milford sound

Alles over het weer, kayak, cruises & campings in de Milford Sound

De Milford Sound is de populairste fjord van Nieuw-Zeeland en kun je vinden in het zuidwesten van het Zuidereiland. Het is een fjord van maar liefst 16 kilometer en wordt jaarlijks bezocht door duizenden toeristen. Deze fjord kun je vinden in het Fiordland National Park en is adembenemend om te zien. In dit artikel vertel ik je alles over de Milford Sound in Nieuw-Zeeland.

De Milford Sound is adembenemend

De Milford Sound is schitterend om te zien, al van grote afstand is deze fjord zichtbaar. De Milford Sound snijdt namelijk als fjord diep het land in. De wanden van de Milford Sound kun je tot tientallen meters in de lucht bewonderen. Er om heen kun je de prachtigste watervallen bekijken die van enorme hoogten naar beneden stromen. Je kunt het Fiordland National Park bereiken via de Highway 94.

Ontdek Milford Sound met een kajak

De beste manier om kennis te maken met de Milford Sound is door te gaan kajakken. De omgeving is hier zeer geschikt voor en dit is de beste manier om deze prachtige fjord van dichtbij te bekijken. Zelfs als het regent of het erg koud is, is het een goed idee om te kajakken. Als je deelneemt aan een kajak tocht, dan moet je ervan uitgaan dat je ongeveer zes uur bezig bent. Je vaart langs onder andere het prachtige Bowen Falls, Harrison Cove en Pembroke Glacier. In Te Anau kun je terecht om kajakboten te huren. Als beginner is het fijn om gebruik te maken van een tocht waarbij al een route bekend is, hiervoor kun je terecht bij Rosco’s Milford Kayaks. Zij hebben tochten voor beginners tot aan tochten voor gevorderden.

Een boottocht rondom de Milford Sound

Eén van de beste manieren om de enorme hoogte van de Milford Sound te ervaren, is door een boottocht te maken rondom de fjord. In drukke perioden kan het behoorlijk druk zijn op het water, maar dit is zeker niet iets wat je daarom wilt missen. Reizigers die interesse hebben in geologische verschijnselen zullen gedurende deze trip niet worden teleurgesteld. Je zal namelijk onder andere varen langs Copper Point en de Lion Mountain. De watervallen die je met een boot van dichtbij kunt bekijken zijn schitterend, vooral de Stirling Falls zijn adembenemend. Tijdens je boottocht heb je ook grote kans dat je de mooiste dieren van de zee tegenkomt, denk hierbij aan nieuwsgierige dolfijnen en pelsrobben. De kans dat het regent gedurende je boottocht is groot, maar dat zorgt in dit gebied juist voor een mooie sfeer.

Wandelen door het Fiordland National Park

Gedurende je tijd in Fiordland National Park is het ook mogelijk om prachtige wandelingen te maken door mooie omgevingen. Deze wandelingen zijn vaak kort, denk aan circa 15 minuten. Een schitterende wandeling is de wandeling die gaat naar de Bowen Falls. Onderweg heb je geweldige uitzichten waarbij je stil kunt staan bij dit geweldige natuurfenomeen.

Op zoek naar een plek om te overnachten

Als je de Milford Sound wilt bezoeken, dan is de kans groot dat je nog enkele dagen in dit gebied wilt blijven om meer te zien van de omgeving. De beste plek om te overnachten is Fiordland Lodge. Dit is een accommodatie met veel luxe faciliteiten. Indien je graag een optie wilt die goedkoper is, dan kun je overnachten in het Milford Sound Lodge.

Milford Sound bezoeken: leuke weetjes en handige tips

Als je een bezoek brengt aan Milford Sound zijn er daarnaast nog leuke weetjes en handige tips om je verblijf comfortabeler te maken.

  • In het Fiordland National Park heb je niet veel cafés, maar je hebt wel veel mobiele koffiebarretjes waar je terecht kunt voor een lekkere kopje koffie of thee.
  • Dit gebied is ook erg goed te ontdekken met de auto. Huur een auto en ga op eigen tempo op zoek naar de mooiste plekjes. Andere reizigers die je al voor zijn gegaan hebben aangegeven dat er veel mooie plekjes zijn waar je tussendoor kunt stoppen om de schitterende omgeving goed te bekijken.
  • Je hebt bij dit park veel boot maatschappijen waarmee je een boottocht kunt maken. Het is aan te raden om te bekijken welke soorten tours de bootmaatschappijen aanbieden. Je kunt namelijk kiezen uit korte tours of tours die zelfs meerdere dagen duren. Indien je een tour reserveert bij een grotere boot waar meerdere mensen op kunnen, dan is het natuurlijk ook logischer dat je geen persoonlijke gids hebt die je veel kan vertellen. Indien je kiest voor een kleinere bootmaatschappij, heb je vaak meer persoonlijke contact met een gids die je veel kan vertellen. Dit werkt natuurlijk een stuk beter in een kleinere groep.
  • De rit naar de Milford Sound is al prachtig om te zien. Veel reizigers vergeten de weg naar deze bijzondere fjord ook niet meer snel. Let dus onderweg ook goed op, het zal jammer zijn als je denkt dat je wel even een dutje kunt doen totdat je er aankomt.
  • Volgens de ervaringen van andere reizigers is het geen overbodige luxe om een goede muggenspray mee te nemen in dit gebied. Veel reizigers zijn hier op meerdere plekken gestoken. Voorkom dit en zorg dat je in ieder geval een muggenspray bij je hebt.
  • Zorg ervoor dat je gedurende je tijd in dit gebied goed op het water let, de kans is namelijk zeer groot dat je hier dolfijnen, pinguïns en zeehonden tegenkomt.
  • Een bezoek aan de Milford Sound is geschikt voor jong en oud. Ook kinderen komen graag in dit gebied. Indien je kinderen meeneemt voor een boottocht, is het verstandig om van te voren even te vragen of er nog bijzonderheden zijn als je een kind meeneemt gedurende deze trip. De kans bestaat dat ze bijvoorbeeld verplicht een zwemvest moeten dragen.

Indien je naar Nieuw-Zeeland gaat, is het zeker aan te raden om een bezoek te brengen aan de Milford Sound. De omgeving en uitzichten die je hier zal zien en ervaren zijn schitterend en helemaal de moeite waard. De grootste tip die ik je kan meegeven is om ieder geval een boottocht te maken in dit gebied. Op deze manier krijg je namelijk het meeste mee van dit prachtige stukje paradijs op aarde.

Plaats een reactie