lake tekapo

Het schitterende Lake Tekapo met helderblauwe water

Dit prachtige meer met helderblauwe water kun je vinden in Nieuw-Zeeland. Je kunt Lake Tekapo  vinden op het Zuiderland, aan de highway 8 en het heeft een totale oppervlakte van maar liefst 88 vierkante kilometer. De Lake Tekapo staat bekend om haar diepe blauwe kleur, wat er prachtig uitziet in contrast met de omgeving. De grijze bergen en de groene omgeving eromheen lijken op deze manier nóg mooier. Het uitzicht dat je hebt op een afstandje zorgt voor een plaatje dat zo op een ansichtkaart naar je familie gestuurd kan worden. De intense schoonheid van Lake Tekapo trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Ik vertel je graag alles over Lake Tekapo.

Hoe komt Lake Tekapo zo blauw?

Deze prachtige meer in Nieuw-Zeeland is meer dan 18.000 jaar geleden ontstaan. Dit is in de ijstijd gebeurd. Dat Lake Tekapo zo blauw oogt, heeft te maken met rotsmeel. Dit zijn hele kleine deeltjes die het water bereiken door de gletsjers aan de kop van het meer. Deze kleine deeltjes smeltwater blijven in het water drijven wat zorgt voor deze schitterende blauwe kleur. Voor de wetenschap is dit erg interessant, de University of Canterbury heeft op de Mount John zelf een observatorium geplaatst. Als je hier meer over wilt weten, dan heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een tour bij dit centrum. Dit kan in de avond, maar ook overdag. In de avond als het donker is, dan leer je veel over de sterrenhemel en het heelal. Lake Tekapo is namelijk ook erg populair vanwege de heldere nachten. De sterren zijn vanuit hier erg goed zichtbaar. Overdag zal dit vaak een wandeling zijn langs de mooiste plekjes uit de omgeving.

Hoe kom je bij Lake Tekapo?

Je kunt Lake Tekapo vinden op het Zuiderland. Via de highway 8 kun je er direct komen. Je kunt ervoor kiezen om via Queenstown de bus te nemen naar het meer. Dit is een manier die vaak wordt gekozen door toeristen. Je kunt er ook voor kiezen om vanuit Christchurch te reizen naar het meer, dit kan met de auto, maar er is ook altijd een bus die naar Lake Tekapo gaat. Als je reist vanuit Christchurch, dan moet je rekening houden met een reistijd van circa 3 uur.

Lake Tekapo beste reistijd

Als je Lake Tekapo wilt bezoeken zonder regen, dan moet jij je bezoek brengen gedurende de droogste maanden. Dit is van oktober tot en met maart. Dit meer is in de zomer én winter goed te bezoeken. In beide seizoenen is het uitzicht dat je hier hebt prachtig. In de winter zijn grote delen van het meer bevroren en zie je de bergen gehuld in een dikke witte sneeuwlaag. In de zomer is Lake Tekapo ook een echt plaatje om te zien, de hele omgeving is dan bedekt met prachtige gekleurde bloemen die in bloei staan. Dit is natuurlijk erg mooi om te zien. In combinatie met de bergen die hierom liggen zorgt Lake Tekapo voor een prachtig totaalplaatje.

Mooi uitzicht vanaf Church of the Good Shepherd

Aan de oever van Lake Tekapo  kun je een kerk vinden uit de jaren dertig. Als je staat bij het altaar van de bijzondere kerk Church of the Good Shephard, dan kun je genieten van een oogverblindend uitzicht. Op de achtergrond zie je de schitterende Southern Alps die bijna altijd besneeuwd zijn. Voor deze kerk is gebruikt gemaakt van stenen die uit de Lake Tekapo zijn gehaald. Op deze manier heeft de kerk een sterk band met deze bijzondere meer. Dit kerkje is gebouwd om de eerste boeren uit dit gebied te herdenken. Als je hier in de buurt een beeld van een hond tegenkomt, dan is het goed om te weten dat dit beeld als eerbetoon dient voor de ontwikkeling van de veehouderij in de bergen.

Activiteiten rondom Lake Tekapo

Rondom kun je deelnemen aan ontzettend veel activiteiten om zodoende de omgeving van Lake Tekapo beter te leren kennen. Voor iedereen is er wel iets passends te vinden. Als je graag een mooi uitzicht wilt hebben over het meer, dan kunnen wandelliefhebbers een geweldige wandeling lopen naar de top van de berg Mount John. Dit zorgt ervoor dat je op hoogten komt waarbij je mooi over Lake Tekapo kunt uitkijken. Als je besluit om deze wandeling te doen, dan moet je er rekening mee houden dat deze ongeveer 3 uur duurt. Daarnaast zijn er ook andere activiteiten die je kunt doen in het meer zelf. Neem bijvoorbeeld een verfrissende duik in het water of ga een schitterende zeiltocht maken op het meer. Ook is dit gebied zeer geschikt om te kajakken of te vissen.

Bezoek heetwaterbron Tekapo Springs

Als je reist naar Lake Tekapo, is het ook aan te raden om eens een bezoekje te brengen aan Tekapo Springs. Dit zijn warmwaterbronnen waar je heerlijk in kunt ontspannen. Dit is ultieme ontspanning, omdat je gedurende je bad kunt genieten van een geweldig uitzicht op Lake Tekapo. Er zijn hier meerdere zaken die je kunt bijboeken om optimaal tot rust te komen. Geniet van een heerlijke massage of stap een sauna in. Vaak zijn de kosten die je hiervoor moet betalen ook niet zo hoog, probeer rekening te houden met 15 tot 20 euro per persoon om de hele dag heerlijk te ontspannen. Dit is een geweldige manier om naast geestelijk, ook lichamelijk tot rust te komen gedurende je reis.

Overnachten rondom Lake Tekapo

Het is goed te begrijpen dat je meerdere dagen in dit gebied wilt verblijven. Er zijn veel mogelijkheden om te overnachten. In dit gebied zijn er namelijk genoeg campings, motels, maar ook luxe hotels. Reizigers hebben goede ervaringen met:

  • Het Lake Tekapo Village Hotel
  • Het Youth Hostel Lake Tekapo
  • Het Lake Tekapo Lodge

Lake Tekapo is prachtig om gedurende je tijd in Nieuw-Zeeland te bezoeken. Het water uit een meer heb je nog nooit zo blauw gezien als hier. In combinatie met de prachtige bergen en groene omgeving heb je alle ingrediënten voor een perfect uitzicht. In dit gebied kun je goed wandelen, zwemmen en zeilen. Een bezoek aan Lake Tekapo zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Plaats een reactie