metro new york

Met de metro in New York? Dit moet jij weten!

Als je reist naar New York, dan krijg je al gauw te maken met de populairste vervoersmiddel van deze schitterende stad: de New York Metro. De New York Metro is een vervoersmiddel waar je 365 dagen per jaar op kunt rekenen. 24 uur per dag kun je reizen naar je gewenste bestemming in deze mooie stad. Als je een rondreis wilt maken door New York, maar niet veel geld wilt uitgeven, dan is de New York Metro een geschikte keuze. Het is namelijk een hele goedkope manier om de stad te verkennen. De New York Metro is een hele snelle, veilige en goedkope manier om te reizen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de metro in New York.

Metro New York: ontzettend populair

De New York Metro is ontzettend populair. Het metrostelsel van New York is ook erg indrukwekkend. Maar liefst 468 stations kunnen je verder helpen om bij je bestemming te komen. Er zijn 24 diverse routes waarvoor je kunt kiezen. Vooral als reiziger is dat ontzettend fijn omdat je op deze manier bijna bij elke attractie en bezienswaardigheid kan komen. De lijnen zijn benoemd met letters en nummers zodat je precies weet welke lijn je moet nemen. In de metro gelden bepaalde regels die we in Nederland ook wel kennen. Enkele voorbeelden van deze regels zijn dat je gezinnen met kinderen de ruimte heeft om te gaan zitten, ook zwangere vrouwen moeten je natuurlijk niet laten staan. Zit je en komt er een oude meneer of mevrouw binnen in de metro? Dan is het niet meer dan normaal om je plek af te staan zodat zij rustig kunnen zitten. Daarnaast is het ook goed om altijd even in de gaten te houden waar jij je bagage plaatst als je aan het wachten bent. Zorg ervoor dat andere reizigers hier geen last van hebben.

New York Metro

Als je met de metro reist door New York, dan is het goed om te weten dat het op bepaalde momenten erg druk kan worden. Het is aan te raden om de metro tussen 7.30 en 9.30 uur in de ochtend te vermijden en in de middag van 16.30 tot 18.30 uur. Het is in de metro dan ontzettend druk waardoor je ook minder kan genieten van de rit zelf. In de spits vertrekt er elke 2 tot 5 minuten wel een metro. Als het geen spits is, dan zal de metro elke 10 tot 15 minuten vertrekken. Als je ergens naar toe moet, dan heeft dit wel als voordeel dat je al snel kunt vertrekken. Gedurende de nacht rijden de metro’s ook. Is het al echt laat? Dan is het in sommige wijken verstandiger om te kiezen voor een taxi. Tijdens bepaalde tijdstippen zijn er namelijk maar weinig mensen in de metro, waardoor je beter kunt kiezen voor een extra veilige vervoersmiddel.

Metro New York: hoe werkt het?

Iedereen kan gemakkelijk en snel gebruik maken van de metro in New York. Het is aan te raden om in ieder geval een plattegrond bij je te hebben als je van plan bent om vaak met de metro te gaan reizen. Op een dergelijke plattegrond worden de stations en metro’s inzichtelijk gemaakt. Veel stations delen deze plattegronden gratis uit zodat je altijd een plattegrond bij de hand hebt. Een digitale plattegrond is mogelijk, maar als je smartphone uitvalt, dan zit je zonder. De New Yorkers noemen de metro’s ook wel trains. Op deze plattegronden kun je onderscheid maken tussen twee soorten metro’s. Je hebt de local trains en de express trains. De local trains kun je vergelijken met de metro die we ook in Nederland kennen, deze stoppen bij elke halte. De express trains kun je vergelijken met de treinen die we in Nederland hebben, die stoppen niet overal, maar bij bepaalde haltes.

Metro New York: wijziging tijd

Als je een plattegrond hebt, dan kun je al snel en gemakkelijk een reisplan maken. Ga naar een station in de buurt om al snel naar je bestemming te reizen. Reis je in het weekend? Dan is het aan te raden om de dienstregeling extra goed te bekijken. In het weekend wordt de dienstregeling namelijk vaak aangepast. Vaak vinden er dan werkzaamheden plaats waardoor de tijden anders zijn dan gewoonlijk. In New York kun je sinds kort ook interactieve plattegronden raadplegen. Deze plattegronden zorgen ervoor dat je extra gemakkelijk kunt reizen. Is er sprake van vertraging in de metro? Dan zal je deze vermelding hier ook op zien staan. Kijk hier daarom altijd even op als je gaat reizen met de metro. Om de metro niet te missen, is het ook verstandig om regelmatig even je saldo te checken. Het zou jammer zijn als de metro er net aankomt en jij probeert in te checken, maar jij de vermelding krijgt dat je onvoldoende saldo hebt op je metrokaart. Probeer dergelijke situaties te voorkomen door je saldo regelmatig te bekijken op het station.

Metrokaart New York

De metrokaart New York zorgt voor veel voordelen gedurende je tijd in New York. Er zijn verschillende metrokaarten die je in huis kunt halen. Als je een metrokaart koopt en hier tegoed op zet, dan kun je profiteren van een mooi voordeel. Zet je op deze Metrokaart namelijk 5,50 of meer? Dan krijg je 10% van dit bedrag cadeau. Als je veel met de metro kaart reist, dan is dit extra tegoed natuurlijk mooi meegenomen. Hieronder lees je meer over de populairste metro kaarten in New York:

  • Pay-Per-Ride Metrocard
    Deze MetroCard geeft je de mogelijkheid om per rit te betalen. Als je kiest voor deze metrokaart, dan kun je in totaal tien ritten maken met de metro of bus. Deze kaart is tot maximaal vier keer na elkaar te gebruiken. Reis je met vier personen? Dan kun je dus gemakkelijk achter elkaar door inchecken waardoor je in principe vier ritten hebt verbruikt. Is het tegoed op? Dan kun je op een metrostation gemakkelijk weer het tegoed opwaarderen.
  • 7-Day Unlimited Ride Metrocard
    Deze metrokaart zorgt ervoor dat je zeven dagen lang onbeperkt gebruik kan maken van de bus en metro. Als je de Metro Card hebt gekocht, dan zullen de zeven dagen pas ingaan als je de metrokaart voor het eerst gebruikt. Deze kaart is zeer geschikt voor mensen die in korte tijd veel willen bezoeken en ervaren in New York. Ben je voor langer dan vier dagen in New York, dan is het zeker erg fijn om te kiezen voor deze optie. In New York kun je dan waar en wanneer je maar wilt kiezen voor de metro en/of bus. Dit geeft je een enorme gevoel van vrijheid tijdens je vakantie.
  • JFK Airtrain
    Reis je van of naar JFK Airport, dan krijg je te maken met de JFK Airtran. Een rit zal je circa vijf euro kosten. Je kunt tijdens deze rit niet kiezen voor de onbeperkte metrocard. De kaartjes voor de JFK Airtrain zijn van te voren al te bestellen.

Metropas New York kopen

Als je naar New York gaat en van plan bent om vaak met de metro te reizen, dan is een New York Metro Card erg handig.De metrokaart is ook verkrijgbaar bij een ticketautomaat op elk station. Het kopen van een ticketautomaat gaat gemakkelijk. Vragen ze naar je postcode? Vul dan 00000 in. Op deze manier lukt het je eerder om deze stap voorbij te komen. Je hebt namelijk niet de mogelijkheid om verder te drukken. Je kunt vervolgens gemakkelijk de betaling doen met een creditcard of in contant geld. Heb je de betaling gedaan? Dan zal de metrokaart uit deze ticketautomaat kopen. Je kunt de Metropas New York vervolgens gelijk gebruiken. De New York Metro Card kun je ook al van te voren kopen. Door de New York Metrocard al van te voren te kopen, zal je veel tijd en geld besparen. Koop je deze metrokaart? Dan heb je deze al binnen enkele dagen in huis.

Koop hier jouw New York Metrocard

Ontdek New York met de metro

Wil je New York verder ontdekken met de metro? Dan zijn er verschillende bezienswaardigheden en attracties waar je naar toe kunt. De volgende artikelen zijn interessant om te bekijken als inspiratie:

Plaats een reactie