museum of modern art new york

Museum of Modern Art bezoeken in New York

Als je een liefhebber bent van moderne kunst, dan is het Museum of Modern Art in New York een grote aanrader om te bezoeken. Het Museum of Modern Art in New York is zelfs één van de grootste musea voor moderne kunst die je in Noord-Amerika kunt vinden. De vaste collecties aan kunst die je in dit museum kunt vinden zijn schitterend en zeker de moeite waard om te bekijken. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het Museum of Modern Art in New York.

Museum of Modern Art in New York

In het MoMA kun je veel interessante exposities vinden. Om niet in tijdsnood te komen, is het aan te raden om van te voren al in beeld te brengen wat je hier zeker wilt zien. Het MoMA heeft diverse afdelingen, zoals een designafdeling en een een architectuur afdeling. Je kunt in dit museum kunstwerken zien van wereldberoemde kunstenaars zoals:

  • Picasso
  • Van Gogh
  • Andy Warhol
  • Pollock
  • Cézanne
  • Rotkho

Als je een liefhebber van moderne kunst bent, dan zal het waarschijnlijk al snel gaan kriebelen bij het lezen van zulke grote namen. Door te zorgen voor een goede voorbereiding, kun je voorkomen dat je naar huis gaat zonder dat je bepaalde grote kunstwerken hebt gezien.

Museum of Modern Art in New York: één en al genieten

Als je een bezoek brengt aan het MoMA, dan valt er meer te beleven dan enkel rondlopen en kunst bekijken. Een grote aanrader is om de Sculpture Garden te bezoeken. Vooral als het lekker weer is, is het heerlijk om hier een drankje te nemen. Daarnaast heb je hier ook voldoende gelegenheid om te gaan winkelen. In het gebouw zelf kun je terecht bij een enorme winkel, maar ook buiten het museum kun je veel winkels vinden waar je vooral terecht kunt voor leuk servies en meubels.

Museum of Modern Art in New York: handig om te weten

Als je bezoek brengt aan dit museum, is het goed om van te voren te weten dat alle bagage ingecheckt moet worden. Dit geldt ook voor plastic zakken die je hebt gekregen tijdens het winkelen. Enkel handtassen hoeven niet worden ingecheckt. Je kunt je spullen kwijt bij een clockroom. Dit is een garderobe. Hier hoef je niet voor te betalen. Als je het museum in gaat, dan krijg je van het personeel ook een klein apparaatje mee die je gedurende je museum bezoek kunt gebruiken om extra informatie te krijgen. Dit werkt erg simpel. Door een code in te toetsen, krijg je direct specifieke informatie over een bepaald kunstwerk in het museum. Hieronder kun je meer handige informatie lezen die je goed kunt gebruiken als je een bezoek wilt brengen aan het Museum of Modern Art in New York

  • Het adres van het museum is 11 West 53rd Street.
  • Je kunt dagelijks terecht in dit museum van 10:30 uur tot en met 17:30 uur.
  • Heb je een New York Pass of de Explorer Pass? Dan mag je het museum betreden zonder nog eens een ticket te kopen.

Museum of Modern Art in New York: tickets kopen

Als je een bezoek brengt aan Museum of Modern Art in New York, dan heb je hier natuurlijk tickets voor nodig. Het is aan te raden om deze tickets snel en gemakkelijk online te kopen. Op deze manier kun je veel tijd en geld besparen. Als je de ticket voor dit museum online koopt, dan krijg je een digitale voucher online. Deze ontvang je vaak via de e-mail of app. Als je deze digitale voucher laat zien, kun je gemakkelijk het museum betreden. Wil je extra tijd en ruimte om de kunstwerken in dit museum goed te bekijken? Dan is het aan te raden om een Exclusieve VIP Tour te boeken. Als je hiervoor een boeking doet, dan zal je het museum vaak bezoeken voor openingstijd met een ervaren gids. Op deze manier heb je alle tijd om rustig de bijzondere kunstwerken te bekijken. De ervaren gids zal je alle informatie over de kunstwerken geven en al je vragen beantwoorden indien je deze hebt. Ook niet geheel onbelangrijk: je zit overal eersterangs! Vanwege de behoorlijk drukte kan het namelijk tijdens openingstijden voorkomen dat je enkel een glimp van een bepaald populair kunstwerk kunt opvangen. Als je een Exclusieve VIP Tour boekt, dan mag je ook tijdens openingstijden de gehele dag nog blijven.

In dit artikel heb je meer gelezen over het Museum of Modern Art. Als je in New York bent, is dit museum zeker een bezoekje waard. Ben jij een liefhebber van musea en wil je in New York andere interessante musea bezoeken? Bekijk dan de Top 19 Musea in New York die de moeite waard zijn. Daarnaast zijn er ook veel leuke activiteiten die je kunt doen en interessante bezienswaardigheden die je kunt bezoeken.

Plaats een reactie