leven in Australië.
 • Kangaroo Island Tour met de auto 
  Je kunt op dit eiland 1600 kilometer vinden aan wegen. Dit zorgt er dus voor dat een roadtrip een ideale manier is om het eiland te ontdekken. Met de auto kun je op je eigen tempo de leukste en mooiste plekjes van dit eiland bezoeken. Als je aankomt op Kangaroo Island, dan kom je al gauw organisaties tegen die auto’s verhuren. Je komt dus gemakkelijk aan een auto die je kunt gebruiken voor je roadtrip om meer van het eiland te zien. Indien je niet graag wilt rijden door dit gebied, is het ook mogelijk om deel te nemen aan diverse tours die ook voorzien zijn van een gids die je informatie geeft over alle plekjes die jullie bezoeken. Hoe dan ook, het is een geweldige manier om in korte tijd veel te zien van Kangaroo Island.
 • Maak een lange wandeling in Kangaroo Island 
  Wandelliefhebbers, maar ook andere mensen die geïnteresseerd zijn in een prachtige omgeving moeten hun wandelschoenen zeker niet vergeten. Dit gebied leent zich namelijk erg goed voor een stevige wandeling. Tijdens een wandeling in dit gebied kom je inheemse dieren tegen. Op Kangaroo Island kom je maar liefst ruim 40 km aan wandelpaden tegen. Je kunt er ook voor kiezen om tijdens het wandelen een gids te huren, zij kunnen je meer vertellen over alle bijzondere plekjes van Kangaroo Island.
 • Fietsen in Kangaroo Island     
  Behalve duiken en wandelen, is het ook mogelijk om het gebied te verkennen op een fiets. Met een moutainbike kun je kennis maken met de bergachtige gebieden van Kangaroo Island voor de mooiste uitzichten. Als je doorfiets naar American River, dan kom je het oudste huisje tegen die je kunt vinden op Kangaroo Island.

Wil jij ook graag een bezoekje brengen aan Kangaroo Island? Zet dan dit eiland in je lijstje om te bezoeken gedurende je tijd in Australië. Kangaroo Island is een bezoekje zeker waard en zal onvergetelijk worden door de vele bijzondere dieren die je hier tegenkomt.

Plaats een reactie