las palmas de gran canaria

Las Palmas de Gran Canaria: een bruisende stad vol cultuur en geschiedenis

Een mooie omgeving, lekker eten en natuurlijk veel cultuur en geschiedenis. Las Palmas de Gran Canaria is een bestemming waar iedereen kan genieten, of je nu jong of oud bent of graag houdt van een rustige of juist een drukke vakantie: hier kan het allemaal! Las Palmas de Gran Canaria is de hoofdstad van de Spaanse provincie Las Palmas. Het is ook de hoofdstad van Gran Canaria. Samen met Santa Cruz de Tenerife behoort het zelfs tot de hoofdstad van de Canarische eilanden (autonome regio). Als je op vakantie bent in Las Palmas de Gran Canaria, dan zijn er bepaalde zaken die je niet mag missen. Hieronder kun je meer lezen over de interessantste gebieden van Las Palmas de Gran Canaria.

Winkelcentrum El Muele

Ben je een echte winkelliefhebber? Dan mag je Las Palmas de Gran Canaria niet verlaten zonder dit winkelcentrum bezocht te hebben. Winkelcentrum El Muele is overdekt en is één van de populairste winkelgebieden. Je kunt hier veel verschillende winkels vinden, voor iedereen zit er wel wat interessants tussen. De meeste toeristen slagen hier vrijwel altijd en verlaten het winkelcentrum met veel leuke aankopen. In dit winkelcentrum kun je tussendoor ook even lekker snacken bij McDonalds en je hebt er zelfs een bioscoop waar je lekker een film kunt gaan kijken. Ga je een film kijken in de bioscoop? Vraag dan wel even hoe het zit met de taal zodat je de film wel kan volgen.  Het is wel goed om te weten dat de winkels zondag wel gesloten zijn. El Muelle wordt dan voornamelijk bezocht door bezoekers die een film gaan kijken in de bioscoop, dit zijn voornamelijk gezinnen en families.

Het centrum van Las Palmas de Gran Canaria

De wijken Triana en La Vequeta vormen samen het centrum. Het centrum is voorzien van enkele interessante historische gebouwen en leuke pleintjes waar je heerlijk kunt rondkijken. Cafe Quiosco San Telmo is een zaak waar je terecht kunt voor de lekkerste drankjes, een plek om even lekker bij te komen. Daarnaast is het centrum vooral een geschikte plek om heerlijk te winkelen. Het centrum is voorzien van een winkelstraat, ook wel Calle Mayor de Triana, genoemd. In deze straat kun je niet komen met de auto. Je kunt hier veel luxe modezaken vinden waar je prachtige mode items kunt scoren. Het bouwwerk Parque de San Telmo trekt veel toeristen aan. Het is zeker leuk om hier eens een kijkje te nemen gedurende je verblijf op Las Palmas de Gran Canaria.

De wijk Santa Catalina

De wijk Santa Catalina is erg geliefd door toeristen. In Santa Catalina heb je veel hotels en accommodaties waar je kunt overnachten. Kom je hier om te genieten van de zon? Dan moet je naar de noordwestelijke kuststrook. Hier kun je namelijk de schitterende zandstranden vinden van Las Palmas. Veel toeristen die hier eerder dan jou zijn geweest, geven wel aan dat je hier vooral veel buitenlandse restaurants ziet. Dit komt voornamelijk omdat er veel Afrikaanse immigranten wonen. De criminaliteit in dit gebied ligt helaas ook een stuk hoger dan in de rest van Gran Canaria. Als je hier naartoe reist, is het dan ook zeker aan te raden om je tassen goed in de gaten te houden in verband met zakkenrollerij.

Een bestemming voor iedereen

In dit artikel heb je gelezen over de interessantste gebieden van Las Palmas de Gran Canaria. Je kunt op deze manier in beeld brengen wat je precies wilt gaan doen gedurende je tijd op Las Palmas. Lekker winkelen, heerlijk dineren en zonnen: Las Palmas is een bestemming waar het allemaal mogelijk is. Ben je van plan om bovenstaande bestemmingen te bezoeken met de auto? Dan is het zeker aan te raden om hier eens goed over na te denken. In Las Palmas is het namelijk erg lastig om te parkeren. Er zijn weinig parkeerplaatsen en vaak staan de auto’s die er wel staan ook verkeerd. Het is aan te raden om dit te vermijden omdat je natuurlijk geen boete in de wacht wil slepen. Het is verstandiger om dit geld te investeren in leuke dingen gedurende je vakantie. Als je verblijft in een hotel, dan bestaat de kans dat dit hotel een parkeerplaats heeft. Probeer hier gebruik van te maken om eventuele andere parkeerproblemen te voorkomen.

Plaats een reactie